ANKARA TAHMİNLERİM - ₺223,52

 

Birinci ayak, İlk defa koşan taylarda hazırlık ve orjin olarak net bir şekilde ön plana çıkaracağım  isim CANYAKAR'dır. Bu eküriye mensup safkanlar, hayatlarının ilk yarışlarında genellikle başarılı bir grafik çiziyorlar. CANYAKAR'da hazırlıklarında rakiplerinden farklı durumda. Taylara etkili binen binicisi ile alternatif ve ufak kupon yapan üyelerimiz CANYAKAR ile risk alabilirler..
Ama bu tip koşularda idman görüntülerine ulaşamadığımız için galopların ne kadar doğru yazıldığını falan bilemiyoruz. Bende emin olmadığım koşular yerine bilindik isimlerle risk almayı kendime ilke edinmişim. Bu nedenle CANYAKAR'ın yanına birkaç isim daha önereceğim. Zaten ilk defa koşan isimlerde risk alırsınız süpriz biter, risk almazsınız favori kazanır genelde.. 
Bende hazırlıkları biraz daha eksik olan birkaç ismi ayırarak bir sıralama oluşturdum. Oluşturduğum sıralamam şablondadır..
 
İkinci ayak, Son koşusunda kısa ve rölanti tempoya rağmen yakın ara 6.lık elde eden YENİDÜNYA ilk sıradan önereceğim olacaktır. YENİDÜNYA düzelme yolunda ve bugünkü rakipleri tam dişine göre. Start sorunu yaşamaz ve gününde olursa etkili düzlük sprintiyle muhakkak etkili bir performans sergileyecektir. 
İlk ciddi rakibi yine start sorunu yaşamadığı zamanlar etkili koşan DURANTAŞ'tır. Son koşusunda startta takılmasına rağmen kazanan bu isim, o gün pistin ağır olmasından dolayı çok etkili koşmuştu.
Bugün pist ağır olmayacak ama mesafenin uzaması DURANTAŞ için avantaj yaratacaktır. Başlangıç kutusunda sorun yaşamazsa kazanması normal sonuç olur.
Sürekli iyi koşan ama kazanmayan LENGÜR LÜNGÜR, son koşularıyla beraber her an geliyorum sinyalleri veren ÇOKKAZAN KIZI,  her ne kadar kazanma özürlüsü olduğunu düşünsem de BAŞARILTAY, uzun mesafeli koşularda istikrarlı koşan ve boş sikletiyle ALİBEGİ, kendisine göre uzun mesafeye rağmen binicisi idareli giderse kısa ama etkili sprintiyle sonuca gidebilecek KARAGÜZEL, ADIYAMAN ve TOMURCUKHAN gibi stili rakiplerine göre onlardan daha dirençli HULUSİBEY, yine her ne kadar ADIYAMAN karşısında istediği gibi tempoyu kuramayacak olsa da TOMURCUKHAN ile çim pistte bir tık eksik koşmasına rağmen günün süprizini yapabilecek durumda olan KARSAVUL ATEŞİ yazarak ikinci ayağı kalabalık geçeceğim..
UÇANBİR ve ALYETİŞ şablonuma sığdıramadığım isimler oldular..
 
Üçüncü ayak, Favorim neden bu kadar geri planda şans verildiğine anlam veremediğim ÇIKMAZHAN olacaktır. Bir önceki koşusunda S.İpek safkanı çok iyi analiz etmiş ve koşunun başından sonuna kadar safkanı diri tutmuştu. Çünkü ÇIKMAZHAN sürekli teşvik istiyor dolayısıyla koştukça açılan bir yapıya sahip.
Son koşusunda tabela dışında kalmasının tek nedeni, koşu mesafenin kendisine kısa gelmesiydi.
Bugün, sevdiği pist ve mesafede hiç arttıramıyor gibi görüntü verse de, düzlükte ön grubun içinde tutunabilirse yapacağı uzun sprintiyle tüm rakiplerini çaresiz bırakabilir.
İlk ciddi rakibi CASH AKÇE olacaktır. Müthiş değişimde olduğunu ve her daim bu tip rakiplerinin yanında iddalı olacağını daha önceki koşularında banko önerirken dile getirmiştim.
Bugünde ÇAĞANTERCAN'ın arkasında soteye yatacak ve düzlükte rakibinden kurtulup koşuyu çalmak isteyecektir.
Bunu da yapacak güce sahip olduğundan mutlaka şans verilmesi gereken isimlerdendir.
Son olarak KONG DROK diyorum. Bana göre grubun en güçlü safkanı kim diye sorsanız tereddütsüz cevabım KING DROK olurdu. Uzunca bir aradan yarış görüp nefes açan KING DROK, bugünkü koşuya biraz daha hazır gireceği için birazcık koşması durumunda birincilik mücadelesine ortak olacaktır.
Elediğim isimlerden LAST EXIT'ın daha tam olarak hazır olduğunu düşünmüyorum. ÇAĞANTERCAN ise düzlükte CASH AKÇE tarafından yalnız bırakılmayacak bu nedenle iyi koşsa bile en fazla ikincilikte kalabileceğini düşünüyorum. AMERİKALI ise elediğim isimler arasında en fazla çekindiğim isimdir. Son koşusunda sakatlığın etkisini atmaya başladığını göstermişti. Sırf yerim kalmadığı için AMERİKALI'ya şans veremedim..
 
Dördüncü ayak, Alternatif bankom MÜŞFİK HOCA olacaktır. Bu safkanın başarılı olabilmesi için mesafenin kısa olması ve önde boş kalması gerekiyor. Bugünde MÜŞFİK HOCA'nın temposu bozabilecek sadece AYDEMİRBEY görünüyor. Lakin AYDEMİRBEY sürekli startta takılıyor ve bu nedenle liderliği bile alamıyor. Bu senaryonun tekrarlanması halinde MÜŞFİK HOCA startla beraber numarayı alacak ve istediği tempolarda düzlüğe gelecektir. Ağır sikletlere alışık bu isim, eğer gününde olursa bana göre beyaz bayrak ayna yaparak kazanan isim olacaktır..
Rakip arayanlar AYLARA, KEMPES ve MOLU BEYİ üçlüsünü ayrımsız değerlendirmelidirler..
Bu koşuda elediğim ve çekindiğim tek isim ANTANDROS'tur..
 
Beşinci ayak, Banko önereceğim isim tabi ki TUMBUL ANZELHA olacaktır. Kolay tempoda grubun gerisinde giden bu isim için ideal mesafe 1200 -1400 aralığıdır. Ayrıca başarılı olabilmesi için sabırla bekleme yapması ve koşunun belli bir tempoya girmesi gerekiyor.
IŞILILGAZ, KOŞANGÜZEL sert tempoda başlayacak isimler olup GURBETKAYA, BAŞKENTLİM ve ALLALEM ön grupta yer alacak diğer isimlerdir. Dolayısıyla koşu temposu tam da TUMBUL ANZELHA'nın istediği gibi gelişecektir.
Son koşusunda rölanti tempoda CİHANEFE ile IŞILILGAZ arkasında üçüncülükte kalması bile bana göre kazanmış kadar önemli ve formunun göstergesiydi.
Daha etkili binicisi idaresinde tutarak ve kolay tempoda önlere gelecek TUMBUL ANZELHA'nın son metrelerde tüm gruba zorlanmadan hakim olmasını bekliyorum. TUMBUL ANZELHA programdaki bana göre en sağlam ve mantıklı bankodur..
 
Son ayak, NANİ NANİ, MARCA ve MY GOLD'un sürat kazandıracağı koşuyu etkili bir sprinterin kazanacağını düşünüyorum. Bu tanıma uyan üç isimden BRACCIOFERRO'yu bir adım daha öde görsem de İLKERHAN ve GREAT ROSE yazarak son ayağı üç bitirici sprinterle geçiyorum..
 
 
 
 
 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:5,3,2,6,8
2.AYAK:9,10,1,12,2,13,8,7,4,5
3.AYAK:4,2,8
4.AYAK:4,,9,8,7
5.AYAK:3
6.AYAK:4,7,6

Herkese bol şanslar ve iyi hafta sonları dilerim.
  1. Yazan : bangu

    Başlık : birinci altılı:

    üstad; birinci altılı için tek olarak kimi-leri önerirsiniz...


  2. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : bangu

    Sevgili bangu; ilk altılıya açıkçası bakmadigim icin tahmin vermedim. Siz sorunca göz ucuyla baktım ama dikkatimi çeken bir safkan olmadı. O yüzden sizi yaniltmak istemem..


  3. Yazan : doc66

    Başlık : 4ncü ayak

    antandrosu yanlışlıkla da olsa yazmışsın


  4. Yazan : saido56

    Başlık : şablon hatası

    kardeşim şablondaki 4.ayağa bilerekmi 9 yerine 6 yı yazdın hatamı var yoksa başarılar.


  5. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : doc saido56

    Öncelikle dikkatiniz ve uyarılarınız için teşekkür ederim. Dördüncü ayakta ki numara hatası düzeltilmiştir. (13:45)


  6. Yazan : korkmazoglu

    Başlık : Tebrikler

    Umit bugün icinde tebrik ederim. Iki kuponumda altiliyi buldu. Ama esas senden yedili plase sablonu istiyoruz. Bunu yapsan cok basarili olacagina inanıyorum. Teşekkürler


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.