BURSA TAHMİNLERİM

 

VARDARLI: Maiden bir safkan olarak karşımıza çıkmasına rağmen kesinlikle VARDARLI'nın maiden atı olmadığını söyleyerek başlayayım. Tamam çok kalitede değil ama maiden kalmasının, henüz kazanamamış olmasının bazı nedenleri var. Mesela bir önceki koşusunda kazanacak kadar iyi koşmasına rağmen ataklarında gecikmiş 2.lik ile yetinmişti. Esasında o koşusundaki görüntüsü safkanın maiden kalmaması gerektiğinin en önemli göstergesiydi. Son koşusunda ise, bugünkü rakiplerinden RANA SULTAN'a bir türlü diş geçiremedi ve görüntüsüyle kazanma konusunda sıkıntı yaşıyor izlenimi bıraktı. Evet yanındaki vasat rakibine diş geçirmedi ancak bunun bence tek nedeni koşu temposuydu. Koşu temposu lehine gelişmemişti ve düzlükte diri kalan rakibine hakim olamadı. 
Bugünkü koşuda ise birçok seri safkanın bir arada start alacağını görüyoruz. TEKNAZ, KANLITAY, ESİRKIZ, RANA SULTAN, DELTAN GÜL, SANCAKYILDIZI hatta ekürisi BALİKESİRLİ koşuya sürat katacak isimlerdir.
Geriye kalan bekleme yapacak isimlere bakacak olursak, KÖSENİM'in ciddi siklet dezavantajı bulunuyor. ATEŞNUR ile HELENAZ ise son derece vasat safkanlar. Dolayısıyla VARDARLI'nın sabırla bekleme yapması durumunda etkili düzlük sprintiyle ilk koşusunu kazanması benim açımdan normal sonuç olacaktır. VARDARLI bana göre günün en sağlam ve en mantıklı bankosudur...

POSTACI -INTO STORM: Şablonun banko dışında en riskli ve kilit koşusu kesinlikle üçüncü ayaktır. YARAMAZ ÇOCUK'un start almayacağı koşuda, bizim için kilit isim ÖZBAYLIM olacaktır. Keşke koşular kum piste alındığı için yarıştan çıkartılsa da bizde bu ayakta rahat bir nefes alsak diyorum. Böyle söylememin nedeni, ilk sıradan şans verdiğim POSTACI'ya pres yapmak isteyecek tek safkan olmasıdır. 
Startta takılan SERKAN BEY, sprinter isimler ÇARÇIRA ile YÜCEEFE zaten grubun gerisinde bekleme yapacak isimlerdir. LEGEND RING, INTO STORM, TEO THE LEO ise POSTACI ile ÖZBAYLIM arkasında ön grupta konumlanacak safkanlardır.
POSTACI ayağına seri yapısıyla liderliği ilk metrelerde alan isim olacaktır. ÖZBAYLIM, POSTACI'ya ne kadar pres yapar, liderliği almak için kamçı sopa gider mi? burasını tam olarak kestiremiyorum. Şu kadarını söyleyeyim, eğer liderlik için ısrarcı olmazsa kum pistte eksik olduğundan POSTACI'ya ilerleyen metrelerde tehdit oluşturamaz. A.Küründük izlenimlerime göre gidişat konusunda bilinçli ve POSTACI'ya benim tahminime göre ısrarla pres uygulamayacaktır. İşte bu beklediğim gerçekleşirse, önde istediği gibi tempoyu belirleyecek POSTACI, beyaz bayrak ayna yapmaya yakın olacaktır. POSTACI net favorimdir.
Tek ciddi rakibi olacağını düşündüğüm isimde INTO STORM'dur. INTO STORM'da uzunca aradan sonra bir koşu gördü ve oldukça başarılı bir performansa imza attı. Bugünkü koşuda daha zorlu grupta start alacak ama birçok rakibi kum pistte eksik koşuyor. Eğer POSTACI preslere maruz kalır ve INTO STORM dinçlik koşusundan etkilenmeyip sabırla beklerse, etkili düzlük sprintiyle kazanan isim olabilir. Umarım koşu temposu beklediğim gibi düşük kalır ve POSTACI ya da INTO STORM'dan gününde olan kazanır...
 
NOT: İlk altılı tahminim olmayacaktır. Yedili plasenin ilk ayağında DELİ RÜZGAR ile YİĞİT HORSE eşit derecede şans verdiğim safkanlardır. Elemek durumunda kaldığım ve çekindiğim isimler; BIMEŞE, SEA SPARKLE, BİR UMUT ve ZORLUAT'tır. Koşular kum piste alındığı için çıkan atlar olabilir. Bu yüzden kurgumda değişkiliği olabileceğinden, siteyi 14:00 gibi tekrardan ziyaret etmenizi tavsiye ederim. 
 
 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:10,2,5,6,9
2.AYAK:3
3.AYAK:5,2
4.AYAK:7,4,3,5,8,6
5.AYAK:2,3,8,5,9,7,1,11
6.AYAK:8,2,4,1

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : septokayba

    Başlık : bilgi

    üstad son yarışı iyi olan legend ring liderlik için ısrarcı olurmu gökhan yıldızla bir yarışı çıktığı gibi kazanmıştı postacıyı atlayıp kazanmak istermi


  2. Yazan : erkan514

    Başlık : BURSA

    BURSA YORUMLARINDA BANKONUZ VARDARLI NIN RAKİBİ VEYA RAKİBELERİ KİM OLUR..


  3. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : septokayba

    LEGEND RING bir ara form tutmuştu ama şu sıralar o formundan biraz uzaklaşmış durumda. Islak pistte fazla koşar ama öndeki isimleri atlatıp geriden gelecek ataklara kazanmasını uzak ihtimal görüyorum. Ama son karar sizindir, tutuyorsanız şans verebilirsiniz


  4. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : erkan514

    Açıkçası VARDARLI“nın rakibi net olarak bu safkan olur diyebileceğim bir isim bulunmuyor. İllaki rakip arıyorsanız ATEŞNUR, KÖSENİM ve DELTAN GÜL olabilir derim. Ama VARDARLI eksik koşarsa koşunun karışacağını, ciddi bir süprizin oluşabileceğini düşünüyorum.


  5. Yazan : şemin

    Başlık : merhaba

    ümit izmir ne zaman yayınlanır


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.