ANKARA TAHMİNLERİM - 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN - ₺365,93

 

Öncelikle herkese merhabalar. Kısa bir aranın ardından tekrardan tahminlerimle sizlerle birlikteyim. Vermiş olduğum arada dün hariç at yarışlarıyla hiç ilgilenmedim. Dün ise, sadece göz ucuyla bakarak sadece ısınmak maksadıyla programa baktım. Dolayısıyla kafam çok rahat ve tahmin vermeyi oldukça özlemişim. Vermiş olduğum aranın kimse kayıp olduğunu falan düşünmesin. Aksine bu sürecin önümüzdeki günlerde meyvelerını toplamaya başlayacağız. Lafı fazla uzatmak istemiyor, Ankara tahminlerim ile startı bir kez daha vermek istiyorum. Umarım dakika 1 gol 1 olur..

 

Birinci ayak, Altılı ganyanın ilk ayağında 4 safkana şans vererek risk alacağım. ''Yuh ya adam 4 ata şans veriyor birde risk alıyormuş'' diye mırıldananlar olabilir.  Ama gerçekten ilk ayak çok zorlu bir koşu ve tamamen mantığım ile kazanması gereken 4 safkana şans verip ilk ayağı geçmeye çalışacağım.

Öncelikle şans verdiğim isimlerin hepsinin bekleme yaptıklarını ve avantajlı koşu temposunda start alacaklarını söylemeliyim. 
Startın verilmesiyle FAST TRACK, DİLŞARBEY, CAPTAIN PARIS ile KURTARBABA liderliği almak isteyecek ayağına seri safkanlardır. Bu isimlerin bir arada olması nedeniyle koşu temposunun düşük kalma ihtimali yok denecek kadar az olduğundan, sprinter bir safkanın ilk ayağı kazanması benim açımdan normal sonuç olur.
ROYAL SIGNATURE ile MOLU BEYİ'de sprinter yapıya sahip formda isimler. Ama iki safkanın da ciddi siklet dezavantajı var. BU yüzden çekinerek elediğim isimlerin başında geldiklerini açıkça belirteyim. Bir diğer çekindiğim safkan da MİYAZAKİ'dir. Sikleti diğer isimlere göre daha uygun ama bu isimde performans olarak tam istenilen düzeyde değil. Fakat, şablonumu yatırabilecek isimlerden olduğu da aşikardır. Son olarak DİLŞARBEY eledim. Grup son derece bu safkan için uygun. Mesafede lehine ama stili rakiplerinden ötürü şans vermediğim ama çekindiğim isimler yer aldı. Yeri olanlar veya ilk ayakta risk almak istemiyorum diyenler, çekindiğim isimleri yazabilirler..
Ben ise müthiş siklet avantajına sahip uzun aradan sora yarın gören TILIA FOR, apranti indirimine gidilerek siklet avantajı sağlanan ve her an yarış kazanacak durumda olan KEMPES, son startında MOLU BEYİ'ne geçilen ama bu defa siklet farkları lehine olan ve binicisiyle çok iyi uyum sağladığını düşündüğüm ROBUSTO ile lehine şartları bulan ve mesafesine dönen AYLARA yazarak ilk ayağı 4 sprinter isimle geçiyorum..
 
İkinci ayak, Favorim bir ara kısa bir süreliğine banko önermeyi düşündüğüm safkan ABAKAY'dır. Öncelikle safkanın çok formda olduğunu ve lehine koşu temposundan start alacağını söylemeliyim. Bir diğer avantajı da önemli rakiplerine göre siklet avantajının olmasıdır.
AFFANBEY ile ilk metrelerle öne düşecek ABAKAY, eğer biraz sabırlı olursa düzlükle AFFANBEY'den kurtulup geriden gelecek ataklara direnerek kazanabilir. Alternatif ve misli kupon yapanlar ABAKAY ile risk alıp banko olarak değerlendirebilirler.
Daha geniş kupon yapanlar başta GÜMÜŞSOY ve ÖZFİDAN olmak üzere, DEMİRONUR ve MAHMUT BERAT yazarak ikinci ayağı sağlama alabilirler..
Koşu temposu beklediğim gibi düşük kalır ve ABAKAY beklemediğim şekilde eksik koşarsa, ön grubun arkasında konumlanacak PREVEZE ile önde boş kalabilme ihtimali olan AFFANBEY büyük bir süprize imza atabilirler. Süpriz kupon ve çok daha geniş kurgu yapanlar bu iki cazip ismi değerlendirebilirler..
 
Üçüncü ayak, Herkes gibi benimde kazanmaya yakın gördüğüm ekürilerdir. Özellikle dişi bir safkan olmasına rağmen CALYPSO SEA'nin çok güçlü bir yapıya sahip olduğunu düşünüyorum. Son startında da aynı gün erkek taylardan daha iyi derece çıkartarak ne kadar kabiliyetli bir tay olduğunu herkese gösterdi. Kendisi kadar formda ekürilerinin de olması sebebiyle eküriler favori olmaya hak ediyorlar. Ama bir detay var ki, sırf bu nedenden ötürü üçüncü ayakta süpriz bir neticenin oluşabileceğini düşünüyorum. İki eküri de ilk defa Ankara pistine çıkacaklar ve rakımdan ötürü beklenilen performanslarını sergileyememe ihtimalleri mevcut. Bu yüzden özellikle iki isimden çok farklı performanslar bekliyorum.
Bu isimlerden ilki DEDEMŞAH'tır. Bana göre H.Karataş bugün bu safkana biniyor olsaydı, kesinlikle eküriler ile aynı derecede tutuluyor olurdu. Daha önceleri kaçarak etkili olan bu isim, son koşularıyla beraber bekleme yapmayı da iyi becerdiğini ve kabiliyetli bir tay olduğunu gösterdi. Ekürilerin bence en sıkı rakibi DEDEMŞAH olacaktır.
Daha sonra ise BİCİ BİCİ diyeceğim. Son koşusunda geçileceğini düşünüyordum nitekim beni neticede yanıltmadı. Ama performans olarak beklediğimden daha iyi koştu ve bu anlamda beni yanıltmış oldu. Bugünde Ankara pistini tanıyor olmasının yanı sıra kendisiyle uyum sağlayacak bir biniciyle start alacağından birincilik mücadelesinin içinde yer almasını bekliyorum.
İlk iki startını kazanan I SAW THE SUN ile her koşusunda üzerine katarak koşan OĞLUM BERAT daha sonra değerlendirilmesi gereken isimlerdir..
 
Dördüncü ayak, Ayrımsız 4 safkana şans vererek rahat bir yarış izleyeceğimizi düşünüyorum. Favorim OFSAYT olacaktır. Özellikle temposunu kabul ettirdiği zamanlarda daha üst gruplarda bile etkili olabilen bu isim bugünkü koşuda istediği gibi tempoyu belirleyecek gibi görünüyor. Belirleyecek gibi görünüyor diyorum çünkü, DÜZ ÇİZGİ ile COFFEA BEAN'ın tam olarak nasıl bir taktikle koşacaklarını kestiremiyorum. Ama son koşularına göre OFSAYT kulvarının da vermiş olduğu avantaj ile liderliği alır DÜZ ÇİZGİ ile COFFEA BEAN'da koşuyu kendi tempolarında 2-3 götürüler. Bu senaryo gerçekleşir ise beyaz bayrak ayna yapmaya yakın olacak OFSAYT kazanan isim olabilir.
İlk ciddi rakibi COFFEA BEAN olur görüşündeyim. Tatile çıkmadan önce hatırı sayılır bir ikramiye veren son Ankara tahminimde 5 te kalmış ve o gün yazdığım üç isim koşuyu 2.3.4. bitirmişlerdi. O isimlerden biri de COFFEA BEAN'di. 
Dördüncü kalmasına rağmen bana göre COFFEA BEAN anormal sorunlar yaşamasaydı kesinlikle kazanan isim olurdu. Start çıkışında örtüyü çıkarmakta geciken jokeyi yüzünden gerilerde kalan bu isim, düzlükte de sürekli aralarda sıkıştı ve bir türlü yol bulamadı. Kısa mesafeli bir koşuda tamamen stili dışı koşmak zorunda kalan ve bunca aksiliğe rağmen yakın ara 4.lük elde etmesi bence önemli başarıydı. Bugünde OFYSAYT arkasında koşuyu takip edip düzlükte yapacağı atakları kazanmaya çalışacak COFFEA BEAN, OFSAYT'ın en ciddi rakibidir.
Koşu temposunun yukarıya çıkması durumunda etkili kısa sprintiyle çok şanslı duruma gelecek TORCYH ile ön grubun arkasında soteye yatacak ve son metrelere kadar saklanarak gelmesi durumunda etkin olacak SALİDA'da yazarsak bence rahat bir yarış izleriz..
 
Beşinci ayak, Banko önereceğim isim MİNİFHAT OĞLU olacaktır. İlk ve tek koşusunda üçüncülükte kalmasına rağmen binicisinin bariyer dibini tercih etmesinin safkanın kazanamamış olmasında büyük rol oynadığını düşünüyorum. Ayrıca dış starttan koşuya başlayan MİNİFHAT OĞLU, rakiplerinden fazla efor sarf ederek düzlüğe çıkmıştı. Yine de bariyer dibinde diri görüntüsü oldukça beğenimi kazandı. Bu safkanı banko önermemi tetikleyen bir diğer faktör de, diğer rakiplerinden beğendiğim bir ismin olmamasıdır. 
SAHA KIRAN ile tam kardeş MİNİFHAT OĞLU ise, bence uzun mesafede daha etkili koşacak ve ilk koşusunun üzerine katacaktır. İç start avantajı ile bugünkü koşuda ön grupta yer tutacak MİNİFHAT OĞLU, bana göre düzlükle beraber her halükarda grubun önünde olacak ve yapacağı uzun sprintiyle rakiplerine geçit vermeyecektir.
Gruptan biraz daha farklı potansiyele sahip olan MİNİFHAT OĞLU bana göre günün en güvenilir ismi olup önereceğim bankomdur..
 
Son ayak, Son koşusundaki performansına göre KUZEY bir kez daha kazanmalı ama safkanın start problemi nedeniyle bugün için güvenilir durumda olduğunu düşünmüyorum. Eğer son koşusunda olduğu gibi starttan düzgün çıkar veön grupta yer alabilirse etkili ve uzun sprintiyle koşuyu ağırlığını koyar net favorimdir.
Siklet avantajına ve mesafe deneyimine sahip olan isimler FAST LANE ile WEREWOLF, uzun mesafe deneyimi bulunmasa da grubun üzerinde kaliteye sahip olduğuna inandığım ve uzun mesafeye yatkın orjiniyle GREAT ROSE ile önde özellikle MY GOLD tarafından fazlaca yıpratılmazsa kaçak atlara müthiş binen binicisiyle PERFECT GOLD son ayakta kazanma ihtimali olduğunu düşündüğüm diğer isimlerdir..
 
 
 
 
NOT: Bugün 30 Ağustos zafer bayramı olduğu için tahminlerim tüm üyelere her zaman olduğu gibi açık olacaktır. Bu vesileyle tüm üyelerimizin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun.
Kan ve can vererek kazanılan bu büyük zaferleri, gerektiğinde kan ve can vererek yeniden kazanmamız gerekebilir. İşte, bu bilince ve bu yüreğe sahip olanlar, yeni 30 Ağustos'ların mimarları olacaklardır. 30 Ağustos güneşine gölge düşürmemek dileğiyle... Büyük Önder ve askerlerine sonsuz minnet...
 
 
 
 
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:11,7,6,8
2.AYAK:7,,4,11,,3,5
3.AYAK:8,1,7,,9,4
4.AYAK:2,1,3,5
5.AYAK:5
6.AYAK:2,6,9,4,3

Herkese bolca şanslar ve iyi hafta sonları dilerim.
  1. Yazan : MSB4592

    Başlık : hoşgeldin

    sensiz bu altılı olmuyor alıştık yorumlarına sana ve herkese yeni dönemde başarılar. bu gün krediler senden


  2. Yazan : saido56

    Başlık : hoşgeldin

    yokluğun baya belli oldu altılı oynamak seninle keyifli gider ayak verdiğin notlarla pazar günkü altılıları kolay bulduk emeğine sağlık tekrar hoş geldin kardeşim.


  3. Yazan : Rosicky

    Başlık : Hoşgeldin üstat

    30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun.. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına sonsuz saygı ve minnetle..


  4. Yazan : Citymen

    Başlık : Sen ol, hep ol,

    Gelişin bizim yeniden doğuşumuz olacak Büyük kaptan ()


  5. Yazan : sadık

    Başlık : SADIK

    ÜMİT BEY 3.KOŞUDA 10 NUMARAYI TEK ATTIM.GEÇENKİ KOŞUDA BARİYER DİBİNDE ÇOK SIKIŞMIŞTI.BUGÜN ÖMER KAYANIN TEKRAR TERCİHİ İLE TEK OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM.SİZ NE DERSİNİZ?


  6. Yazan : saimeylulhazal

    Başlık : HOŞGELDİN..

    Kısa ara umarım sana ve bizlere şanslı gelir..selam


  7. Yazan : LEPOTAN

    Başlık : Lepotan

    Yedili plase için ne dersin


  8. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : sadık

    Evet son koşusu fena değildi ama DOĞURÜZGARI, İZZETAĞA ve GÜMÜŞ GÜZEL sıkı rakiplerdir. Yine de tek tutuyorsanız neden olmasın, bol şanslar dilerim.


  9. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : LEPOTAN

    Yedili plase için yukarıda bahsettiğim isimleri değerlendirebilirsiniz. Net olarak tuttuğum bir isim olmadığından 3,4,10,9 sırasıyla önerebileceğim safkanlardır. Bol şanslar dilerim.


  10. Yazan : son abrek

    Başlık : özledik

    ümit nerdesın dostum yoklugunda hep bı yarımız eksık kaldı bızlerı bı daha bukadar uzun sensız bırakma


  11. Yazan : faydo

    Başlık : 30 Ağustos

    Zafer bayramımız kutlu olsun...


  12. Yazan : sadık

    Başlık : SADIK

    TEBRİKLER ÜMİT BEY.


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.