İZMİR TAHMİNLERİM - ₺250,25

 

Birinci ayak, Yamaklara ait bir koşu olması nedeniyle kazanmaya yakın gördüğüm safkan YİĞİT OĞLUM'dur. Kolay tempoda gidebilen ve üzerinde binicisinin komutlarına hemen cevap veriyor olması oldukça önemlidir. Çünkü diğer tüm isimler karakter olarak yoğun teşvik istiyorlar ve yamakların iteleme gücü zayıf olduğundan safkanlar gerçek güçlerini sahaya yansıtamıyorlar. Sırf bu ayrıntıdan dolayı favorim YİĞİT OĞLUM'dur.
İlk ciddi rakibi TRANSITION olacaktır. Grubun tartışmasız en güçlü ismi ve form durumu da yerinde. Start çıkışında liderliği alır LİDERTINAZ, IRONHIDE ile KUDRETAĞA liderlik için ısrarcı olmazsa güçlü ve inatçı yapısıyla kimseye geçit vermeyebilir.
Son olarak IRONHIDE diyorum. Bu safkan da son zamanlarda stili dışı koşup bekleme yapıyor. Ve bana göre formu yerinde her an kazanacak durumda. Sikleti de diğer isimlere oranla uygun olduğundan önde sabırla beklerse, etkili düzlük ataklarıyla kazanan isim olabilir..
CABO FRIO ile ORKUNHAN güçlü yapıya sahip sprinter isimlerdir. Ama her iki safkan da idare edilmesi açısından binicilerini uğraştırıyorlar. Startta takılma huyları da olduğundan bu iki ismi eledim. Bir diğer elediğim isim de LİDERTINAZ oldu. Formu yerinde olsa da grubun sert geleceğini düşündüğüm için şans vermediğim bir başka isimdir..
 
İkinci ayak, Önereceğim 3 isimle rahat bir yarış izleriz diye düşünüyorum. Bu isimlerden favorim GREEN TIME'dır. Henüz maiden bir isim olmasına rağmen bana göre bir defa kazandıktan bu safkan açılacaktır. Nitekim son koşularında sert gruplarda tatminkar yarışlar koşarak formunu yukarıya taşımış durumda. 
Bugünde maiden koşuda start alacağından güçlü düzlük sprintiyle koşuyu lehine çevirebilir.
En az GREEN TIME kadar şanslı olacağını düşündüğüm safkan SAUL'dur. Bu isimde tıpkı GEEN TIME gibi son koşularında sert gruplarda boy gösterdi. Belki çok iyi koşmadı ama vasat yarışlar yaptığını da söyleyemem. Uygunlaşan grupta muhakkak birincilik mücadelesinin içinde yer alacaktır.
İstanbul ve Ankara pistinde şansını deneyen ama bir türlü kazanamayan BEHİYE HANIM, bu defa şansını İzmir çiminde deneyecek. İstanbul pistinden gelen vasat safkanların İzmir pistinde neler yapabildiğine daha önce defalarca şahit olduk. Formda jokeyiyle dişine göre grubu bulan BEHİYE HANIM'da yazarak ikinci ayağı geçiyorum..
 
Üçüncü ayak, Beni en fazla zorlayan koşu üçüncü ayak oldu. SEVİMLİ GÜZEL ile SKYLANDER ön plana çıkıyor ama ben her iki isminde uzayan her mesafede zorlanacağını düşünüyorum. Diğer isimlere şöyle kısaca bakrsak;
MOLINARA İzmir pistinde getirildikten sonra değişti ve çok iyi koşuyor. İKİBAKİ Ankara macerasından sonra tekrar sevdiği İzmir pistine dönüyor. Ara verse de yeterli hazırlıkları ile farklı koşabilir. ZU VERE'de mesafe tutan bir isim ve gördüğü koşulardan sonra iyi duruma geldi. Süpriz şansına sonuna kadar sahiptir. FOUNTAINHEAD ise istikrarlı yarışları ile dikkat çekiyor. Tek dezavantajı rakiplerine oranla dezavantajlı sikleti ile koşuya katılacak olması. Ama koşu temposu lehine gelişirse bitirici sprintiyle kazanabilir. Geriye sadece BİR UMUT kalıyor. Bu safkana şans vermeyeceğim çünkü liderliği alamadığı zaman sprint atarak yarış kazanması mucize gibi birşey olur. Mesafede kendisine uzun olduğundan elediğim tek isim oldu.
Üçüncü ayakta sıralamaya göre değil, koşunun karışık olduğunu anlatmak için yorumlarda bulundum. Gerçek sıralamam şablondadır..
 
Dördüncü ayak, Banko önereceğim isim RENK olacaktır. Başka bir ayakta banko bulmak için uğraşsam da RENK dışında sağlam bir bankoya rastlayamadım. Sırf cazibe yaratmak içinde mantığımın dışına çıkmayı sevmediğim için RENK'i herkes gibi bende maalesef banko olarak önereceğim.
Bu tip rakiplerini daima geçebilecek yeteneğe sahip bu isim, bugünkü koşuda çok daha lehine şartlar altında start alacak. ASLAN LUAN ile BATUHAN BEY sert tempoda koşuya başlayacak isimlerdir. Düzlükle birlikte SARI FIRTINA bu iki isimden liderliği almaya çalırşırken, en dış kulvardan RENK ataklarına başlayacaktır. Son 200 gibi tüm gruba hakim olup zorlanmadan kazanması beklediğim RENK, bana göre son zamanların en sağlam bankosudur..
 
Beşinci ayak ve Son ayak, Son iki ayağı kapattığım için detaylı yoruma gerek duymuyorum. Lakin beşinci ayakta ESTHER son ayakta ise MERT çok etkili koşmasını beklediğim isimler olduğunu söyleyebilirim. Yine de risk alınmaması gerektiğine inandığım son iki ayakta birçok safkana şans veriyorum. Oluşturduğum sıralamam şablondadır..
 
 
 
NOT: Yedili plasenin ilk ayağında ALTINOLUK'a fazlaca avans vermemesi durumunda kazanacağını düşündüğüm KARAMÜRSEL yeterli olacaktır. Şablonumda sadece ilk ayakta start alan ORKUNHAN, LİDERTINAZ ile CABO FRIO eledim. Farklı yerlerde riske girenler ile çok daha geniş kupon yapanlar bu isimleri de yazabilirler.
Şablon yayınlandıktan 10 dk. sonra ikinci ayakta start alan GREEN TIME favorim olarak ilk sıraya alınmıştır. SAUL ise en ciddi rakibi konumunda 2. sıraya yerleştirilmiştir..
 
 
 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:5,1,7
2.AYAK:2,4,6
3.AYAK:6,5,3,2,4,7
4.AYAK:1
5.AYAK:6,11,5,8,4,1
6.AYAK:5,10,4,14,2,9,12

Herkese bol şanslar dilerim.

 

 

  1. Yazan : Rosicky

    Başlık : Tebrikler

    Tebrikler harika oyun ve kurguyu ters atlarımız gelse en az bin yazardı bu altılı


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.