BURSA TAHMİNLERİM

 

İkinci ayak (BABBAR PATERA): Son iki koşusunu gördükten maiden bir isim olmadığına kanaat getirdiğim BABBAR PATERA, özellikle son startında KARADUTUM karşısında başa baş mücadeleye girişmesiyle oldukça beğenimi kazandı.
Bugünkü rakiplerine bakıyorum BABBAR PATERA'nın son koşusunu tekrarlaması halinde kendisine rakip olabilecek bir isim göremiyorum. Safkanın tek dezavantajı dış startı çekmesi ve zaman zaman yaşadığı start problemidir..
Eğer startta takılmaz ve iyi bir yer tutabilirse BABBAR PATERA'nın etkili düzlük sprintiyle kazanması normal sonuç olur..
Alternatif banko olarak BABBAR PATERA değerlendirebilir.. Daha sağlam olduğuna inandığım bankom olduğundan dolayı, daha geniş kupon yapan üyelerimiz ASPORÇA ile FIRAT GOLD ekürilerini yazarak bu ayağı sağlama alsınlar...
 
Üçüncü ayak (THE SPECIAL HORSE): İlk startını kolay ve sermayeli kazanan kalite isim THE SPECIAL HORSE, üçteüç yapmak için piste çıkacak. İlk defa kazandığı koşusundan sonra Bursa pistinde kaldı ve bu koşuya İstanbul'a dönmeden hazırlandı..
Rakiplerinin performanslarını değerlendirmek bana göre bu koşuda saçmalık olur. Çünkü gününde bir THE SPECIAL HORSE çok daha zorlu grupları bile bırakabilecek potansiyele sahiptir..
Startın verilmesiyle öne çıkıp stili rakiplerine aldırış etmeden tempoyu belirleyecek THE SPECIAL HORSE'nin seriye devam etmesini ve zorlanmadan kazanmasını bekliyorum. THE SPECIAL HORSE çok sağlam bankodur..
Rakip arayanlar ve ikili bahise iştirak edecek üyelerimiz TIME ATTACK ile şanslarını deneyebilirler...
 
Dördüncü ayak (ABİDİN EFENDİ): İlk startında tabela dışında kalmasına rağmen gayet tatminkar performans sergileyen ABİDİN EFENDİ, bu defa daha vasat isimlerin arasında boy gösterecek.
Tecrübe kazanması ve Bursa pistinin en başarılı binicilerinden M.Gündüzeli ile start alacak olması önemli avantajlarıdır.
Koşuda çok süratli de bir rakibi olmadığından, koşuyu önlerde kabul edip düzlükle vites değiştirip kazanması normal sonuç olur..
Ama maiden koşularda bazı isimler ummadık iyi ya da kötü performanslar sergileyebiliyorlar. Siklet dezavantajı da olduğundan ABİDİN EFENDİ'yi sadece ufak kupon yapan üyelerimiz için banko olarak değerlendireceğim..
İlk startını beğendiğim, ikinci startında sert gruptan etkilenen QUENN OF AGEAN, ilk çim koşusu fena olmayan daha sonra kumda etkisiz kalan, bugün yine çim pistte iyi koşmasını beklediğim DUYGUABLA, grupta start alan isimler içerisinde en seri yapıya sahip olan ve azalan sikletiyle şansını deneyecek INDOCTRO ile her ne kadar kazanma özürlüsü olduğunu düşünsem de, uygun sikletiyle çokta sert olmayan grupta start alacak DERMANDILA diğer şanslı olabilecek isimlerdir...
 
Son ayak (DAVUTBEY - TUHU GÜLÜ - ATEN): QUEEN OF ESKİŞEHİR, CHANKARA, BLACK BROW, AKYOSKA ve UĞURLU gibi ayağına inanılmaz seri isimler bir araya gelmişler. Bu kadar seri ismin bir araya gelmesi, koşu temposunu oldukça yukarılara çıkaracaktır. Bu nedenle de sprinter isimlerin etkili olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz..
Son koşularıyla müthiş bir form yakalayan ve asıl mesafesi 1200'ü bulan DAVUTBEY, boş sikleti tam istediği şartlara kavuşan TUHU GÜLÜ ile İstanbul pistinde daha zorlu gruplarla start alırken özellikle bu mesafelerde etkili olabilen ATEN sırasıyla koşunun en şanslı isimleridir..
İlk altılıda şablon fiyatı nedeniyle elemek durumunda kaldığım isimler; GALAPACUS ve NILSU'dur...
 
 
 

1. ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:3,1,4,2
2.AYAK:5,,4
3.AYAK:3
4.AYAK:1,,8,5,2,4
5.AYAK:11,1,8,9,15,3,14,6,7,2,12,5
6.AYAK:2,10,1
 
 
 

Dördüncü ayak (ÇOŞARTAY): Yaklaşık 2 aydır start almıyor olmasına rağmen banko önereceğim isim ÇOŞARTAY olacaktır. 10 yaşına gelmesine rağmen gücünde bir eksilme olmayan ve sürekli istikrarlı koşan ÇOŞARTAY, ideal mesafesinde kendisine göre uygun rakipleriyle start alacak. 
Ekürisi SAADİN ZAFERİ ve KOÇARLI muhtemelen yüksek tempoda koşuya başlayacak isimlerdir. ÇOŞARTAY'da stili gereği ön grupta yer alıyor ve bugünde kulvarının vermiş olduğu avantaj ile öndeki isimlerin hemen arkasında koşuyu 3-4 takip edecektir. Düzlükle beraber uzun sprintine başlayacak ÇOŞARTAY'ın yavaş yavaş koşuya ağırlını koymasını ve sonlarda tamamen gücünü alarak tüm rakiplerini çaresiz bırakmasını bekliyorum.. Geriden gelebilecek güçlü bir sprinter olmamasından ötürü dişine göre grupta zorlanmaması gereken ÇOŞARTAY önereceğim ilk bankom olacaktır...
 
Son ayak (ASNAWAD): Bursa çim pistinde kazanarak yarış hayatına başlayan ASNAWAD, daha sonra gereksiz yere sürekli kum pistte koşturuldu ve kum pist ile alakası olmadığı için sürekli başarısız neticelerle sahadan ayrıldı. Daha sonra sezon başında İstanbul pistine götürülen bu isim havasından mı? yoksa sert rakiplerden mi? etkilendi bilemiyorum ama gerçek gücünü bir türlü gösteremedi. Son koşusuyla Bursa pistine getirilen ASNAWAD nihayet özüne döndü ve uzun mesafeye rağmen üçüncülük elde ederek düzeldiğinin de sinyallerini vermiş oldu..
Bugünkü koşuda tam mesafesinde ve çantada keklik bir grupta start alacağını görüyoruz. Sert jokeyi ile çok iyi uyum sağlayacağını düşündüğüm ASNAWAD'ın düzlükle beraber sert sprintine başlamasını ve sonlarda tüm grubu kolaylayarak geride bırakmasını bekkiyorum.. Tereddütsüz ikinci bankom ASNAWAD'tır...
 
 
 
 
NOT: İlk altılı da şablon fiyatı nedeniyle elemek durumunda kaldığım GALAPACUS ile NILSU ikinci altılı şablonum da yer buldular. İlk altılı şablonumda GALAPACUS ile NILSU, ikinci altılı şablonumda ARAPKIR, BURUKKIZI, AKBARAN, HİSARGÜL ile SEÇKİNER çekindiğim ve elemek durumunda kaldığım isimlerdir...
 
 
 
 
2.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:1,,8,5,2,4
2.AYAK:11,1,8,9,15,3,14,6,7,2,12,5
3.AYAK:2,10,1,,6,9
4.AYAK:4
5.AYAK:5,11,6,8,2,4
6.AYAK:8

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : agresivo

    Başlık : çok başarılı

    teşekkurler..


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.