ANKARA TAHMİNLERİM - ₺141,73

 

Birinci koşu (ASABİ - SEMADA YILDIZ ): Genel görüşün aksine benim favorim ASABİ'dir. Özellikle önde boş kaldığı zamanlarda bambaşka koşabilen bu isim, bugünkü koşuda da önde istediği gibi tempoyu belirleyecek gibi görünüyor. AKAN NEHİR dışında kendisini yakından takip edecek bir safkan olmadığı için düzlüğe sermayeli çıkacak ASABİ, uygun sikletinin de verdiği avantajla çıktığı gibi bitirmeye yakın göründüğünden favori önereceğim isim olacaktır. Bana göre ASABİ'nin tek ve ciddi rakibi SEMADA YILDIZ olabilir. Son koşularında beklenilen yarışlarını yapamayan ve eski performansını mumla aratan bu isim, bugünde kazanamaz ise bence kesinlikle sakat veya çok önemli sorunlara sahip olduğunu tam anlamıyla kanıtlamış olacaktır. Rakipleri kendisine göre uygun ve çokta siklet dezavantajı olmadan start alacak. Eğer tempo biraz olsun yukarılara çıkar ya da SEMADA YILDIZ çok gerilerde bekleme yapmaz ise, kalitesiyle kazanan isim olabilir.
ASABİ gidişat avantajıyla favorim lakin grubun üzerinde kaliteye sahip SEMADA YILDIZ'da asla ihmale gelmez.
 

Üçüncü koşu (ADONİSİM): Bu safkan için söylenecek çok fazla söz yok aslında. Kum pistte çılgınlar gibi koştuğunu bir önceki koşusunda dile getirmiştim. Bugün, son startında dalga geçip 3 saniye fark yaptığı BIG HEART, Bursa pistinden formda gelen FRENKLİ RÜZGARI ile kum piste ilk defa çıkacak olmasına rağmen kaliteli safkan ARSEN LUPAN önünde boy gösterecek. 
Bahsettiğim isimlerden ARSEN LUPEN ile FRENKLİ RÜZGARI bekleme yapan isimler. BIG HEART kaçıyor ama son koşusunda ADONİSİM temposuna ayak uyduramamış düzlükte resmen dağılmıştı. Dolayısıyla ADONİSİM bugünde tempoyu belirleyecek ve düzlüğe kadar da çok fazla yıpranmayacaktır. Düzlükte resmen vites değiştiren ADONİSİM'in bir kez daha kazanacağını ve kum pistte kazanma serisini 4'e çıkaracağını düşünüyorum. İlk altılı da en sağlam görünen isim ADONİSİM benimde banko önereceğim safkandır.
 
 


NOT: İlk altılıda bankom ADONİSİM mantıken geçilmeyeceği için ilk altılıdan oldukça umutlu olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. Alternatif bankom DİRENTAY ile riske girecek üyelerimiz; SEMADA YILDIZ ve ASABİ yanına AKAN NEHİR, ADONOSİM yanına FRENKLİ RÜZGARI ekleyerek farklı kurgu oluşturabilirler.
 



1. ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:4,1
2.AYAK:6,13,8,2,1,10,11,5
3.AYAK:1 ADONİSİM
4.AYAK:2,3,1,5,6,7
5.AYAK:4,,7,2,6
6.AYAK:7,8,1,3,5,2
 
 


Beşinci koşu (DİRENTAY): Uzunca aradan sonra kum pistte bir yarış gören DİRENTAY, bugünkü koşuda belki de hayatının en uygun grubunda start alacak. Ayrıca vasat safkan ATMOSFER dışında kaçak bir isim olmadığı için koşu temposu da rakiplerine göre DİRENTAY'a çok daha fazla yarayacak. ATMOSFER arkasında koşuyu 3-4 takip edecek DİRENTAY, bir anda arttırma kabiliyetine sahip olduğundan geliştirdiği kondisyonuyla uygun grubu geride bırakmaya yakın görünüyor. Ufak ve misli kupon yapanlar DİRENTAY ile riske girebilirler.
Son günlerin formda binicisiyle start alacak grubun bir diğer sivrilen safkanı LİDER, koşuyu zeki binicisi nedeniyle ön grupta takip edeceği için çok farklı koşabileceğini ön gördüğüm BÜYÜK REİS ile sert gruba rağmen gidişat konusunda bilinçli binicisi idaresinde koşacağı için formda HİSARGÜL yazarak ilk ayağı toplamda 4 isimle geçiyorum.
 

Sekizinci koşu (BALLINUR): Son startında önde bomboş kalınca hiç zorlanmadan kazanan BALLINUR, aslında çabuk teslim olan bir yapıya sahip. Ama koşu temposu düşük kaldığında tıpkı son koşusunda olduğu gibi farklı performanslara imza atabilecek yeteneğe de sahip bir isim. Bu defa daha sert grupta start alacak ama bugünde önde bomboş kalacak ve düzlüğe adeta elini kolunu sallayarak çıkacaktır. En ciddi rakipleri MISAR ile WOW SO FAST sprinter isimler ve koşu temposuna bağlı olarak etkili olabiliyorlar. NARKOZ, MERAM ve DANCO'da bekleme yapan safkanlar. Dolayısıyla BALLINUR'u kim yakın takip eder açıkçası kestiremiyorum. Tek bildiğim herhangi bir safkan stili dışı koşmazsa BALLINUR'un önde boş kalacağıdır. 
Zorlu programda başka da bir ayakta güvenilir banko bulamadığım için BALLINUR ile riske girmeye karar verdim. Sprinter rakiplerinin yanında önde boş kalacağı için BALLINUR'un bir şekilde kazanacağını düşünüyor bu safkanı ikinci altılının en sağlam bankosu olarak öneriyorum.
 

Dokuzuncu koşu (KONDANSATÖR - NEIGHBOUR SOLDIER): Akşam bir ara gözümü karartıp banko önermeyi düşündüğüm isim KONDANSATÖR olmuştu. Bu kararımdan vazgeçmemi sağlayan detay ise, safkanın bugüne kadar gösterdiği çim performansıydı.
Yine de kazanmaya yakın görüyorum çünkü kendisine pres uygulayacak tek bir rakibi bile bulunmuyor. BÜYÜK AMED dışında önlerde gitmeyi seven bir safkan yok ve koşu temposu KONDANSATÖR'ün tam istediği gibi gelişecek. Bu nedenle eksik olduğu çim piste rağmen beyaz bayrak ayna yapabileceğini düşündüğüm KONDANSATÖR favorimdir.
En ciddi rakibi ise, sprinter yapıya sahip olmasına rağmen NEIGHBOUR SOLDIER'dır. Ön grubun arkasında konumlanıp bir anda ivmelenme özelliğine sahip bu isim, düzlüğe doğru gerilerde kalmaz ve ön gruba yakın olursa kısa ama etkili sprintiyle sonuca gidebilir. KONDANSATÖR ile NEIGHBOUR SOLDIER'ı kazanmaya yakın görsem de, müsait sikletli isimler LOST RIVER ile HOLD AT BAY'da yazarak beşinci ayağı kendime göre sağlama alıyorum.
 



NOT: İkinci altılı şablonumda sadece banko önerdiğim BALLINUR'un yanında start alacak MISAR ile son ayakta start alan BİZİMOĞLAN'ı elemek durumunda kaldım. MISAR ve BİZİMOĞLAN dışında ikinci altılı da çekindiğim ve elediğim başka bir isim bulunmuyor.
 
 
 
 
2.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:4,,7,2,6
2.AYAK:7,8,1,3,5,2
3.AYAK:8,6,4,3,9,2,1,7
4.AYAK:4 BALLINUR
5.AYAK:8,3,,7,9
6.AYAK:1,5,9

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : umutlu54

    Başlık : pencereden kuş kaçtı

    sevgili kardeşim ümit bizlere kuş veriyor odanın penceresi açık kuş kaçar tabi kapat pencereyi kuş kaçmasın adam napsın


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.