BURSA TAHMİNLERİM - DÖRT ADAY TEK BANKO

 

KIRBAÇ (ZENGİH ŞAH): İlk ayakta bu safkanla risk almayı uzun süre düşündüm ama sonunda sadece ufak ve misli kupon yapanlara banko önermeye karar verdim. Katılmış olduğu tek koşusunda, başlangıç kutusundan tereddütle çıkan ve grubun gerisinde kalan KIRBAÇ, ilerleyen metrelerde de virajı dışarılardan dönünce rakiplerinden bir hayli fazla koşmak zorunda kalmıştı. Düzlüğe çıktığında ise, binicisi daha 300 geçilmeden enseye bastı ve koşuyu kendi halinde tabela dışında tamamladı. Koşuyu KIRBAÇ önünde tamamlayan tüm isimler ise, boş safkanlar değildi. Buna rağmen başlangıç kutusundan düzgün çıkmış olsaydı, düzlükte dışarıya açılmayıp binicisi safkanı biraz zorlasaydı sert grupta KIRBAÇ tabela içerisinde kesinlikle yer bulabilirdi. İlk koşusunda sonra idman pistinde formunu geliştirdiğini belli eden bu isim, geliştirdiği kondisyonu ile kendisine avantaj yaratacağını düşündüğüm 200 metre uzayan mesafede start alacak. Rakiplere bakıyorum son derece vasat ve koşu kazanacak durumda olmayan isimlerin bir arada olduklarını görüyorum. Dolayısıyla başlangıç kutusundan düzgün çıkar ve ilk koşusunun üzerine birazcık koyarsa KIRBAÇ'ın kazanacağını düşünüyorum. 
Bana göre bu safkan herhangi bir nedenden ötürü eksik koşarsa, sadece ZENGİN ŞAH isimli safkan devreye girebilir düşüncesine sahibim. Kısa bir aranın ardından çim pistte başarılı bir üçüncülük elde eden bu safkan, idmanlarında da bu grup için yetecek dereceli galoplar gerçekleştirmiş. KIRBAÇ eksik koşarsa ZENGİN ŞAH devreye gireceği için ilk ayağı geniş kurgumda iki isim geçmeyi uygun buluyorum.
 
 
GAME CHANGER: Puanlamada favori olmamasına rağmen herkesin bu safkanı ön plana çıkaracağını düşündüğüm için muhtemelen GAME CHANGER kırmızı ışık yanacaktır. Herkesin yoğunlaştığı safkanların çoğu zaman berbat performanslar gösterdiklerini defalarca dile getirmiştim. Bugünde böyle bir hissiyat içindeyim ve mantıken kazanması gereken GAME CHANGER ile risk almayacağım. Son kum pistteki koşusunu asla ölçü almadığım tekrar sevdiği çim pistte müsait sikletiyle start alacak GAME CHANGER'i sadece ufak ve misli kupon yapanlar için banko önereceğim.
Boş sikletiyle dişine göre grupta daima etkili olabilecek potansiyele sahip DASARA, birkaç stili rakibi olmasına rağmen tempoyu belirleyeceğini düşündüğüm MEHMET AMCAM ile grubun bir diğer güçlü yapıya sahip safkanı DIVINE RACER yazarak ikinci ayağı 4 safkan ile geçiyorum.
 
 
KOŞUCU: Diğer ayaklarda banko adaylarım olmasına rağmen geniş kurgumda banko tercihimi KOŞUCU'dan yana kullandım. Esasından diğer gruba göre daha zorlu bir maiden yarışı olduğunu düşünüyorum lakin KOŞUCU artan bir forma sahip ve her koşusunda üzerine katarak devam ediyor. Bir önceki koşusunda aynada ikincilikte kalmasına rağmen genel görüntüsü, arka grubu ayırması ve derecesi dikkat çekiciydi. Son koşusunda ise, İstanbul çim pistinde yine dikkat çekici bir performansa daha imza attı. Düzlükte en geride olan KOŞUCU, son 200 gibi güzel sprintiyle önemli bir mesafe kapattı ama bu ataklar kendisine dördüncülük getirdi. Ama kazanan safkan dahil tüm gruptan aynayı en diri geçen isim olması gözlemimden kaçmadı.
Bugünkü koşuda çok daha uygun grupta ve 1400 gibi maiden için uzun sayılabilecek kendisi için avantaj yaratacak mesafede start alacak. Ciddi rakiplerinden HÜNKARIM son derece ağırkanlı ve toparlanıp sprint atana kadar yarış bitiyor. ANAYÜREĞİ'ni ise bir koşu önce KOŞUCU çok kolay ve uzak fark ile geride bırakmıştı. Uzayan mesafenin de avantajıyla ANAYÜREĞİ'ni bugünkü koşuda daha rahat geride bırakması gerekir görüşüne sahibim.  Start sorunu yaşayan kum pistte nasıl koşacağı tam olarak belli olmayan BABA BOZO ile ne zaman nasıl koşacağı belli olmayan yani tutarsız performanslar imza atan ŞENGEZER'de bir şekilde kazanamazlar diye düşünüyorum. Sonuç olarak artan form grafiğine sahip KOŞUCU'nun etkili düzlük sprintiyle kazanan isim olmasını bekliyor ve bu safkanı günün en sağlam bankosu olarak öneriyorum. Rakip arayanlar veya diğer ayaklarda riske girenler yorumlarımda bahsettiğim isimleri değerlendirebilirler.
 
 
ART WOMEN: Son ayakta eğer HATTIRICK isimli safkan start almamış olmasıydı, şablonumun bankosu kesinlikle ART WOMEN olurdu. Totosu sizi aldatmasın, bir takım sorunları nedeniyle geri geri koşan safkanın sorunları tam anlamıyla giderilmiş durumda. Son startında çok sert grupta son 200'e kadar önde geldiğini ve safkanın toparlanma yolunda olduğunu net bir şekilde gözlemledim. Hatta ÖZBAYLIM'ın erken preslerine maruz kalmasaydı, koşuyu ilk dört içerisinde tamamlayabilirdi. Bu defa çok daha uygun grupta ve ideal mesafesinde start alacak. Eğer ilk metrelerde kendisi gibi seri safkan HATTRICK'ten kurtulabilir rakibini ikincilikte gitmeye razı ederse, çok temiz beyaz bayrak ayna yarışını bizlere izlettirebilir. Riski sevenler ve ben son ayağa kadar gelip son ayağı beklemek istiyorum diyenler için ideal seçim ART WOMEN'dır.
Son ayağı sağlama almak isteyenler; son koşusunda sert gruptaki performansını çok beğendiğim GAZİ BINAJWAAD, grubun üzerinde güce sahip olup startta takılmaması durumunda etkili olacak TRUE LEGEND, nihayet etkili olacağı çim piste kavuşan ve yarış kollayan KHALASAR ile son koşusunda startta takılmayınca kolay kazanan bugünde startta takılmaması halinde etkin hale gelecek TUĞCUYE yazabilirler.
 
 
 
NOT: Elemek durumunda kaldığım ve çekindiğim isimler; ikinci ayak GÖRKİ, KING STRIKER, GALLOPING WISDAM ile son ayakta start alan HATTIRCK'tir.  Gördüğünüz üzere birçok ayakta yine ön planda tuttuğum isimler mevcut. Bu gibi günlerde şablondan ziyade yorumlardan faydalanmanızı özellikle tavsiye ederim. Yedili plasenin ilk ayağında BURCUNUR ile BERRAGÜL ayrımsız değerlendirilmesi gereken safkanlardır.
 
 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:2,,6
2.AYAK:7,,5,8,1
3.AYAK:2,5,4,10,3,1,8,9,7,6
4.AYAK:5,4,1,2,3
5.AYAK:8
6.AYAK:11,,2,4,7,13
 
 2.ALTILI GANYAN(5/4/9/2/8/2) :97.910,70 t, BEŞLİ GANYAN(4/9/2/8/2) :4.238,10 t, DÖRTLÜ GANYAN(9/2/8/2) :411,46 t, ÜÇLÜ GANYAN(2/8/2) :18,01 t, İKİLİ(2/11) :25,75t, SIRALI İKİLİ(2/11) :60,25 t, PLASE(11) :3,20 t, PLASE(2) :2,40 t, PLASE İKİLİ(11/13) :12,90 t, PLASE İKİLİ(2/11) :12,20 t, PLASE İKİLİ(2/13) :8,60 t, TABELA BAHİS(2/11/13/7) :172,49 t, TABELA BAHİS SIRASIZ(2/11/13/7) :2,55 t, 6. ÇİFTE(8/2) :18,15 t, YEDİLİ PLASE(5,6/5,6/4,6/2,9/2,3/6,8/2,11,15) :8.865,45 t

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : umutlu54

    Başlık : 4lü tamam

    teşekkürler kardeşim


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.