İSTANBUL TAHMİNLERİM - HERŞEY SANA BAĞLI

 

Birinci ayak (ZAMAN YOLCUSU): Son koşusuna kadar beklenenden çok uzak bir grafik çizen ZAMAN YOLCUSU, son koşusunda ikincilikte kalmasına rağmen birinci olan CANA KIR'dan daha dikkat çekici bir performansa imza attı. 
CANA KIR uzak farkla kaçınca rakibine 1200 metrede yetişememiş ancak her aksiyonda farkı eritmeyi başaran ZAMAN YOLCUSU, mesafe uzadıkça açılacak bir görüntü sergiledi. Ayrıca aynı gün diğer maiden koşunun birincisi AZELHAN'dan daha iyi bir derece çıkartmış olması, safkanın ne kadar iyi koştuğunun bir diğer göstergesiydi.
Bugün son koşusunda kolay geride bıraktığı AŞKARBEY ve MATAH ile start alacak. Birde BRAYMIN var ama BRAYMIN kazanma özürlüsü ve gücü sınırlı olduğundan BRAYMIN'ı ciddi rakip olarak saymıyorum bile.
AŞKARBEY kaliteli bir safkan ve son koşusunda banko önerirken kalitesinden dem vurmuştum. Ancak koşu içerisinde sıkıntılı olduğu her halinden belliydi. Dolayısıyla bugünde rölanti tempoda startta takılmış sorunlu bir AŞKARBEY'in kazanma ihtimalini zayıf görüyorum. MATAH ise, ara verdikten sonra ilk defa son startında İstanbul pistinde boy gösterdi. Tabela dışında kaldığı koşusunda vasat bir görüntü sergileyen MATAH, gördüğü koşu ile kondisyon açığını gidermiş oldu. Padok görüntüsünü çok beğendiğim MATAH'dan bugün ters bir yarış gelebilir ama ZAMAN YOLCUSU ile kıyasladığımda ZAMAN YOLCUSU MATAH'a göre çok daha ağır basıyor. 
Sonuç olarak rakiplerinin acabaları olduğu için fit durumda olan ve son koşusuyla çıkışa geçen ZAMAN YOLCUSU ile risk almayı gayet mantıklı buluyorum. ZAMAN YOLCUSU ilk altılı da bana göre en sağlam bankodur.
 

1. ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:9 ZAMAN YOLCUSU
2.AYAK:4,1,2
3.AYAK:5,3,2,4
4.AYAK:3 MUCİT
5.AYAK:2,10,11,9,3,8,6,5,1,7,4
6.AYAK:2,3,1,5,,4
 
 

Birinci ayak (MUCİT) Son koşusundan önce potansiyelinden bahsedip önerdiğim MUCİT'i, son koşusunda başka bir safkanı banko önerince es geçmiştim. Es geçmemi beklercesine rölanti tempoya rağmen kazanan MUCİT, bu defa sikleti artmasına rağmen çok daha uygun grupta start alacak. 
SOYBAŞ, NOISY BOY, GREEN BELL SAYGILI kazanma karakteri zayıf isimler. Ayrıca güçleri son derece sınırlı. Zaten bu yüzden kazanma konusunda sıkıntı yaşıyorlar. SAMBA bir iki yarış kazandı ama bu koşularında önde boş kalıp M.Çiçek idaresinde kazanmıştı. Bugün hem önde boş kalmayacak hem de yeteneksiz aprantisi ile start alacak. ASAFHAN çok sık koşuyor ve bekleme yaparak MUCİT'i geride bırakabileceğini hiç sanmıyorum. SABO BEY son koşusunda tamam iyi koştu ama normalde çim performansı berbat bir isim. Bugünde siklet dezavantajı ile iyi koşsa bile tabela içinde yer alır görüşündeyim.
Gördüğünüz üzere formu artan MUCİT, son derece sorunlu isimler ile start alacak. Tek endişem koşu temposunun düşük kalma ihtimalidir lakin MUCİT dışında tüm isimler kaçmasa bile ön grupta gitmeyi tercih eden safkanlar. Dolayısıyla koşunun en kötü ihtimalle düzlüğe çıkmadan belli bir tempoya girmesini bekliyorum. MUCİT ve T.Yıldız'ın tek yapması gereken sabırla beklemek ve düzlükte en dışa açılarak sprintine başlamak olmalıdır. Etkili düzlük sprintine güvendiğim MUCİT'in bir kez daha kazanmasını bekliyor ve bu safkanı banko olarak öneriyorum.
 

Beşinci ayak (GEZEGEN) GEZEGEN ile riske gireceğimi programa çalışmadan önce hiç düşünmemiştim ama öylesine vasat isimlerle ile start alacak ki, bu defa bir şekilde kazanacağı kanısına varınca banko önermeye karar verdim. Bu tip bankolarda  yorum yapmanın çok yararlı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü rakipleri son derece vasat GEZEGEN ise potansiyelli bir isim. Sadece GEZEGEN'in potansiyelini yansıtması yeterli olacaktır diyebiliyorum. Vasat UĞUR BÖCEĞİ, ışık vermeyen TURBOJET ile maiden dan uzun süre çıkamayacak görüntü veren VALTER yanında bankom tabi ki GEZEGEN'dir.
 

Son ayak (LADT BEAUTY): Uzun süre geniş şanlonumda banko önermeyi düşündüğüm isim LADY BEAUTY oldu. Ayak yapısı ve adım atışlarından sentetik pistte iki kat daha iyi koşması gereken bu safkan, eğer 1500 yerine 1200'de start alsaydı tereddütsüz bankom olurdu. Kolay tempoda giden, binicisinin teşviklerine anından cevap veren birçok safkan gibi LADY BEAUTY'de kısa mesafe sprinteridir. Gücü sınırlı ve kesinlikle milimetrik sürülmelidir. İşte burada binicisine büyük iş düşüyor. A.Çelik kesinlikle sabırlı bir bekleme yapmalı ve safkanın 200 metrelik seri sprintini sona saklamalıdır. Eğer bunu yapar ve koşu temposu beklediğim gibi yukarılara çıkarsa, aralardan çıkarak sonlarda kuvvetli gelecek bir LADY BEAUTY izleriz. Neticede de bahsettiğim gibi koşması halinde kazanması gereken LADY BEAUTY'i sadece ufak ve misli kupon yapanlar için banko önereceğim. LADY BEAUTY erken yürür ya da koşu temposu düşük kalırsa; son iki koşusunu gösterişli kazanarak artan formda sahip olan ANTIOXIDANT, orjininin hakkını yavaş yavaşta olsa vermeye başlayan potansiyelli isim MAVİ MEHTAP, önde çok sert tempoda kaçmak durumunda kalmaz ise beyaz bayrak ayna yapabilecek KEFALUKA ile uzun süredir koşmasa da gücünün bugünkü rakiplerine yetebileceğini düşündüğüm MAGIC SLIPPER yazarak son ayağı geçiyorum.
 
 

NOT: İkinci altılı şablonuma fazlaca tutmasam da üçüncü ayak eküriler ile son ayakta start alacak olan YORKVILLE QUEEN sığmadı. Yeri olanlar veya geniş kurgu yapanlar bu safkanları ilave ederek, sadece teklere bakan kurgu oluşturabilirler. MUCİT gördüğünüz üzere şablonumuzun kilit safkanıdır. MUCİT kazanırsa en azından bir altılıyı doğru tahmin edeceğimizi düşünüyorum.
 
 
 
2. ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:3 MUCİT
2.AYAK:2,10,11,9,3,8,6,5,1,7,4
3.AYAK:2,3,1,5
4.AYAK:2,5,4,7,8,1,6,3,9
5.AYAK:4 GEZEGEN
6.AYAK:3,,8,10,9,6

Herkese bol şanslar ve iyi hafta sonları dilerim.
  1. Yazan : sadık

    Başlık : Sadık

    Merhabalar Ümit hocam pistler değişirse kuponlar yine alt üst olur.İstanbulda 9 koşunun 7 si çim.Herkese bol şanslar diliyorum.


  2. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : sadık

    Pist ölçümü 3.9 ve İstanbul da hava açık şu anda günlük güneşlik. Yağmur yağsa bile bu saatten sonra İstanbul da değişiklik olacağını sanmıyorum. İzmir de ise akşam da yağmur yağmış, İzmir için pist değişimi olabilir. Bekleyip göreceğiz. Bol şanslar.


  3. Yazan : sadık

    Başlık : Sadık

    Evet Ümit hocam ben İzmirde yaşıyorum akşam çok müthiş yağmur yağdı gece boyu ve şuan halen devam ediyor bencede İzmirde değişiklik olabilir.Beklemekde fayda var. Bol şanslar.


  4. Yazan : şemin

    Başlık : merhaba

    izmir kum


  5. Yazan : şemin

    Başlık : ümit

    izmir ne zaman yayınlanır birinci altılıya tahminin olurmu


  6. Yazan : efeata

    Başlık : yazık olmuş

    iki altılıda çok pis kaçmış,son ayakta tarık aydının 13.berfini ne güzel saklanmış bu ekürinin atlarına dikkat edin yeni tayları var hepsi kalite 2015 yılında start alacaklar.


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.