İZMİR TAHMİNLERİM

 

Birinci ayak, DESTAN AĞA, BUFAVENTO, GUNPOWDER ve MY PORTOFİNO ilk metrelerle beraber önlerde buluşacak isimlerdir. Bu safkanların hiçbir tanesi ısrarla liderliği almak istemeyecek ama içlerinden bir tanesi bir şekilde mecburen öne düşecektir.
Bu safkan kim olur bilemiyorum lakin koşunun son 1000 metreye kadar sürat kazanmayacağına eminin.
Böyle bir gidişatta öndeki 4 safkan ile BALOUCAT ve THUNDER RIVER  yazarak ilk ayağı sağlama almak en mantıklı seçim olur görüşündeyim.
 
 
İkinci ayak, Çalışmaları birçok safkanın berbat ve koşunun çim pistte yapılacak olması ikinci ayağı oldukça zorlaştırıyor. Diğer ayaklardan riskleri aldığım içinde ikinci ayakta risk almanın yersiz olacağını düşünüyorum. Umarım beklediğim gibi ikinci ayakta süpriz bir safkan kazanır ve kurgumuz cazip hale gelmiş olur. Tüm taylara şans verdiğim ikinci ayakta yine de sizlere yardımcı olmak adına bir sıralamam oluşturdum. Oluşturduğum sıralamam şablondadır.
 
 
Üçüncü ayak, Banko önereceğim safkan DİNÇBEY olacaktır. İzmir pistinde başarılara imza atan eküriye mensup olan DİNÇBEY, annede kardeşlerinin aksine çim pistte daha başarılı koşuyor gibi görünebilir. Ben ise, safkanın kum pistte de etkili olacağını ve ilerleyen zaman diliminde iyi yerlere geleceğini ön görüyorum.
Şu ana kadar iki defa kum piste çıkan DİNÇBEY, ilk startında form tutmadığı için tabela dışında kalmıştı. Form tuttuktan yani kendini bulmaya başladıktan sonra katıldığı kum koşusunda ise, binicisinin kurbanı olmuştu. Yine de son metrelerdeki diri atakları dikkat çekiciydi diyebilirim.
Bugünkü koşuda bu safkana güvenmem de ki birinci neden, rakiplerinin son derece vasat isimlerden oluşmasıdır. Ciddi rakip gösterilen FAHRİYE HANIM esasında vasat, DAYI DAYI kum pistte eksik ve ATOMUNOĞLU orjininin hakkını henüz verememiş isimler. ÖĞÜNSEL, YENİLMEZKIZ ve BESSEY de bana göre handikap koşabilecek düzeyde isimlerdir. 
Kazandıktan sonra kum pistteki koşusunda binicisinin kurbanı olan, son koşusunda da binicisi tarafından resmen katledilen DİNÇBEY, rakiplerine oranla oldukça formda ve artan bir form grafiğine sahip. 
DİNÇBEY her geçen gün üzerine koyarak koşmaya devam ediyor ve bugünkü koşuda M.Kaya idaresinde start alacak. ÖĞÜNSEL ve ATAOMUNOĞLU ilk metrelerde öne çıkarken bariyer dibinde DİNÇBEY koşuyu 4-5 takip edecektir. Muhtemelen düzlük ile beraber ataklarına başlayacak DİNÇBEY'in tüm düzlük boyu M.Kaya'nın yoğun teşviklerine cevap vermesini ve son derece uygun grubu bir şekilde geride bırakmasını bekliyorum. DİNÇBEY bana göre programda en güvenilir isim olup önereceğim bankomdur.
 
 
Dördüncü ayak, UTKUNŞAH ile KAYRABEY ilk metrelerde öne düşerken EXTRA GÜZEL, NOS ve MAKTOUB koşuyu ön grupta takip edecek isimlerdir. Siklet avantajına sahip olan MAKTOUB, sabırla bekleme yapmayı öğrenen ve bugünde aynı taktikle koşması durumunda LİDERTINAZ, ıslak pisti seven ve lehine gelişecek koşu temposunda SON OF SEA, son koşusunda ağır kilodan ve sert rakiplerinden etkilenen ama bugün ihmal edilmemesi gereken NOS ile ağır sikleti nedeniyle herkesin uzak duracağı ama M.Kaya'nın sanntim santim binmesi durumunda uygun grubu geride bırakabilecek SABO BEY dördüncü ayakta önereceğim isimlerdir.
 
 
Beşinci ayak, TIME TO DANCE, KUDRETAĞA ve ROYAL SEA hatta BAY BARBAROSSA'nIn ölüm temposunda koşuya başlayacaklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu dörtlü startla beraber arka grubun 3-4 boy önünde olacak ve düzlüğe de muhtemelen bu farklarla çıkacaklardır. Ancak aşırı tempo yüzünden bu dört safkanın temposunu yitirmesini ve sonlarda adeta durmalarını bekliyorum. Benim önereceğim isimler bekleme yapacak sprinter isimler olacak.
Her ne kadar sprinter yapıya sahip olmasına rağmen bence ideal mesafesinde start alacak ÇARÇIRA, bariyer dibinde en iyi yeri alıp koşuyu 5-6 takip edecek LA SANTA MUERTA ile yavaş yavaş formuna kavuşan ve bugünkü koşu temposunda son metrelerde etkili bir sprint beklediğim SARI FIRTINA beşinci ayakta önereceğim isimlerdir.
 
 
Son ayak, Son ayakta SAVAŞER, HİSARPINAR, HIZLITUĞRA ve CİHANSER ilk metrelerde liderlik mücadelesine girişecek isimlerdir. Bu isimlerden hangi safkan inat ile liderliği almak ister hangisi önde bekleme yapar kestirmek güç. Belli olan bir tek şey var oda koşunun en kötü ihtimalle düzlüğe çıkmadan sürat kazanacak olmasıdır.
Benim son ayaktaki favorim ise SUBAŞI'dır. Bu isim gördüğü koşular neticesinde iyi duruma geldi diye son startından önce söylemiştim. Son startında önde boş kalan inatçı isim CİHANSER ile müthiş bir mücadeleye tutuşmuş ve SUBAŞI aynaya yakın rakibine üstünlük kurmayı başarmıştı. 
Bugünkü koşuda CİHANSER önde boş kalmayacağı için mantıken CİHANSER'i daha kolay mağlup etmesi gerekir. Öndeki dörtlünün arkasında koşuyu 5-6 takip edecek SUBAŞI, düzlüğe doğru uzun sprintine başlayıp öndeki isimleri atlatarak kazanan isim olabilir. 
En ciddi rakibi ise, grubun kalite olarak önüne çıkan KASTAL olacaktır. Bu isim kaba kumda da etkili oluyor ve son zamanlarda ilk defa bu kadar uygun grup yakalamış durumda. Eğer safkan ağırkanlı yapısının kurbanı olmaz ve düzlükte mücadelenin içinde tutunabilirse, inatçı yapısıyla uygun grubu geride bırakabilir.
Son olarak ön gruptan önlem amaçlı SAVAŞER'e şans vereceğim. Bu safkan müthiş bir değişime uğradı. Kaçarak ve ön grupta sabırla bekleyerek etkili olan bu isim, tempoya fazlaca karışmayıp kendi halinde düzlüğe 3-4 çıkarsa, düzlük ile grubun önüne çıkıp inatçı yarış karakteri ve stiline uygun binicisiyle bir birincilik daha elde edebilir.
SUBAŞI ve KASTAL'ı kazamaya bir adam daha önde görsem de ön gruptan SAVAŞER'de yazarak son ayağı kendime göre sağlama alıyorum.
 

 

NOT: Yedili plasenin ilk ayağını SAINT HILARION kazanmaya yakın görünüyor. Beşinci ayakta star alan SPUMADOR, TIME TO DANCE ile KUDRETAĞA son ayakta ise U.Polat ve koşu temposundan ötürü DÖNMEZBEY çekindiğim safkanlardır. Eğer beşinci ayağı kayıpsız geçebilirsek, altılı ganyanı doğru tahmin etmeye oldukça yaklaşmış olacağız diye düşünüyorum.

 

 
 
ALTILI ŞABLONUM

1.AYAK:3,4,5,1,7,8
2.AYAK:8,4,1,2,5,3,9,6,7
3.AYAK:5
4.AYAK:8,3,2,5,1
5.AYAK:2,8,3
6.AYAK:12,11,7

ALTILI GANYAN(5/8/5/8/1/8) :11.793,63 t, BEŞLİ GANYAN(8/5/8/1/8) :2.074,10 t, DÖRTLÜ GANYAN(5/8/1/8) :116,66 t, ÜÇLÜ GANYAN(8/1/8) :48,67 t, İKİLİ(8/12) :36,40 t, SIRALI İKİLİ(8/12) :76,45 t, ÜÇLÜ BAHİS(8/12/3) :29,21 t, PLASE(12) :2,20 t, PLASE(8) :2,00 t, PLASE İKİLİ(3/12) :6,90 t, PLASE İKİLİ(3/8) :9,50 t, PLASE İKİLİ(8/12) :10,00 t, 5. ÇİFTE(1/8) :155,65 t, YEDİLİ PLASE(3,4/5,7/5,8,10/5,8/3,8/1,6/8,12) :66,87 t
  1. Yazan : MSB4592

    Başlık : İKİNCİ TEK

    BÜTÇEYE GÖRE SENCE İKİNCİ TEK KİM OLABİLİR.


  2. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : MSB4592

    Çok zor bir soru ama SUBAŞI ve ÇARÇIRA alternatif tek olarak ufak kuponlara işaretlenebilir.


  3. Yazan : Citymen

    Başlık : Efsaneeee

    Bugünlerde ki şansızlığını neye bağlarsın bilmiyoruz ama Tek bildiğimiz bişey var sana güvenimizin sonsuz olması.


  4. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : Citymen

    Sebebini net bilmiyorum ama formsuzluk dışında başka bir şansızlık var ona eminim. Sizlerin güveni ve desteği sayesinde mutlaka ama mutlaka tahminler üst seviyeye tekrar ulaşacaktır. Bunun için elimden gelenin fazlasını yapıyorum ve biliyorum ki, bir tane altılı ile kendimizi bulacağız gerisi de gelecektir. Bu yüzden hergün aynı iştah ile çalışmaya devam ediyorum. Emeklerimizin karşılığını en kısa zamanda almak dileğiyle saygı ve sevgilerimle. Bol şanslar dilerim.


  5. Yazan : freeman

    Başlık : ÇARÇIRA

    Bu safkanı bgunku şartlar altında kazanmasını bekliyorum... Çarçıra...


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.