BURSA TAHMİNLERİM

 

Birinci ayak, İlk defa start alacak olmasına rağmen idman pistinde müthiş işlere imza atan SHOPAHOLIC ilk ayaktaki favorimdir. Muhtemelen ayağına seri bir isim olan SHOPAHOLIC, tercih ettiği dış kulvardan iyi bir çıkış yapabilirse muhtemelen kazanan isim olacaktır. Ama ilk defa koşan taylarda baş jokey H.Karataş'a pek güvenemiyorum. En ufak bir tereddüt yaşadığında tayları fazlaca zorlamayan baş jokey, SHOPAHOLIC ile de benzer bir yarış izlettirebilir. Bu nedenle SHOPAHOLIC sadece favorimdir.
Son koşusunda etkili düzlük sprintiyle dikkat çeken ERYN ile kesinlikle bir takım sorunlarından ötürü kazanmayan ASPORÇA ilk ayağın diğer şanslı isimleridir..
 
İkinci ayak, İkinci ayağı zorlaştıran detay, koşu temposunun net olarak belli olmamasıdır. GARANTİ, ENDEREFE ve ALİ RUHİ'nin koşuya ne kadar tempo vermek isteyecekleri ile birbirlerine ne kadar pres yapacakları sonuca direk yansıyacaktır. Bu nedenle net bir fikir sahibi olmadığım koşuda risk almak istemedim. Sadece uzun zamandır kolladığım ve çok formda olduğuna inandığım UÇARER'i mutlaka kuponları yazın diyebiliyorum.
Diğer şans verdiğim isimler de sırasıyla şablonumdadır..
 
Üçüncü ayak, Son koşusunda aşırı derecede bekleme yapınca tabela dışında kalan YOL ARKADAŞIM'ın son koşusunu ölçü almamak gerekir. Bir önceki koşusunda THE SPECIAL HORSE karşısında çaresiz kaldı ama iyi safkanlar arasında üçüncülüğü tatminkardı. Sprinter yapısı nedeniyle YOL ARKADAŞIM için koşu temposu büyük önem taşıyor. KATNISS, AKYOSKA ile DAISY DANCE ayağına seri isimler ve koşu temposunu yukarılara çıkaracaklardır.
YOL ARKADAŞIM dış startı çektiği için dışarılardan dolaşmaz ve son koşusunda olduğu gibi ataklarında gecikmez ise dişine göre grubu geride bırakabilir. Ufak ve misli kupon yapanlar YOL ARKADAŞIM ile risk alabilirler..
Daha geniş kupon yapanlar kısa bir süredir start almasa da kaba kumdaki tek koşusunu beğendiğim LITHIUM, start avantajıyla beraber koşudaki en iyi yeri alacak olan ve önde sabırla bekleme yapması durumunda etkili olacak KATNISS, kısa bir aranın kendisine iyi geleceğini düşündüğüm lehine gidişatta start alacak TEXASLI BEGÜM ile ağır sikletine rağmen lehine koşu temposu ve tam mesafesinde start alacak REAL POWER yazarak üçüncü ayağı geçiyorum..
 
Dördüncü ayak, Bu koşuda iki safkana şans vererek risk alacağım. Bu iki isimden favorim BAŞKAYNAK'tır. Müthiş bir kaba kum orjinine sahip bu isim, son startında koşu temposunun kurbanı olmuştu. Yine de elde ettiği yakın ara dördüncülük Ankara kumunda ilk defa start alan bir tay için başarıydı. 
Bu defa daha önce start aldığı Bursa pistinde start alacak ve üzerinde sert jokeyiyle şansını deneyecek. Koştukça daha iyi işler yapacağına inandığım BAŞKAYNAK favorimdir.
Tek ve ciddi rakibi ise eküriler olacaktır. İki eküri de fit durumda ve her iki eküri de birincilik mücadelesinin içinde yer alacaktır. Katıldığı kum koşularını etkili düzlük sprintiyle kazanan SON DİPLOMAT ile ufak bir sorun yaşadıktan sonra son koşusuyla beraber düzeldiğinin sinyallerini veren GÜNDÜZÜNOĞLU, BAŞKAYNAK'ın sıkı rakipleri olacaktır..
Daha geniş kurgu yapanlar ile YOL ARKADAŞIM'ı tek atıp bu ayakta süpriz arayacak üyelerimiz; RADARCI, EBABİL ve FRİGYALI yazarak bu ayağı rahat izleyebilirler..
 
Beşinci ayak, Günün tartışmasız en zorlu koşusu beşinci ayaktır. Hangi safkan nasıl performans sergileyecek öngörü de bulunmak bir hayli güç. Tutarsız performanslara imza atan arap safkanların 1200 metreli koşusunda, risk almanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple birçok safkana şans vererek beşinci ayakta süpriz arayacağım. Umarım cazip bir safkan kazanır ve son ayağa heyecanla gelmiş oluruz. Ufak kupon yapanlar için oluşturduğum sıralamam ise şablonumdadır..
 
Son ayak, Banko önereceğim isim pek tabi  CELSIUS olacaktır. Esasında kısa mesafeli koşularda daha başarılı koşan bu isim ile uzun mesafede risk almak biraz tehlikelidir. Ama safkanın uzun mesafede de başarılı yarışlara imza attığını görüyoruz. Bursa pistinde uzun mesafeyi iki defa koşan CELSIUS, kazanamamış olmasına rağmen tabela içerisinde kalarak kötü koşmadı. Hatta aleyhine koşu temposunda start aldığı her iki koşusu da kazanmış kadar değerliydi.
CELSIUS'a bu kadar güvenmemin ve banko önermemin en önemli sebebi koşu temposudur. TUNCELİ dışında çok süratli bir ismin olmaması sebebiyle koşu temposunun düşük kalacağını düşünüyorum. Eğer TUNCELİ gereksiz yere sert tempoda kaçmaz ise CELSIUS bu safkanı ön grupta konumlanarak yakın takibe alacaktır. Bir anda arttırma özelliğine sahip CELSIUS, sikletinin de vermiş olduğu avantaj ile TUNCELİ'yi düzlükle beraber atlatacak ve aldığı liderliği aynaya kadar koruyacaktır. Lehine koşu temposunu ve uygun grubu bulan CELSIUS günün en sağlam ve en güvenilir ismi olup önereceğim bankomdur..
Rakip arayanlar ve diğer ayaklarda risk alacaklar PAN FLUTE, FIRKATEYN ile BULUTHAN'ı değerlendirebilirler..
 
 
 
 
NOT: Yedili plasenin ilk ayağında, QUEEN AMIDALA yeterli olur görüşündeyim.
 
 
 
 
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:7,4,1
2.AYAK:9,2,3,6,4,5
3.AYAK:5,,9,6,7,1
4.AYAK:5,3
5.AYAK:9,2,1,11,10,6,5,8,3,13
6.AYAK:5

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : saimeylulhazal

    Başlık : TEBRİK..

    Çok başarılıydınız..Tebrikler..


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.