İZMİR TAHMİNLERİM - GÜZEL PROGRAM

 
Birinci ayak, Genelde olduğu gibi altılı ganyan zor bir koşu ile başlıyor. Gerçekten bu tipteki safkanları performanslarını yorumlamak her zaman zordur. Bir koşusu diğer koşusunu tutmayan isimlere yorum yapmak istemiyorum. ONUR ile DELİ RÜZGAR'ın tempo vereceği koşuda, performans olarak grubun gerisinde olan İSMAİL dışında tüm safkanlara şans vererek ilk ayağı geçiyorum.
 
 
İkinci ayak, Bir ara MELISSA FRANKLIN acaba banko olur mu diye epeyce bu koşuya zaman harcadım ama sonuçta birçok safkana şans vermeye karar verdim. ILGINKIZI ise şablonuma sığdıramadığım tek isim oldu. Fazla tutmadığım bu isme de şans verenler ikinci ayakta süpriz bir safkanın kazanmasını gönül rahatlığıyla bekleyebilirler. Benim oluşturduğum sıralama şablondadır.
 
 
Üçüncü ayak, Kazanmaya yakın olan isim hatta ufak ve misli kupon yapan üyelerimiz için bankom SAHTEKAR olacaktır. Bildiğiniz üzere bu safkanı kazandığı ilk kaba kum koşusunda cazip durumdayken banko olarak önermiştim. SAHTEKAR'da sağolsun beni mahçup etmeyerek bugünkü rakiplerinde CEO önünde gösterişli bir şekilde kazanmayı başardı.Daha sonra ilgilileri gereksiz yere safkanı İstanbul'a götürdüler ama yanlışlarından dönmeleri fazla zaman almadı. Son koşusunda İzmir kaba kumuna tekrar çıkan SAHTEKAR, A.Çelik'in akıl dolu binişiyle stili dışı koşup çıktığı gibi kazanmayı bildi. 
Bugünkü koşuda ise CEO, İKİBAKİ, HASSA ve önde boş kalacak DESTAN AĞA gibi daha iyi isimler arasında boy gösterecek. Lakin SAHTEKAR bence bu isimlerden aşağı bir isim değil ve son derece formda. Birde saydığım tüm isimlere göre siklet avatajı var. DESTAN AĞA gibi seri bir rakibi olduğundan SAHTEKAR bu defa 2 veya 3 giderek koşuyu ön grupta takip edecektir. Düzlüğe doğru baskısını arttırmasını beklediğim SAHTEKAR'ın düzlüğün ilk metrelerine lider girmesini ve geriden gelecek güçlü isimlere direnmesini bekliyorum. 
SAHTEKAR'a güvensem de banko tercihimi bir başka ayakta kullandığım için bu ismin yanına geniş kurgumda rakip önermeye karar verdim.
Son startında rakiplerini abartısız ezerek geride bırakan İKİBAKİ ile yavaş yavaş daha iyi koşmaya başladığını gözlemlediğim sprinter CEO'da yazarak bu ayağı toplamda 3 isimle geçiyorum.
Önde boş kalacak DESTAN AĞA ile gücünden sürekli bahsettiğim ama ağır sikletinden ötürü şans vermediğim HASSA bu ayakta fazlaca tutmasam da elediğim isimlerdir.
 
 
Dördüncü ayak, SAYDA ile IŞIKHÜZMESİ dördüncü ayağa sert tempoda başlayacak isimlerdir. KUDRETAĞA, SKYLANDER ve EXECUTIVE'de kaçarak etkili olabildikleri için koşunun ölüm temposunda geçeceği aşikardır. Benim kazanmaya yakın gördüğüm ilk isim WHITE olacak. Her ne kadar eskisi kadar iyi durumda olmasa da WHITE fena yarışlar yapmıyor. Siklet, gidişat ve mesafe avantajlarından ötürü favorimdir.
İlk ciddi rakibi ise GRAND STAR olur görüşündeyim. Bu safkan da ciddi ciddi yarış kolluyor ve ilk defa uygun şartları yakalamış durumda. Yüksek tempodan istifade edip son metrelerdeki güçlü atakları ile kazanan isim olabilir.
Güç bakımından diğer önde gidecek isimlere ağır basan IŞIKHÜZMESİ ile SAYDA ise daha sonra şans vereceğim isimler olacaktır.
LİDERTINAZ, HAPPY LOVE ve SKAYLANDER farklı ayaklarda risk alan üyelerimiz tarafından değerlendirebilirler. 
 
 
Beşinci ayak, Banko önereceğim isim PRENCESS MAHRA olacak. Bence bu safkan orjini gereği ağır çimde ve özellikle kaba kumda çok daha etkili olacak potansiyele sahip. İstanbul pistinde sert gruplarda start alan PRENCESS MAHRA, açıkçası sentetik pistte potansiyelinin çok altında yarışlar yaptı. Yaklaşık iki aydır start almayan PRENCESS MAHRA muhtemelen ufak bir sorun yaşadı. Ancak yaşadığı sorunu kısa zamanda atlatmış olacak ki, idmanlarında dereceli işler sergileyebiliyor. Kaba kumda yapmış olduğu çalışmalarında bu piste daha farklı koşacağını gösteren PRENCESS MAHRA, son derece uygun grupta kazanmaya yakın olduğundan banko önereceğim isim olacaktır.
Çok daha geniş kurgu yapanlar ise, PRENCESS MAHRA'nı verdiği aradan etkilenmesi durumunda devreye girebilecek ANAVARZA'yı değerlendirebilirler.
 
 
Son ayak, Banko önereceğim safkan son ayakta DORABEY'dir. Öncelikle koşunun süratli bir tempoda başlayacağını belirterek yorumuma başlamak istiyorum. DELİCİHAN ve HIZLITUĞRA koşunun ilk metrelerini lider geçmek için sert tempoda başlayacak isimleridir. UÇARER, MAGMA ile RAZYANA'da öndeki isimleri yakın takibe alacaklar. DORABEY start avantajı nedeniyle tempoya karışmadan orta grupta yer tutacak ve ataklarına başlamak için düzlüğe kadar sabırla bekleyecektir. Düzlüğün ilk metreleriyle özellikle RAZYANA ve UÇARER kendilerini ön tarafa atıp HIZLITUĞRA ile liderlik mücadelesine girişeceklerdir. Bu isimlerden RAZYANA aniden ivmelenme özelliği sayesinde grubun önüne çıkarken DORABEY yavaş yavaş kendisini gösterip sprintine başlayacaktır. Son 200 den sonra içeride RAZYANA liderliği korumaya çalışırken dışarından çok güçlü akınlar ile gelecek DORABEY'in rakibini sıkıştırıp bir şekilde hakim olarak kazanacağını düşünüyorum. Kısa mesafeden ötürü KASTAL, KORALAY ve KURTÇABEY'in geç kalacağını düşünüyor, RAZYANA'nın da tempo kurbanı olmasını bekliyorum. Yavaş yavaş kendini bulan DORABEY'in tam mesafesinde ve lehine gidişatta bana göre kazanması normal sonuç olacaktır. DORABEY İzmir programında geniş kurgumun bankosudur.
 
 
 
 
NOT: Yedili plase ayağı berbat bir koşuya sahne olacak ve bu yüzden yedili plasenin ilk ayağı için bugünlük tahmin vermeyeceğim. Son ayak DORABEY yerine alternatif bankoları değerlendirip geniş kurgu yapacaklar, son ayağa RAZYANA ile KASTAL'ı ilk etapta değerlendirebilirler.
 
 


ALTILI ŞABLONUM

1.AYAK:7,2,4,6,3,1,5,8
2.AYAK:2,10,5,8,7,1,12,4,13,3,9
3.AYAK:7,,4,3
4.AYAK:9,4,1,8
5.AYAK:6/1
6.AYAK:4
 
 
6'lı ganyanda dağıtılacak tutar 1.791.164,00 t dir.6'lı ganyan 5.950,71 t vermiştir.
Yarış Sonuçları Yarış Programı(Son Güncelleme 17:48)
1 4 - RANA ATEŞİ 2.31.14 6,65
2 10 - FESTİVALE 1.40.81 3,00
3 3 - CEO 2.01.48 3,25
4 6 - LİDERTINAZ 1.26.60 8,30
5 6 - PRINCESS MAHRA 1.28.71 1,90
6 4 - DORABEY 1.50.71 2,60
 
 

Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.