İSTANBUL TAHMİNLERİM - ZORLU PROGRAM

 

Dün Adana programında son 4 ayak bana göre büyük şanssızlık yaşayarak, büyük ikramiyeden olduk diyebilirim. Ayağına seri isim KEİTA koşudan çıkınca, KIYAMET'in şansının arttığını ve bu nedenle ön sıralara aldığımızı belirtmiştik. Eğer KEİTA koşsaydı, muhtemelen KIYAMET tempoyu kolay belirleyemeyecek ve kazanan sprinter isim TANSAYGIN olacaktı. Bir sonraki koşuda da, BAWIKAL'ın anlık arada sıkışması az farkla koşuyu kaybetmesine neden oldu ve kazanan günün teki konumundaki 1.05'lik LAGUARDIA oldu. Beşinci ayakta da, favori isim KING JENYA kazandı ama KALANTA'ya yaptığı fauller gözden kaçmadı. Son ayak ise, tüm şanssızlıklara rağmen HÜRGÜZEL kazanıp 2 misli altılıyı bulacaktık. Ve ikramiye çok fazla değişmeyecekti. Ama HÜRGÜZEL'in üzerindeki apranti bozuntusu, erken pes edince aynayı daha diri geçen HÜRGÜZEL ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. Sadace son dört ayakta bahsettiğim ikinci olan isimler kazanmış olsaydı, ikramiye en az 50 bin verirdi. Tabi ki mış miş at yarışlarında geçerli değil lakin, görünen köyde kılavuz istemiyor. Umarım bu emeklerin karışılığını kaşık ile değil, kepçe ile almaya yakın zamanda başlarız..

 

 

BACHELOR SON: Uzunca aradan sonra yeterli hazırlıklarla girdiği koşuda, yine de kondisyon eksikliği yaşayıp sonlarda jokeyinin kontrolünde zorlanmadan yarış gösterilen BACHELOR SON, bu defa çok daha farklı koşmasını beklediğim isimdir. İdmanlarında ciddi tutulan bu safkanı H.Karataş ısrarla tercih ediyor. Son startında 1. ve 2. olan RED ZEYTEEN ile BARRERA arkasında bugünkü koşuyu üçüncülükte takip edecek BACHELOR SON'un, düzlükle beraber öndeki isimleri yakalamasını ve inatçı yarış karakteriyle koşuya ağırlığını koymasını bekliyorum. 100 Metre kısalan mesafede gördüğü koşu ile açıklarını kapatan kalite isim BACHELOR SON kazanmasını bilecektir diyor ve bu safkanı günün ilk bankosu olarak öneriyorum..

 

 
RENGÜL: Bu safkanı NİLDA'nın kazandığı, FAUSTİNO ile ikincilik için foto olduğu koşudan beri özellikle takip ediyorum. O koşusunda sonra iki üç yarış berbat performanslar sergiledikten sonra son üç koşusuyla RENGÜL tekrar bir çıkış yakaladı diyebilirim. 
Son üç koşusunu kısaca bakacak olursak, ikincilikte kaldığı HASAN ABİ'ye aynada geçildiği koşuda, kesinlikle önlere erken gelmesinin bedelini ödedi. Eğer o gün V.Kaplan daha sabırlı bir biniş sergileseydi kesinlikle kazanan isim olurdu.
Daha sonraki koşusunda ise Bursa pistine götürülen bu isim, lehine koşu temposunda uygun grubu geride bırakırken fazlaca zorlanmadı. Esasında bu performansları iyi olsa da, beni en fazla etkileyen son koşusu oldu.
Starttan 10 boya yakın geç çıkan RENGÜL, grubun gerisinde sabırlı bir bekleme yaptı. Bunun üzerine koşu temposu da düşük kalınca, kazanma ihtimali hiç kalmamıştı. Ama tüm olumsuzluklara rağmen grubu içine dahil olup tabelayı tamamlayabilmesi oldukça beğenimi kazandı. Hatta bana göre kazanması kadar değerliydi.
Bugünkü koşuda safkanın üzerinde M.Kaya olacak ve RENGÜL tam ideal mesafesi olan 1400'de start alacak. Son koşusunda onca aksiliğe rağmen rakiplerinin dibinde bitiren RENGÜL'ün, son koşusunda geçildiği safkanlar BİLGESU ile HAYAL PERİSİ'ni bu defa geride bırakması gerekiyor. En ciddi rakibi FAUSTİNO gösteriliyor ama bu safkanın da önde boş kalamayacağını ve sonlarda koşu temposundan ötürü sallanacağını düşünüyorum.
YILDIRIMKIZ, ALTUN ÇELİK ve FAUSTİNO'nun sürat kazandıracağı koşuyu sonlarda güçlü gelecek RENGÜL'ün kazanmasını bekliyor ve bu safkanı günün ikinci bankosu olarak öneriyorum..
 
 
 
 
NOTLABEZERİN, ROBINHO, FARUKİ, GUTİ, YESARİ, BARRERA, RED ZEYTEEN ile ZEMBELEK şablonu yatırabilecek olan çekindiğim isimlerdir. Ancak çok at yazdığım ayaklarda anormal birşey olmazsa, teklerimin kazanması durumunda altılı ganyanı doğru tahmin edeceğimize inancım tam.
Yedili plasenin ilk ayağında ise TAMGA yeterli olacaktır..
 
 
 
 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:8,2,6,1,3
2.AYAK:11,7,1,13,2,6
3.AYAK:5
4.AYAK:2
5.AYAK:4,6,5,2,11,12,13,3
6.AYAK:10,7,4,8,5,13,1

Herkese bol şanslar dilerim.
 
  1. Yazan : septokayba

    Başlık : teşekkür

    üstad son ayak 11 gelseydi 2misli altılıyı bende yakalıyordum kafa 2 tek ikinci ayak 4at 3 ayak 2at tabela6at son ayak 4attada 11 vardı biraz gayreli olsaydı aprantisi iyi ikramiye alırdık arkadaşım karataşı tek attı son ayak h 5liyi buldu 680kusur kısmet işte ben büyük reisie çok güveniyordum oyüzden kapatmadım fovori gelir diye keşkede kapatsaydım kupon 40lira olurdu neyse başarıların daim olsun


  2. Yazan : faydo

    Başlık : BABÜR

    2. ayakta star alan BABÜR“ü neden tek önermediğinizi öğrenebilir miyim? Benim tanıdığım Ümit Gürgan sakatlık ya da başka bir sıradışı gelişme yoksa BABÜR“ü tek önerir.


  3. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : faydo

    Son koşularında BABÜR çok daha vasat rakiplerinin yanında tabelaya bile giremedi. Bugünkü rakipleri daha zorlu isimler ve taylığından sonra ilk defa sentetik piste çıkacak. Fakat, koşu temposu ve S.Kaya avantajlarını inkar edemem. Dolayısıyla artı ve eksilere bakarak sadece favori olarak önerdim.


  4. Yazan : kptgokhan

    Başlık : ist son ayak

    Ustad son ayak 4/10 kaldim selim kaya tabela da alinca umitlerim azaldi rengu muthis bi tekti tesekkrler


  5. Yazan : doc66

    Başlık : tebrikler

    ben çözdüm usta aramızda bi tane düz taban var.. bu başka türlü açıklanamaz ;))


  6. Yazan : saimeylulhazal

    Başlık : Tebrikler ama...

    Ümit bey çok iyiydiniz ama keşke tutturabilseydikBu gelen atlarla çok İyi para verdi..


  7. Yazan : Citymen

    Başlık : Güzel günler göreceğiz Güneşli günler 😉

    Kısmetsizz olmamızda da bir hayır vardır diye düşünüyorum.


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.