KOCAELİ TAHMİNLERİM - ₺72,30

 

Birinci ayak, Son koşusunu kazanırken çok fazla beğenimi kazanan MEGAS, uzayan mesafeye rağmen azalan ve avantajlı sikletiyle bir kez daha kazanmaya yakın görünüyor. KONDANSATÖR, SPEAR, POTOMYA ile BELGÜTAY arkasında bekleme yaparsa MEGAS kesinlikle birincilik mücadelesinin içinde yer alacaktır. Kocaeli pistini seven ve buraya formda gelen MAYA KISKA, eğer start çıkışında sorun yaşamaz ise etkili düzlük sprintiyle koşuya ağırlığını koyabilir. Kaba kumda ilk defa start alacak olmasına rağmen bu pistte başarılı koşacağına inandığım ve son koşusunu ağır sahada kolay kazanırken  formunu gösteren ONDÖRTBAHAR ile önlerde koşu temposunun kurbanı olmaz ve düzlüğe biraz olsun yıpranmadan çıkarsa ağır sikletine rağmen güçlü yapısıyla SPEAR ilk ayakta kazanmaya yakın gördüğüm isimlerdir.
 
 
İkinci ayak, Günün bence en zor koşusu kesinlikle ikinci ayaktır. Vasat isimler CAPOLAVORO ile STARINKIZI dışında hangi safkan kazanırsa kazansın asla şaşırmam. Bu nedenle ikinci ayakta risk almadım. Genelde ilk sıralardan önerdiğim isimler kazanır böyle koşuları ama umarım geri planda şans verdiğim süpriz bir safkan kazanır da, kurgumuz cazip hale gelmiş olur. Yardımcı olmak maksadıyla oluşturduğum sıralamam şablondadır.
 
 
Üçüncü ayak, Rakiplerine göre kalite ve form durumları ile ön plana çıkan isimler DOĞUHAN ve BAYRAMHAN'dır. Bu isimlerden favorim DOĞUHAN bu sezon bir türlü istediği yarışları yapamadı. Ama kötü koşmayarak istikrarını sürdürdü. Bugünkü koşu 1600 yerine 1400 olsa bu safkan ile ilgili biraz daha iddalı olabilirdim ama DOĞUHAN için bir tık uzun mesafede sadece favori önereceğim isim olacak. En ciddi rakibi BAYRAMHAN ise, son derece kısa sprinte sahip bir isim ve kazanması için milimetrik sürülmesi birinci kuraldır. Bu özelliğinden ötürü sadece maiden kazanan bu isim, son iki koşusunda beğendiğim performanslara imza attı. Özellikle son koşusunda vasat isimler ile start aldı ama düzlüğe çıkıldığı anda liderliği alarak uzun sprint denedi. Kısa sprinte sahip olmasına rağmen safkan elinden geleni yaptı ama aynaya yakın geçilerek yine ikincilikte kaldı. Bugün biraz daha sabırlı olur ve kısa sprintini son metrelere saklarsa uzun süren şanssızlığını kırıp kazanabilir.
DOĞUHAN'a mesafenin bir tık uzun olması BAYRAMHAN'ın kazanma konusunda sıkıntı yaşaması nedeniyle, üçüncü ayakta birçok safkana daha şans vereceğim. Koşu kazanacak düzeyde olmadıklarını düşündüğüm vasat ve formsuz isimler TEKİNEFE, MÜRVETİM ile YÖRÜKAĞA dışında üçüncü ayakta diğer tüm safkanlara şans veriyorum. Oluşturduğum sıralamam şablondadır.
 
 
Dördüncü ayak, Banko önereceğim isim MILLIONDOLLAR BABY olacaktır. İlk startında BERGAMA gibi sınıf bir isme geçilen ama rakibine zorlu anlar yaşatan bu isim, bu defa daha uygun grupta ve geride bıraktığı isimler arasında start alacak. Start çıkışında sorun yaşamaz ve zeki jokeyi iyi yer tutmayı başarırsa MILLIONDOLLAR BABY kazanmaya oldukça yakın olacaktır. Bu safkana rakip PRENSES YAĞMUR gösteriliyor ama ben ilk startında MILLIONDOLLAR BABY'den uzak yiyen PRENSES YAĞMUR'un bugünde rakibine pek fazla yaklaşacağını düşünmüyorum. Tabi ikinci olabilir ama altılı tahmini yaptığım için bu safkana geniş kurgumda şans vermeyeceğim. Eğer MILLIONDOLLAR BABY bir şekilde geçilecekse, ilk defa koşan kapalı kutu konumunda bir safkana geçilebilir. Bu isimde hazırlıkları yeterli olan MISS LINDER'dir. Geniş kurgu yapanlar ve dördüncü ayağı tek geçmeyen üyelerimiz bu safkanı kesinlikle ihmal etmesinler derim.
 
 
Beşinci ayak, Son startında çok daha sert grupta banko önerdiğim TEARRA, beklediğim yarışı yaptı ama önde temposu bozulan WHITE MIST'e hakim olamayarak başarılı bir ikincilik elde etti. Bugünkü koşuda ise son derece uygun grupta ve lehine gidişatta start alacak. Resmen safkanın kazanması için düzenlenmiş beşinci ayakta tek ciddi MISSY FRANKLIN gibi görünüyor. Lakin bu isimde eski gücünden ve formundan uzakta. Dolayısıyla TEARRA yarışını yapar ve koşu içerisinde bir talihsizlik yaşamaz ise, muhtemelen pekte zorlanmadan kazanmayı bilecektir. Lafı uzatmıyor TEARRA'yı günün en sağlam ve mantıklı bankosu olarak öneriyorum.
 
 
Son ayak, Son koşusuna göre BABASEYFİ tamam ön plana çıkıyor ama mesafe 200 metre kısaldı ve bu safkanın ciddi siklet dezavantajı bulunuyor. Bugünkü şartlar altında kazanmaya yine yakın görünse de risk edilecek bir isim olmadığını düşünüyorum. BABASEYFİ sadece ilk atım yani favorimdir.
M.Kaya idaresinde etkili koşacağını düşündüğüm tam mesafesinde start alan ONURLU, mesafenin kısalmış olması lehine olacak safkan DAĞKAPLANI, son koşusunda ikinciliğini beğendiğim pisti tanıyan ve favori isme göre siklet avantajını eline geçiren TATARBEYİ, mesafe kendisine kısa olmasına rağmen süratli geçmeye aday koşuda bitirici sprinter GÖLKIZI ile ciddi siklet avantajı bulunan ve ön grupta sabırla beklerse başarılı koşacağına inandığım FINISHER yazarak son ayağı sağlama alma taraftarıyım.
 
 
 
NOT: Fazla tutmasam da ilk ayak NEYMAR, KONDANSATÖR ve SEA SPARKLE ile bankomuzun olduğu beşinci ayakta MISSY FRANKLIN çekindiğim şablonu yatırabileceğini düşündüğüm isimlerdir. KAREAS, SARIEFE ve GÜRHANAĞA boş koşuda tuttuğum safkanlardır.
 
 
 
ALTILI ŞABLONUM

1.AYAK:9,7,4,2
2.AYAK:2,10,8,3,6,7,5
3.AYAK:1,5,,6,3,2,4,10
4.AYAK:4/5
5.AYAK:1
6.AYAK:3,2,1,5,8,7

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : fıratyılmaz

    Başlık : Tebrikler

    dün için site adına cok sevindim.bende dahil bi çok arkadaş tutturmuş başarılar dilerim


  2. Yazan : şemin

    Başlık : adana

    ümit adana nezaman hazır olur bilgi verirsen seviniriz


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.