ANKARA TAHMİNLERİM - GÜZEL PROGRAM

 

Birinci ayak (MAVİ MELEK): İlk ayakta start alan tüm isimler arasında tek sprinter yapıya sahip safkan MAVİ MELEK'tir. Buradan anlaşılacağı üzere MAVİ MELEK'in çok önemli bir gidişat avantajı mevcut.
Bunun dışında mesafenin 1200 olması da MAVİ MELEK için çok önemli bir avantajdır. Tuta giden ve kısa sprintiyle sonuca gidebilen bu isim, doğal olarak uzun mesafede sprintini yayamıyor.
Bugün, hem koşu temposu lehine hem de tam mesafesinde start alacağı için iyi koşup kazanamama serisine son verip kazanan isim olabilir..
İlk ayakta risk almak isteyenler, birçok avantajı bulunan MAVİ MELEK ile riske girebilirler..
Ben ise daha sağlam olduğuna inandığım bankolarım olduğundan, KEITA ile IHLARABEYİ'ne de şans vereceğim. Her iki isim de ön grupta bekleme yapabiliyor ve inatçı yapıya sahipler. Kazanma karakterleri de diğer isimlere göre daha fazla..
Bu nedenle geniş kupon yapanlar, MAVİ MELEK yanına KEITA ve IHLARABEYİ yazarak ilk ayağı geçebilirler...
 
İkinci ayak (AÇİNA): Potansiyelli bir isim olduğunu son koşusunda ispatlayan AÇİNA, bana göre bugünkü koşusuna göre tam anlamıyla sınıf atlayabilir.
Bugünkü rakipleri doğal olarak son koşusuna göre daha zorlu isimler lakin, AÇİNA'da üzerine katacak güce ve potansiyele fazlasıyla sahip..
TEKDAL ile SHARK ATTACK ilk metrelerle öne düşecek isimlerdir. Bu isimlerin hemen arkasında RAZİYE ANA yer tutmak isteyecek. Ama koşu temposunun çok yukarılara çıkacağını düşünmüyorum..
Hafif kilolu safkanlar PARTNER SCORE, TEKDAL ve MANTENUTA'yı son koşusunda adeta sahaya gömen AÇİNA'nın bugünde bu isimleri geride bırakması gerekir. Diğer isimlerin de ciddi siklet dezavantajları mevcut..
Dolayısıyla AÇİNA önlerde yer tutar veya koşu beklediğimin aksine biraz erken sürat kazanırsa, AÇİNA'dan çok etkili bir performans daha bekliyorum.. AÇİNA'da gördüğüm ışığa güveniyor ve bu safkanı banko olarak öneriyorum...
Geniş kuponlara önereceğim isimlerden ilki, RAZİYE ANA olacaktır. Bursa pistinde zorlu rakipleri arasında sürekli iyi koşan bu isim, Ankara havasına çarpılmaz ise lehine koşu temposu ve tam mesafesinde birinciliğe uzanabilir...
Son olarak ASLANSTAR diyeceğim. Bu isimde son koşularında etkisiz kaldı ama bunda koşu temposunun ve olumsuz detayların başrol oynadığını düşünüyorum. Vermiş olduğu kısa aranın safkana yaramasını, etkili bir dinçlik koşusu yapmasını beklediğim ASLANSTAR'a da bir çarpı atıyorum...
 
Üçüncü ayak (TATLIKOTAN): Özel takibimde olan ve uygun şartları bulduğu taktirde banko önermeyi düşündüğüm TATLIKOTAN alternatif bankom olacaktır.
Adana pistinde bana göre vasat performanslar sergileyen bu isim, Ankara pistine getirildikten sonra büyük bir değişime uğradı. Sert gruplarda ve aleyhine gidişatlar da start alan bu isim, yine de tabela içinde yer alarak dikkatimi çekmeyi başardı..
Bugünkü koşuda; mesafe lehine, kendisini rahatsız edecek bir rakibi bulunmuyor, binicisi stiline çok uygun ve rakipler son koşularına göre uygun görünüyor..
Her ne kadar başta ARYELE ile KATI SEMİH olmak üzere diğer isimler kendisine avans vermek istemeyecek olsa bile, ayağına seri safkanın tempoyu belirlemesini ve düzlüğe kadar sermayeli çıkmasını bekliyorum.
Düzlük boyu geriden gelecek tüm ataklara direnerek beyaz bayrak ayna yapacağını düşündüğüm TATLIKOTAN bir diğer banko adayımdır...
Ama diğer ayaklarda geniş kuponlar için banko tercihlerimi kullandığım için TATLIKOTAN'ın yanına geniş kuponumda rakip önermeye karar verdim.. 
Geniş kuponumda; ŞAFAK VAKTİ, KATI SEMİH ile PALA TUMBUL'a şans vererek üçüncü ayağı geçmeye çalışacağım...
Elediğim tek isim ARYELE oldu...
 
Dördüncü ayak (ENYALIOS): Gazi koşusunda kendisine şans verenler olmuşta ama ben ENYALIOS'un iyi koşup kazanmayacağını ön görmüştüm. Nitekim safkan rölanti tempodan ötürü diri bir sprint attı ama gücü kazanmaya yetmedi..
Bu safkanın çok ilginç yanı, sprinter yapıya sahip olmasına rağmen koşu temposu düşük kalınca çok daha etkili sprint atabiliyor olmasıdır..
Bugün, Gazi koşusu sonrasında yeterince dinlenmiş vaziyette ve kendi evinde start alacak..
Rakiplerine göre siklet dezavantajı olmasına rağmen SHERE KHAN'nın arkasında koşuyu 3-4 takip edecek ENYALIOS'un bir anda sürat kazanacak koşuda etkili düzlük sprintiyle sonuca gitmesini bekliyorum..
Dişine göre grupta ENYALIOS net olarak önereceğim bir diğer bankom olacaktır...
 
 
 
 
 
NOT: Yedili plasenin ilk ayağında, TRIPLE LION yeterli olur görüşündeyim.. Son iki ayağı kendime göre kapattığım için yorumlamaya gerek duymadım. Sorusu ve merak ettikleri olanlar, özelden veya buradan yazarak her zaman olduğu gibi düşüncelerimi öğrenebilirler...
 
 
 
 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:7,,2,4
2.AYAK:8/2,3
3.AYAK:2/1,4,7
4.AYAK:1
5.AYAK:6,8,5,1,3,7
6.AYAK:7,8,2,6,3,4,11,10,12,14

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : SACASACA

    Başlık : kurgu

    karataş 1 no ile gelsin diyorum gelmesede sorun değil oyun kurgusu mükemmel tebrikler .


  2. Yazan : ccccc

    Başlık : Hırsızlar

    Bunlar senin altılına göre yarış kurmuyorlarsa bende bişey bilmiyorum.........sadece senin haksız çıkman için 3 numaraya okadar çok faul yapmasına rağmen protesto bile çekmediler......senin Büyüklüğünü pekiştiriyorlar.....tebrikler kardeşim......


  3. Yazan : korkmazoglu

    Başlık : tekrar tebrikler

    Umit bugun icinde tebrik ediyorum. Emegine saglik 5.ayaktan at cikinca son kalanida ben eklemistim senin kurgunla altiliyi buldum. Uc günde uc oldu teşekkürler.


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.