BURSA TAHMİNLERİM

 

 
 
KARA DUTUM: Katılmış olduğu ilk çim koşusunda düzlüğü en gerilerde dönen KARA DUTUM, kısa mesafeye rağmen müthiş bir ara kapatıp 3.lüğü ile dikkatimi çekmeyi başarmıştı.
Son koşusunda boş koşuya denk gelen bu ismi, maalesef sizlere öneremedim ve cazip durumda olmasına rağmen etkili düzlük sprintiyle müthiş bir 1.liğe imza atmıştı.
Safkanın ağır kanlı yapısı nedeniyle uzayan her mesafede daha etkili koşacağını düşünüyorum. Hele tempo lehine gelişirse, etkili düzlük sprintiyle üst gruplara kafa tutacak düzeyde diyebilirim.
Bugünkü koşuda tereddüt yaşamamın tek nedeni, koşu temposudur. Çünkü diğer taylar da KARA DUTUM gibi ilk koşularında devamlı bekleme yaparak etkili olmuşlar. Dolayısıyla KARA DUTUM'un liderliği alması veya en kötü ihtimalle 2.likte gitmesi gerekecek. Umarım S.Tırpan KARA DUTUM'un sprintine güvenip bekleme yapmaz, bizlerde rahat bir yarış izleriz..
Grupta start alan tüm isimlerden üstün olduğuna adım kadar emin olduğum KARA DUTUM, aleyhine tempoya rağmen önereceğim bankom olacaktır...
 
GÖRKİ: Uzun zamandır maiden kalan isimlere kolay kolay şans vermem ve genelde de yanılmam. GÖRKİ'de uzun zamandır kazanamıyor ve geriye dönüp baktığımda bu safkanı sanırım 1 veya 2 defa kuponuma yazmışım. 
Ama bugünkü koşuda bankom GÖRKİ olacak. 
İstanbul pistinden gelen safkanlarla, Bursa pistinde maiden koşan bir ismi kesinlikle aynı kefeye koymamak gerekir. İstisnalar hariç, İstanbul pistinde vasat isimlerle koşan ve başarısız olan safkanlar Bursa pistinde kolay kazanabiliyorlar. GÖRKİ'de tamam kazanma karakteri zayıf ama koştuğu isimler hele ki bugünkü rakiplerinden çok daha iyi isimler..
Yukarıda yazdıklarımın örneğini GÖRKİ, son koşusunda bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Şartlı 4 koşuda yani, bugünkü rakiplerinden çok daha farklı isimlerin birçoğunu son startında geride bırakmayı başardı.
Bu nedenle GÖRKİ'yi  maiden koşuda hazır uygun rakipler yanında yakalamışken banko önermek gerekir diye düşünüyorum.. 
Son derece uygun grupta maidena veda etmesini beklediğim GÖRKİ önereceğim ikinci bankom olacaktır...
 
 
1. ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:7,5,4,3,2,1
2.AYAK:1
3.AYAK:4
4.AYAK:7,9,3,4,5,10,11,13,8
5.AYAK:1,6,7,3,11,2
6.AYAK:5,8,9,11,3
 
 
 
BEST EVER: Maiden koşularda özellikle de ilk defa koşacak safkanlarda risk almayı sevmediğimi tüm üyelerimiz çok iyi bilirler. Ama bu tarz koşularda koşan tüm maiden isimler vasat ise, ilk defa koşan isimlerin çok daha şanslı olduklarına çoğu zaman şahit oluyoruz.
Bugünkü koşuda da benzer bir tablo var ve ben hazırlıklarını yeterli bulduğum BEST EVER ile riske gireceğim. 
Orjini, dikkat çekici hazırlıkları, çoğunluğu dişilerin oluşturduğu maiden da start alması, kulvarı ve safkanı tercihleyen binicisi önemli verilerdir. Ayrıca sahadan da hazır raporu gelmesi BEST EVER ile riske girmemi tetikleyen başlıca ve yeterli faktörler oldular..
Kazanma özürlüsü birçok rakibinin yanında ilk defa koşacak olmasına rağmen BEST EVER ile risk alacağım..
BEST EVER önereceğim ilk bankomdur...


AYDANARI: Son startına kadar bir türlü beklenilen yarışlarını yapamayan AYDANARI, son koşusunda takı değişikliğinin de etkisiyle dikkat çekici bir 1.lik elde etmişti. Üstelik eksik olduğu çim pistte bu 1.liği elde etmesi safkanın ne kadar iyi durumda olduğunun göstergesiydi.
Bugünkü koşuda çok daha etkili olduğu kum pistte start alacak ve koşu temposu tam istediği gibi süratli geçecektir. 
İdmanlarında tatlı tutulan AYDANARI'nın ilgilileri de safkanın formundan muhtemelen istifade etmek istiyorlar. 
Son koşusundaki performansı yansıtması durumunda etkili düzlük sprintiyle bir kez daha kazanacağını düşündüğüm AYDANARI, dişine göre grupta önereceğim ikinci bankom olacaktır...
Rakip arayanlar ve daha geniş kupon yapan üyelerimiz, form olarak hayatının en iyi durumunda olan ÖZLEMCAN'ı değerlendirebilirler...
 


NOT: Elemek durumunda kaldığım ve çekindiğim isimler; FIRE OF KARŞIYAKAAKOĞUZAKGİRAY ve TUMBUL YAPRAK'tır...




2. ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:7,9,3,4,5,10,11,13,8
2.AYAK:1,6,7,3,11,2
3.AYAK:5,8,9,11,3
4.AYAK:7,9,8,12
5.AYAK:1
6.AYAK:7/4

Herkese bol şanslar dilerim.

  1. Yazan : MSB4592

    Başlık : rüzgar eto

    rüzgar eto kazanamaz mı sizce yorumlarmısınız


  2. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : MSB4592

    Mantık olarak geçilmemesi lazım ama son koşularında kaçarak kazanan safkanın bugünde aynı taktikle koşması durumunda işinin zor olduğunu düşünüyorum. Eğer bekleme yaparsa bence yine kazanacak. Bu ayrıntıdan ötürü RÜZGAR ETO ile riske giremedim ama alternatif banko adayım RÜZGAR ETO“dur.. Teklerimden herhangi birine güvenmeyenler RÜZGAR ETO ile risk alabilirler.. Son karar sizindir...


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.