İSTANBUL TAHMİNLERİM

Belki de sitenin açıldığı ilk günden bugüne kadar en iddalı sözleri sarf ettiğim dünkü Ankara programında, beklediğim neticeler maalesef oluşmadı. Ve IŞILILGAZ ile LENGÜR LÜNGÜR'ün gelmesi neticesinde başarılı olamadık. Zaman zaman sizlere yardımcı olmak için beğendiğim ve içime sinen programlarda; GÜZEL PROGRAM, SÜPER PROGRAM ve BANKOYA BAKAR gibi başlıklar atıyorum. Geçmiş tahminlere baktığınızda da bu tarz başlık attığım günlerde çok daha isabetli tahminler yaptığımı görebilirsiniz. Tabi her zaman beklediğimiz sonuçlar oluşmuyor ve dün ki gibi beklentinin altında kalabiliyoruz. Bu konuya neden değindiğimi aranızda merak edenler mutlaka vardır. Sebebi; egoları yüksek, at yarışlarından iyi anladığını zanneden (bence), camia içinde yer almasına rağmen hiçbir şey bilmeyen (bence), emeğe saygı duymayan ve yine bence tahminleri açıkça kıskanan bir üyemiz(artık üye değil); dünkü başlığımla ilgili malum bir sitede birşeyler yazmış. Bende bu kalbi yosun tutmuş kişinin yazdıklarını sizlere aynen kopyalamak istedim. İşte malum kişi ve kişilerin benim dünkü başlığım ile ilgili görüşleri; Malumunuz hepimiz tahmin yaparken bilgi ve birikimlerimize güvenir ve çok emin olmadıkça tek at vermez iddalı konuşmayız. Bunun sebebi de buna benzer çok şeyden tecrübe kazanmış olmamızdandır. Bugün siteleri gezerken çok komik bir başlık gördüm 'GİŞE KUPONU' diye. Aklınca oyuncuya diyor ki oyna bu kuponu gişede sıraya gir. Bu tip site sahipleri ve yorumcular maalesef birilerinin paralarını kapmak için her türlü şeyi yazabilirler tek amaçları vardır müşteri kazanmak ve keklemek

 

İşte bu yazıyı yazan kişi böyle bir atıfta bulunmuş. Çok üzücü hatta sinir bozucu yazıyı yazan kişiyi sizlerin huzurunda ALLAH'a havale ediyorum. Amacım böyle olsa, hergün güzel program, süper program başlığı atmaz mıyım?  Yahu adamda hiç mi vicdan olmaz, hiç mi emeğe saygı olmaz, hiç mi faydalandığın tahminlerin hatırı olmaz. Gerçekten yazıkları olsun... 

Amacım bu kişi veya kişilerin söylediği gibi olsaydı; son 11 bankoda 10 isabet sağlayabilirmiydik? Mart ayında 18 altılı bulabilirmiydik? Önerdiğimiz kurgulardan daha fazlasını bulduğumuz altılılarla kazandırabilirmiydik? Bunun gibi onlarca belki yüzlerce başarıyı yakalayabilirmiydik? Samimi olmadığımız,emek vermediğimiz, tahminler yatınca herkesten fazla üzülmediğimiz anlaşılmazmıydı? Pes diyorum arkadaş, başka da senin gibilere birşey demek istemiyorum...

 

İşte en iyi tahminleri sunmak adına emek ve uğraşılarımızın yanında bu tarz kalbi nasırlanmış kişilerle de maalesef uğraşıyoruz. Bu yazıyı paylaşmayacaktım ama haksızlık karşısında bir yere kadar susabileceğim için affınıza sığınarak paylaşmak istedim. Sizlerden tek ricam her zaman olduğu gibi emeğe saygı duymanızdır. Tahminleri beğenmeyen, başarılı bulmayan veya samimiyetimize inanmayan varsa; şimdiden çekip gidebilir. Geçmiş tahminlerde elde ettiğimiz başarı ve istikrar ortadadadır. Diğer sitelerde bir programa 3 tahminci yazmasına rağmen bizim bulduğumuz altılı sayısı bu sitelerin çok daha üzerindedir. Teklerdeki istikrar ise her zaman en büyük farkımız olmuştur. Benim tek amacım, zevk aldığım at yarışlarında  sizlere faydalı olmak ve yol göstermektir. Onun dışında başka amaç ve gayem yoktur... 

İstanbul tahminlerimi sakin kafayla yayınlamak istedim. Umarım güzel bir altılı ile haftayı güzel kapatırız. Tahminlerim şu şekilde olacaktır;   

 

 

   

Birinci ayak; Banko önereceğim safkan KIBRISLI olacaktır. Start alan safkanların arasında yakaladığı formuyla ön plana çıkan KIBRISLI, son koşusunda ters mesafeye rağmen S.Kaya nın akıl dolu binişi ile kazanmayı başardı.
Bugünkü rakiplerine baktığımda güçlü ve inatçı yapısıyla dikkat çeken bir rakibi olmadığını görüyorum. Gidişatta ise ciddi bir belirsizlik söz konusudur. BUZKAYA, AKANTAY,KIBRISLI ve PAYİDARBEY ilk metrelerle öne çıkacaklardır. Bu safkanlara GEZEROĞLU'da katılacak ama hangi safkan veya safkanlar liderlik için ısrarcı olur net bir şey söyleyemiyorum. Bildiğim tek şey, temponun sert başlayıp düzlüğe kadar sürat kazanmayacak olmasıdır. Bu durumda ön grupta bekleme yapacak KIBRISLI'nın bir anda arttırabilme özelliği ile düzlüğün ilk metreleriyle beraber liderliği almasını bekliyorum. Güçlü ve inatçı bir rakibi olmadığı için KIBRISLI'nın aldığı avansı aynaya kadar korumasını bekliyorum. KIBRISLI önereceğim bankomdur.   
   
İkinci ayak; Koşunun ağır favorisi TAHİRE hakkında görüşlerimi artık biliyorsunuzdur. Tutarak gitmeyi seven bu isim, 1200 üzeri her mesafede sonlarda resmen duruyor. Ancak bugün öyle rakipleriyle mücadele edecek ki, mesafe 1400 olsaydı kesinlikle bankom olurdu. Ama kendisine göre ters mesafede sadece favorimdir. 
TAHİRE son metrelere kadar tutarak gelip yine geçilirse koşunun süzpriz bir netice ile sonuçlanabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle ayrımsız tüm safkanlara şans veriyorum sıralamam şablondadır.   
   
Üçüncü ayak; Banko önereceğim bir diğer isim HASANŞAH olacaktır. Uzun mesafelerde başarılı yarışlara imza atan bu safkan bana göre tam bir orta mesafe atıdır. Bugünde mesafeden dolayı şüphe edenler bu konuda sıkıntıya düşmesinler.
İlk metrelerle GÖZÜBÜYÜK, KOBRA SEL ve ZEMBELEK tempoyu yükseltecek isimlerdir. NİAGARA ve GÖKMENER'de ön grubun arkasında konumlanacağı için düzlüğe doğru grubun toplanmasını bekliyorum. Düzlükle beraber dış kulvara açılmasını beklediğim HASANŞAH, lehine gidişatta etkili düzlük sprintiyle rakiplerini çaresiz bırakacaktır. HASANŞAH ikinci bankomdur.   
   
Dördüncü ayak; MÜDÜR, SOKOLLU ve ŞEKER AĞA'nın koşuya ne kadar tempo vereceği sonuca direk etki edecektir. Koşunun ağır favorisi MAXIMUS DREAM, favori olmayı sonuna kadar hak ediyor. Ama bu safkan da güvenildiği zaman berbat performanslar sergileyebiliyor. Üstelik rakiplerine göre siklet dezavantajı mevcut. Bu nedenle dördüncü ayakta MAXIMUM DREAM sadece favorimdir.;KING RIVER, MISTER KERMİT, DARK BOY, ŞEKER AĞA ve MÜDÜR diğer şans verdiğim safkanlardır.   
   
Beşinci ayak; Şampiyon safkan BABAMEVLÜT verdiği aradan sonra zorda olsa kazanmayı başararak eski günlerine dönüş sinyallerini vermiş oldu. Ama bugün işiniz zor olduğunu ve çok ciddi rakiplerinin olduğunu düşünüyorum. Bu koşudaki favorim kesinlikle TANATAR'dır. Yarış hayatının en iyi durumunda olan bu isim, önde boş kaldığı koşularda mükemmel performanslara imza atıyor. Bugünde YÜREKKAYA ve BABAMEVLÜT kendisini yakından takip edecek ama TANATAR çok daha seri isim olduğu için preslerden etkilenmeyecektir. Düzlüğe kadar beklediğim tempolarda çıkabilirse beyaz bayrak ayna yapmaya oldukça yakındır.
İlk rakibi tabi ki şampiyon safkan BABAMEVLÜT'tür. Gününde olur ve eski günlerini hatırlarsa bildiğimiz güçlü yapısıyla rakiplerini bir kez daha geride bırakabilir. Daha sonra BURKAL diyorum. Bu isimde uzun ara sonrası eksik olduğu kum pistte dikkat çekici bir geri dönüşe imza attı. Çim pistte  iki kat daha etkili koşacağı için sert jokeyiyle seri sprintiyle kazanmaya aday bir başka isimdir.
Bu üç safkanı kazanmaya yakın görsem de, kaliteli YALNIZEFE çim pistte bambaşka bir kimliğe bürünebilir. Son olarak DARFUR diyorum. Bu safkana hayatım boyunca güvenmedim ve güvenmeyeceğim. Ancak rahat bir yarış izlemek adına DARFUR'da yazarak beşinci ayağı sağlama alıyorum.   
   
Son ayak; Günün en zorlu koşusu bana göre kesinlikle son ayaktır. Siklet avantajı olan isimleri kazanmaya yakın görsem de son ayakta riske girmek istemedim. Umarım site olarak son ayağa kadar geliriz ve cazip bir ismin kazanmasıyla hatırı sayılır bir ikramiyeyi hep beraber paylaşmış oluruz.    
   
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:3
2.AYAK:2,7,3,1,6,4,5,9,8
3.AYAK:1
4.AYAK:1,3,5,6,8,4
5.AYAK:6,2,3,8,4
6.AYAK:8,7,6,9,3,1,4,2

Herkese bol şanslar ve güzel hafta sonları dilerim.
  1. Yazan : ahmet1234

    Başlık : Adamsın

    Kardeşim o kişinin yazdıklarına karşı sabırlı tutumun için seni canı gönülden tebrik ederim:)))) Yazıyı yazmış olan şahıs benim yazdıklarımı okuyacakmı bilmiyorum. Lakin elindeki tek tabanca ve tek kurşunla kendi kafasına sıktığının farkında değil:))) Kardeşim senin tahminlerinden faydalanamayacak olması ilerleyen zamanda o şahısa en büyük ders olacaktır. Kardeşim boş laflara ve boş adamlara takılma. Seni bizler çok iyi biliyoruz. Yarın başarılarına yeni halkaları eklemeni bekliyoruz.Tüm üyelere de hafta sonu yürekten başarılar ve bol şanslar dilerim.


  2. Yazan : Rosicky

    Başlık : Adamın dibi!

    Herşeyden önce vermiş olduğun tepki tamamen olgunda bir davranış takdir ediyorum seni üstat. Çamur at iz kalsın felsefesiyle yaklaşmış karşı taraf olaya. Ego, kiskançlik, nefret, bilgisizlik, öfke, vb.. gibi duygulara bagli olarak yapilir genelde. Tamamen haksızlık yapıldığını düşünüyorum seni çok eskiden beri tanıdığım için bunu söyleyebiliyorum. Bir kişi hakkında hiç bir dayanağı yahut doğruluk payı bulunmayan bir "sav"ı ortaya atmak ve kulaktan kulağa yayılmak suretiyle o kişiye maksimum zararı vermesini beklemek haksızlık üstelik başarılı bir insanı karalamak ise üzücüdür. Bu çaresiz insanların başvuracağı saçma yöntemdir. Buna tek cevap motivasyonunu artıracağını bildiğim için geçmişte olan başarılar tekerrür edeceğinden hiç şüphem yoktur. Arkadaşlara bol şans mutlu hafta sonları dilerim


  3. Yazan : ilhaneses

    Başlık : BOŞVER

    Sevgili Ümit Gidenler gitsin zaten bizden değildirler.Kalanlar ise hep seninle olanlardır.Kafanı takma takip ediliyor ve meyve veriyorsun.....SELAMLAR


  4. Yazan : Diyarbakırlı

    Başlık : Gokan

    Umit kardes bunun amaci hergun altili bulmak biraz adam olsa der kendi kendine umit kardesimiz ermis degilki hergun kupon bulsun hem bulsa sitede de isine sabaha kadar gozu kirpmadan yarislara bakiyor ben bile biraz baksam kafam gidiyor.neyse kardes sen bizim kardesimizsin her daim yanindayiz.once insanlik onemli.baska diyecek soz yok isallah olafa bu kupon olur:)


  5. Yazan : levent35

    Başlık : sonuna kadar

    hep seninle beraber olacagiz takma kafana basarilar


  6. Yazan : cemal1905

    Başlık : Gürgan

    Takip etmeye devam:) başarılar şansın bol olsun.....


  7. Yazan : nalbantcı_34

    Başlık : nalbabcı_34

    Tek kelime bir cift sözüm var sana ümit ADAMIN DİBİ,sin ne demis atalarimiz İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR keyfine bak bu tur eylem ve soylemler seni dahada kamcılasın ama özel hayatını etkilemesin biliyoruzki bizler gibi seninde balmakla mükellef oldugun bir ailen var.basarilarinin devamini dilerim ayaklarin duz bassin kardesim arkandayiz..


  8. Yazan : faydo

    Başlık : Misli misli

    Öncelikle ben de dünkü tahminlerinizden dolayı başarısız oldum. Ama bunu rahatlıkla yazdığım gibi tahminlerinizden dolayı ciddi kazançlar sağladığımı da rahatlıkla yazabiliyorum. Tekatalım yayın hayatına başladığından bu yada toplam 13 tane misli oyun buldum. Misli oyunlarla toplam 51 bin TL kazandım. Diğer tek misli altılıları saymıyorum. Neden misli oynadığıma gelirsek; tahminlerinizde ilk iki veya ilk üç at dışına çıkmayan yüksek bir yüzdeniz var. Örneğin 7 at veriyorsunuz ama 19.50 ganyanlı ilk ya da ikinci atınız geliyor. Ben de hemen hemen her gün ilk üç sırada önerdiğiniz safkaları kafama göre sıralıyorum ve riskli bir ayağı ise yıkıyorum. En az 10 en fazla 50 misli olmak üzere yatırıyorum ve ayda en az bir tane büyük balık yakalıyorum. Bu eşine zor rastlanır başarınızdan dolayı sizi kutluyorum. Kaleminize ve aklınıza sağlık.


  9. Yazan : samsam

    Başlık : tahmin

    at sahibi seyisi jokey bile atın nasıl koşacağından yüzde yüz emin olamıyor.Yorumcu analist yorumunu yapar beğenen okur beğenmeyen.......


  10. Yazan : kocaserko

    Başlık : Sevgilerle..

    Ümit kardeşim, seninle bilyonerde tanışmıştım ve o zamandan beri de takip ediyorum. Adamlığını ve tahminlerini bilen biliyor.. Beğenmeyeni zaten zorla tutan da yok.. Sende lütfen böyle tiplere takılma, yoluna aynen devam et.. Saygı ve sevgilerimle..


  11. Yazan : Emir5454

    Başlık : Büyük usta

    Onu söyleyen baksin isine senin sablona göre 100 misli kuponum beste kaldi ...senin yarış okumandaki ustaligina kurban olsunlar bol sans büyük usta seviliyorsun.


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.