İZMİR TAHMİNLERİM - ₺42,79

 

Birinci ayak ( CİHANSER ): İlk ayak fobisi yaşadığım bu günlerde, yine de mantığımın dışına çıkmayacağım ve kazanmasını beklediğim CİHANSER ile ilk ayakta risk alacağım. CİHANSER önde tempoyu belirlediği koşularda, inatçı yapısıyla etkili olabilen bir isimdir. Çok daha üst grupları geride bırakabilen CİHANSER, bugünkü koşuda uygun grubun yanı sıra önde istediği gibi tempoyu belirleyeceği bir koşu bulmuş durumda.
Son zamanlarda eski formundan uzak görünse de, çok kötü performanslar sergilediğini düşünmüyorum. Dolayısıyla bugünkü şartlarda kazanamaması için hiçbir neden bulunmuyor. Start çıkışı ile alacağı liderliği aynaya kadar korumasını beklediğim CİHANSER günün bana göre en mantıklı ve sağlam bankosudur...
Rakip arayanlar DÖNMEZBEY ile TANAÇAN'ı değerlendirebilirler...
 
 

Üçüncü ayak ( GREY CORAL - INFERNO ): Diğer isimlerden güç ve performans olarak ayrılan GREY CORAL ve INFERNO yazarak üçüncü ayağı kolaylarız görüşündeyim.
İki isimden ön plana çıkaracağım isim GREY CORAL olacaktır. Bursa pistinde katıldığı koşularında safkanın gücünden ve potansiyelinden defalarca bahsettim durdum. Nitekim safkan da beni haksız çıkarmadı ve Gazi koşusunda bile şanslı isimler arasındaki yerini almıştı. Ama Gazi koşusunda KULOĞLU, safkanı saf dışı bırakınca GREY CORAL'ı gazi koşusunda maalesef izleyemedik. 
Bugünkü koşuda İzmir pistinde start alacak ama piste yabancılık çekeceğini hiç düşünmüyorum. Ayrıca bugünkü koşunun rölanti tempoda geçeceğini düşünürsek, önlerde yer tutan GREY CORAL'ın ciddi gidişat avantajına sahip olduğunu anlayabiliriz. Kendisiyle uyumlu binicisi ile ciddi rakibi INFERNO'ya göre GREYCORAL sadece bir adım öndedir..
INFERNO ise, İzmir pistine son zamanlarda damga vuran isimlerin başında yer alıyor. Bu performansı ışığında ilgilileri ceza ödeyip Gazi koşmayı bile göze aldılar. Buda ilgililerin safkana ne kadar güvendiğinin en büyük göstergesidir. Gazi koşusunda beklenileni verememesinin tek nedeni, koşu temposu oldu. Sprinter yapıya sahip INFERNO, bana göre Gazi koşusunda yine de başarılı koştu sayılır.
Bugün kendi evinde uyum sağladığı binicisiyle start alacak. GREY CORAL tempoya girer ya da INFERNO koşuyu ön grupta kabullenirse INFERNO, GREY CORAL'ı etkili düzlük sprintiyle geride bırakabilir. 
Sonuç olarak iki safkanın ayrımsız yazarak rahat bir yarış izlemek en mantıklı seçim olur diye düşünüyorum...
 
 
 
NOT: Birinci altılı şablonumda FANCYCHANCY'i çok sağlam banko olarak gördüğümden ikinci altılı şablonumun bankosu olan CİHANSER'in yanına ilk altılıda rakip yazdım. Amaç her iki altılıdan en az 1 tanesini doğru tahmin etmektir. İkinci altılı ganyan şablonumda en fazla çekindiğim koşu 6 at yazmama rağmen ikinci ayaktır. Daha geniş kurgu yapan üyelerimiz ikinci ayağa, ilk altılya yazdığım isimleri ilave edebilirler...
 


İKİNCİ ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:1
2.AYAK:6,11,9,7,10,5
3.AYAK:2,4
4.AYAK:4,2,,1,5,6
5.AYAK:10,4,6,1,11
6.AYAK:7,5,4,9,8,3


BİRİNCİ ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:5,7,1,3,6,4
2.AYAK:1
3.AYAK:2,1,4,3,6
4.AYAK:1/2,5
5.AYAK:6,11,9,7,10,5,,1,4,3,8
6.AYAK:2,4

Herkese bol şanslar ve güzel hafta sonları dilerim. 

Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.