KOCAELİ TAHMİNLERİM - SÜPER PROGRAM

 

Birinci ayak, Altılı ganyanın ilk ayağı yine berbat ve zorlu bir koşu ile start alıyor. ''Sende sürekli ilk ayaklarda aynı şeyleri söylüyorsun ve ilk ayaklara çok at yazıyorsun'' diye sitem eden üyelerimiz arada çıkıyor. Evet bende farkındayım lakin ilk ayakların zorluk derecesini birilerinin ayarladığını düşünmüyor da değilim!!! Gerçi son bulduğumuz Kocaeli programında ilk ayak tekti ama genel olarak ilk ayaklar tüm programlarda zorlu koşulara sahne oluyor.
Koşuya bakacak olursak en ağır siklete sahip SECRET STORY, kulvarından sağlıklı çıkarsa önde boş kalacağı için kazanabilir. Kapalı kutu konumunda bulunan TATAMİ ile JIGGLPUFF eğer biraz hazırlar ise son derece uygun grubu müsait sikletleri ile geride bırakabilirler. Yanlış anlaşılmasın favorim SECRET STORY kapalı kutu konumunda olan isimlerde en ciddi rakipleri olarak önerdiğim safkanlar falan değiller. Sadece genel puanlamada şansı olmayan bu safkanların bile ilk ayağı kazanma ihtimalleri olduğunu anlatmak istedim. Kısacası koşunun favorileri bana güven vermiyor. En cazip safkan ilk ayağı kazanırsa da, asla şaşırmamak gerekir. İlk ayaktan risk almıyorum ve tüm isimlere şans vererek ilk ayağı kapatıyorum. Sıralamam ise şablondadır.
 
 
İkinci ayak, Koşunun favorisi AENEAS benimde kazanmaya yakın gördüğüm isimdir. Son koşusunda aleyhine koşu temposundan ötürü bu safkana şans vermemiştim. AENEAS startta takılmasına ve stili rakibi WHITE MIST'e aldırış etmeden düzlüğü önde görüp geriden güçlü gelen STOP STOPPING ME'ye direnerek kazanmayı başarmıştı. Bugünde LEGION DHONNEUR dışında sadece MÜYESSERS GIRL ön grupta gidiyor. Bu iki isimde liderliği almak için ısrarcı olmuyor. AENEAS başlangıç kutusunda fazlaca oyalanmaz ve start çıkışı ile birlikte tempoyu istediği gibi belirlerse, ıslanan kum pistte kendisine hakim olmak son derece güç olur. Ancak kulvarından bazen oldukça geç çıkıyor olması nedeniyle AENEAS'ı sadece koşunun en şanslı ismi yani favorisi önermekle yetiniyorum. 
Birkaç yarıştır sallanan ama son koşusuyla beraber sorunlarından kurtulduğunu belli eden STOP STOPPING ME'den bugünde etkili bir performans bekliyorum. K.Tokaçoğlu idaresinde farklı koşabilen bu safkan, son koşusunda olduğu gibi çok gerilerde kalmaz ve düzlükte birincilik mücadelesine dahil olursa, özlediği birinciliğe uzanabilir.
Grubun bir diğer güçlü ismi VEDO ne zaman nasıl koşacağı belli olmayan bir isim. Daha önceleri kaçan ama artık start sorunu nedeniyle bekleme yapan VEDO, düzgün bir başlangıç yapar ve gününde olursa güçlü yapısıyla birincilik mücadelesine katılacaktır. Son olarak alt grup atı olsa da MÜYESSERS GIRL'e şans vereceğim. Kocaeli pistine bayılan bu isim, uygun gruplarda üst üste kazanmayı başardı. Bu defa çok zorlu grupta start alacağının bilincindeyim ama koşudaki en yeri alacak MÜYESSERS GIRL ayrıca ciddi siklet avantajına sahip. AENEAS ve VEDO gibi önerdiğim isimler de startta takılırsa, önlerde en yeri alacak MÜYESSERS GIRL bir nevi sigortam olacaktır. Muhteşem formuyla bu safkana da şans vererek ikinci ayağı geçiyorum.
Mesafenin kendisine uzun geleceğini düşündüğüm MY NUMBER ONE, koşu temposu ve sikletinden ötürü ikinci ayakta elediğim tek isimdir.
 
 
Üçüncü ayak, Nereden bakarsam bakayım üçüncü ayakta her türlü sonucun oluşabileceğini düşünüyorum. İstanbul pistinde formda gelen ve kaba kumda da etkili koşacak orjine sdahip BUGABOO favorimdir. Ancak bu isim seri bir safkan ve stili rakipleri ÇİKOK GELİNİ ile eküriler temposunu kurmasına izin vermeyebilir. İşte bu durumda üçüncü ayak tam çıkmaza giriyor. Her ne kadar BUGABOO ve diğer isimleri ayrı kefeye koysam da, üçüncü ayakta risk almayacağım. İki eküri de son derece istim üzerinde olduğundan KÜLÜNK ekürileri, boş sikletiyle lehine gidişatta QUEEN JAZZ, Kocaeli pistinde katıldığı koşusunu beğendiğim BATUHANBEY ile stili rakiplerine aldırış etmeden ideal mesafesinde çıktığı gibi kazanabilecek ÇİKOK GELİNİ yazarak üçüncü ayakta tüm isimlere şans veriyorum.
 
 
Dördüncü ayak, Banko önereceğim isim BAŞOĞUL olacaktır. İki koşu önce SIRKAYA ile yarışın başından sonuna kadar birincilik mücadelesi veren BAŞOĞUL, aynaya yakın rakibine mağlup olmuştu. Son koşusunda ise, birçok stili rakibi olduğu için bu safkanın önde bekleyeceğini ve bu şekilde etkili olabileceğini dile getirmiştim. Nitekim binicisinin akıl dolu binişiyle, düzlüğe kadar sabırla bekleyen BAŞOĞUL, düzlükle birlikte öne geçip koşuyu kazanmayı bilmişti.
Bugünkü koşuda çok daha uygun şartlarda start alacak BAŞOĞUL, önde bomboş kalacak. UÇANEFE 10 boy startta kalırken, KAVAKLI'da 2-3 boy startta oyalanacak bir diğer isim olacak. BAŞOĞUL ise bu isimlerin aksine çok iyi çıkıp farkı ilk metrelerde 2-3 boy kadar yapacaktır. YÖRÜKEFE ile SUBAŞI önde BAŞOĞUL'un arkasında yer tutacaklar ama düzlüğe kadar pres uygulayacaklarını düşünmüyorum. Son düzlüğe yaklaşırken özellikle SUBAŞI önlere sarkıp BAŞOĞUL'un sağrısına kadar sokulacak ama oralara kadar kolay gelecek BAŞOĞUL tekrar vites yükseltip düzlüğü de rakiplerinin önünde görmeyi başaracaktır. Son düzlükte geriden KAVAKLI, SUBAŞI ve YÖRÜKEFE gelmeye çalışsa da aldığı avansı iyi değerlendirecek BAŞOĞUL'dan beyaz bayrak ayna yarışı bekliyor ve bu safkanı günün en sağlam bankosu olarak öneriyorum.
 
 
Beşinci ayak, Son koşusunda banko önerdiğim HALİKARNAS berbat koşarak bizi hatırı sayılır bir ikramiyeden etmişti. Esasında ilk etapta bu safkanı banko önermeyi düşünmemiştim ama son anda bu safkana dönüp büyük bir hata yaptım.
Bugünde bu safkana ilk sıradan şans veriyorum ama son koşusuna göre değil. İlk defa takı değişikliği yapıldığı için HALİKARNAS, bugün gerçek potansiyelini sahaya yansıtabilir diye düşünüyorum. Yoksa son koşusuna göre KIZILIRMAK karşısında çaresiz kalması gerekir. Eğer takı değişikliği de bu safkana artı olarak geri dönmezse, kazanan KIZILIRMAK olabilir. Bu isim Kocaeli pistinde katıldığı koşularında kazanamasa da kazanmış kadar iyi performanslar sergiledi. Bugünde HALİKARNAS eksik koşarsa,KIZILIRMAK hak ettiği birinciliğe bugünkü koşuda uzanabilir.
Bu iki isim Türkiye tarafından direk oynanacak ve başka bir safkanın kazanması durumunda altılı ganyan çok cazip hale gelecektir. Bu yüzden ve katıldığı koşularından sonra ilk defa kaba kuma çıkacak IŞIKSUN'a da üçüncü isim olarak şans vereceğim. Kaba kumda bambaşka koşabileceğini düşündüğüm eküri avantajlı IŞIKSUN'da yazarak beşinci ayağı toplamda üç isimle geçiyorum.
 
 
Son ayak, Bu pistte katıldığı tek koşusunda çok etkili koşan ve formda olan TIME ATTACK'a geçilen ama ikinciliğini çok beğendiğim FIGHTER net favorimdir. Müthiş bir orjine sahip bu isim, kulvarından ötürü sorun yaşamaz ve düzlüğe iyi yerde çıkarsa etkili düzlük sprintiyle kazanan isim olabilir. İlk ciddi rakibi ağır sikletine rağmen BALBALLILI olacaktır. Bu isimde uzun aradan sonra iki yarış gördü ve kondisyon açığını tamamen gidermiş oldu. RÜZGAR ETO ile anneden kardeş olan bu isim, bugün kaba kuma çıkacağından lehine koşu temposunda mutlaka etkili olacak bir diğer isimdir. Henüz maiden bir isim olmasına rağmen STREET PART'den kaba kumda bambaşka bir performans gelebilir. Ayağına çok seri bir isim olan STREET PARTY kulvarının vermiş olduğu avantaj ile bir çırpıda bitirebilir aman DİKKAT!!! Son olarak OVA KARTALI diyeceğim. Bu isim de her pistte etkili olabilecek bir orjine sahip. Ön grupta yer tutacak OVA KARTALI, bir anda vites değiştirdiği için ideal mesafesinde rakipleri toparlanana kadar işi bitirebilir.
 

 

ALTILI ŞABLONUM

1.AYAK:3,7,9,8,6,2,4,1
2.AYAK:6,3,4,9
3.AYAK:7,4,6,1,2
4.AYAK:
5.AYAK:2,5,3
6.AYAK:4,2,12,5
  1. Yazan : abbas375

    Başlık : ...

    ümit bu 1. altılımı ?


  2. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : abbas375

    Birinci altılı tahminim bildiğiniz gibi olmuyor. Bugünde sadece ikinci altılı tahminim olacak. Yani, şablon ikinci altılı tahminidir.


  3. Yazan : LEPOTAN

    Başlık : LEPOTAN

    YEDİLİ PLASE NE DERSİNİZ


  4. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : LEPOTAN

    Yedili plasenin ilk ayağına baktım ama açıkçası işin içinden çıkamadığımı açıkça belirtmek isterim. ÇEÇENİM ile ANILBATUR biraz ön plana çıktı benim çalışmamda ama her iki isim içinde idaalı sözler sarf etmem mümkün değil. Bu yüzden kendi tuttuğunuz isimler ile bu iki safkanı beraber değerlendirmenizi tavsiye ederim.


  5. Yazan : mogutcu

    Başlık : rezillik

    4 numaraya yapılan protesto reddediliyosa bu oyunu oynamanın hiçbir anlamı yok


  6. Yazan : MSB4592

    Başlık : YAZIKLAR OLSUN

    BU OROSPU ÇUCUKLARINA PROTOSTAYI REDDEDENLERE YAZIKLAR OLSUN 4 NUMARA DAHA NASIL FAAL YAPACAKKİ KABUL ETMİYORLAR.ALLAH BELALARINI VERSİN


  7. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : YAZIKLAR OLSUN

    Komiserler kurulu Kocaeli dördüncü ayağında protestoyu kabul etmeyerek resmen tarihe geçtiler. Bu haksız karar neticesinde, hakkımızı yiyen Kocaeli komiserler kuruluna hakkımı helal etmiyorum. Yazıklar olsun!!!


  8. Yazan : BURAKPAŞA

    Başlık : koca ELLİ...

    SEVGİLİ DOSTLAR; UTANMADAN KULEDEN DE VERDİLER YARIŞI VE PİSTİN ORTASINDA BAŞLAYAN LÜT BARİYERİN DİBİNDE BİTTİ VE 5 KERE BAŞOĞUL“UN ÜSERİNE ÇIKTI HÜSEYİN ŞİMŞEK DENEN PİÇ HER NE KADAR ALİCAN İŞLEYEN“DEN NEFRET ETSEM DE SON ANDA YAPILAN FAULÜ DE KANTARMAYA ASILARAK GÖSTERDİ AKLIM MANTIĞIM ALMIYOR DAHA NE YAPMASI LAZIMDI? HERHALDE ÜZERİNE ÇIKMASI LAZIM DI ATIN NE BİLEYİM? ULAN JOKEYİN-APRANTİNİN HATA YAPMASINA ALIŞTIK BİRDE BU HAKEM HEYETİ YAPMIYOR MU BU ÖKÜZLÜĞÜ YUH ARTIK ÇOK BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN İNANIN DOSTLAR ALTILI İKRAMİYESİNE BAKTIĞINIZ DA NEYİN NE OLDUĞU ÇOK NET ORTADA ÇOK SAĞLAM YENMİŞ BU ALTILI EMİN OLUN....


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.