İSTANBUL TAHMİNLERİM - ₺53,23

 

Birinci ayak, İlk ayakta ayrımsız 5 safkana şans veriyorum. Önerdiğim isimler hakkında kısaca görüşlerim şu şekilde olacaktır;

MERZA: Ağır sikleti nedeniyle birçok yarışsever MERZA'yı kuponuna yazmak istemeyecektir. Ama özellikle apranti koşularında kolay tempoda gidebilen isimlerin avantajlı olduklarını her daim söyledim durdum. MERZA'da kolay tempoda gidebilen ve kısa ama etkili sprinte sahip olan bir isim. Eğer ki, koşuya iyi adapte olur ve düzlükte ön grubun arkasında kendisini saklayabilirse, son metrelerde kısa ama etkili sprintiyle sonuca gidebilir. Beğendiğim binicisiyle kesinlikle favorimdir.
 
ÖZGÜLEN: Bu safkan müthiş orjininin hakkını inkar ediyor ve beklentilerin çok çok altında yarışlar yapıyor. Sahip değiştiren safkanlar genelde bir değişiklik içinde olurlar ve eskiye nazaran iyi koşular yaparlar. Ama ÖZGÜLEN o çıkışı bir türlü yapamadı, deyim yerindeyse yerinde saymaya devam ediyor.
Bugünkü rakiplerine bakıyorum, gerçekten ÖZGÜLEN potansiyelinin altında kalsa bile etkili olması gereken bir grup yakalamış durumda. Her zaman ki gibi ön grubun arkasında konumlanırsa, YAŞARNUR'dan kurtulup geriden gelecek ataklara direnebilir. Kazanma özürlüsü olan ÖZGÜLEN, formda olmamasına rağmen çok uygun grupta start alacağı için ihmal edilmemelidir.
 
ÇOŞKUNKIZ: Son koşusunda BABÜR gibi kalite bir safkanı geçerken ÇOŞKUNKIZ'ı şaşkınlık içerisinde izlediğimi öncelikle belirtmeliyim. Elde ettiği birincilikte kesinlikle U.Polat'ın payı büyüktü. U.Polat'ı çok beğendiğimi defalarca buradan sizlere söylemiştim. İşte ÇOŞKUNKIZ'ın son birinciliğinde bir safkana nasıl kusursuz binilir, U.Polat bunun dersini vermişti. 
Bugünkü koşuda formda başka bir binici V.Kaplan ile start alacak ama koşu temposu ÇOŞKUNKIZ aleyhine gelişecektir. Yine de son koşusunu ve grubun uygunluğunu düşünürsek, şans vermemiz gerektiğini anlayabiliriz.
 
YAŞARNUR: Son koşusunda birincilik elde eden bu safkan, 1200 üzeri uzayan her mesafede zorlanacak yapıya sahip. Ancak son koşusunu kazanan safkan morallendi ve bugün son derece lehine gelişecek koşu temposunda start alacak. İlgililerini bu seçimden dolayı öncelikle kutlamak ve tebrik etmek gerekir. Sonuç ne olursa olsun safkan için bundan daha uygun şartlar bulunmazdı herhalde..
Koşuya dönecek olursak, kulvar ile serilik avantajıyla YAŞARNUR liderliği alacak ve düzlüğe kadar da istediği tempolarda gelecektir. Eğer gününde olur ve beklediğim gibi preslere maruz kalmazsa beyaz bayrak ayna yaparak bir kez daha kazanabilir.
 
SU MAVİSİ: Özel takibimde olan bu isim, son koşularında çok kötü koşmamasına rağmen bir türlü beklediği birinciliğe kavuşamadı. İdman pistinde çok iyi durumda olan SU MAVİSİ, eksi koşularında olduğu gibi ön grupta yer tutarsa YAŞARNUR'dan sıyrılıp koşuyu çalabilir. Tabi bunu yapması için kesinlikle önlerde yer tutmalıdır. Aksi halde koşu temposu düşük kalacağından beklenen performansı sergileyemeyebilir. İlk ayağın süprizini SU MAVİSİ isimle safkanda bekliyorum.
Elediğim tek isim DİLEKKAYA oldu. Dileyenler ve yeri olanlar bu safkanı da yazarak rahat bir yarış izleyebilirler..
 
İkinci ayak, Esasında eküri isimler YÖNETMEN ile SAKLI ön plana çıkıyor ama nedende bu isimlere bir türlü güvenemedim. Kapalı kutu isimlerin ve maiden bir koşu olması sebebiyle, etkili olmasını beklediğim 3 safkana daha şans verme gereği duydum.
İlk startında ağır pistten etkilendiği düşündüğüm BRAYMIN, Koştukça açılacak yapıya sahip olan ve iyi idman durumuyla KAZIMBABA ve ilk kez dilbağı takısının ve etkili binicisinin katkısıyla farklı koşabilecek düzeydeki DOĞANBİKE yazarak ikinci ayağı geçiyorum..
 
Üçüncü ayak, Ön plana çıkaracağım isim TEK ZULUT olacaktır. BUZKAYA, ÇELİKPENÇE, UÇARER gibi isimler ön grupta gidecek safkanlardır. Ama bu isimlerin TEK ZULUT temposuna ayak uyduracaklarını hiç düşünmüyor ve ihtimal bile vermiyorum. Tek sıkıntı hayatının ilk startında kaçmak isteyen ve bugün hiç şansı olmadığından fedai koşma ihtimali bulunan BAKİBEY'dir. Eğer bu isim TEK ZULUT ile inatlaşmaz kendi temposunda gitmeye razı olursa, işte o zaman TEK ZULUT beklediğim etkili yarışını yapacaktır. Net favorim TEK ZULUT'tur.
TEK ZULUT dışında etkili koşacağını düşündüğüm bir diğer isim UÇARER'dir. Uzun zamandır uygun koşullarda start almasını bekliyorum ama bir türlü uygun koşullarda start almıyor. Form durumu gayet iyi olan bu isim, önde sabırla bekleyip düzlükle birlikte öne çıkıp kazanmak isteyecektir. Zor gibi görünse de UÇARER'in değişim içinde olduğunu dolayısıyla bunu gerçekleştirebileceğini düşünüyorum.
Aynı UÇARER gibi ön grupta gidecek BUZKAYA bir diğer şans vereceğim isim olacaktır. Son startında Ankara pistinde güzel bir koşu kazanarak bu koşuya moralli bir şekilde katılacak. Bir önceki altıncılığında, bu isimler arasında start almıştı. Ama rakiplerine göre siklet dezavantajı bulunuyordu ve koşu temposu lehine değildi. Bugün lehine şartlar altında, siklet dezavantajı bulunmadan ve daha formda bir şekilde koşuya iştirak ediyor. Muhakkak birincilik mücadelesinin içinde yer alacağını düşündüğüm BUZKAYA ihmal edilmemesi gereken safkanlardandır.
ABUŞ, ANILBEY, MERCANLI ve BALDAR koşu temposunun yukarıya çıkması durumunda etkin hale gelecek isimleridir..
 
Dördüncü ayak, YÜKSELİM ile ALANZA ön plana çıkıyor ama iki safkan da bana açıkçası güven vermiyor. Birde mesafenin uzaması işlerini daha zorlaştıracaktır. Bu nedenle her an farklı koşabilecek duruma gelen HABERRÜZGARI ile son koşusunda takı değişikliği nedeniyle etkisiz kalan ve bu defa yine ilk başarılı koşusunda olduğu gibi kulaklık takısıyla yine etkili koşacağını düşündüğüm BİLGEAT yazarsak rahat bir yarış izleriz diye düşünüyorum..
 
Beşinci ayak, Koşudaki favorim ASTORYA olacaktı ama start almayınca EL CONQUERADOR ilk şans vereceğim isim oldu. Geçen sene evrim geçiren ve kolay kolay geçilmeyecek izlenimi veren bu isim, istikrarlı koşuyor olmasına rağmen bir türlü geçen seneki form durumuna ulaşamadı. Genelde de ASTORYA çarpıldı ve bu safkanın kesinlikle gölgesinde kaldı.
Bugün, ASTORYA hazır yokken dişine göre grubu geride bırakmak isteyecektir. H.Karataş'ta ısrarla bu ismi tercihliyor ve demek ki safkandan beklentisi var. 
Her zaman olduğu gibi koşuyu orta grupta takip edecek EL COQUERADOR'un düzlükle birlikte koşuyu ağırlığını koyması en normal sonuç olur. Net favorim EL CONQUERADOR'dur.
Bana göre iki tane ciddi rakibi var. Bunlardan ilki sınıf atlayan YILDIRIMBEY'dir. Bugün ilk defa yaşça büyük rakipleriyle mücadele edecek lakin, eskiye oranla 3 yaşlı isimler artık yaşça büyük rakiplerinden fazlaca etkilenmiyorlar. Siklet avantajı bulunan bu isim, son metrelerde tüm grubu geçebilmek için elinden geleni yapacaktır.
Son olarak DON DESTELLO diyeceğim. Son koşusunda ASTORYA'ya saldırmış ama geçememişti. Ama protesto imdadına yetişti ve komiserler kurulu kararı ile birinciliğini ilan etti. Gerçi 1. olmamasına rağmen ben yapmış olduğu koşusunu canlı gözlerle izlemiş çok beğenmiştim. 
Bugünde ekürisi öde boş kalacak NEIL' pres uygularsa, SAVURLU'da öndeki isimlere baskı kurup düzlükle grubun önüne çıkmak isteyecek dolayısıyla koşu temposu DON DESTELLO'nun istediği gibi gelişecektir. Çok iyi hazırlanan safkan, S.Kaya'nın aşırı konsantrasyonu ile bir kez daha kazanarak formunu taçlandırabilir..
SAVURLU ve NEIL şablonuma sığmayan çekindiğim isimlerdir..
 
Son ayak, Banko önereceğim isim GALİPHAN olacaktır. Yarış hayatına başladığı koşusundan bu yana sürekli açık yarış atı diye duyurduğumuz bu safkan, nihayet son koşusunda sentetik pistte maiden'a veda edebildi.
Açık yarışlarda koşacağını söylerken bu tip safkanların kazanmaya başladığı anda sınıf atladıklarını da dile getirmiştik. Bana göre GALİPHAN için bugünkü koşu büyük bir sınav niteliğinde olacak. Eğer beklediğim gibi kazanırsa, yavaş yavaş formunu yukarıya çıkartıp üst gruplarda boy gösterecektir. Aksi durumu ise düşünmek istemiyorum..
Netice de gruptan farklı sınıfa sahip olduğu aşikar olan GALİPHAN'ın koşu temposu çok düşük kalmadığı taktirde kenter kazanması gerekir. GALİPHAN bana göre günün en sağlam görünen bankosudur..
 
 
 NOT: Yedili plasenin ilk ayağında ALDERAN'nın kazanmasını bekliyorum..
 
 
 
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:1,6,3,5,8
2.AYAK:7,2,5,3
3.AYAK:9,10,1,,3,4,2,6
4.AYAK:6,8,2,9
5.AYAK:3,10,2
6.AYAK:7

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : bangu

    Başlık : Merza

    Üstad Merza; güzel açıklamışsın.Keşke biraz bizi cesaretlendirseydin ;)


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.