İZMİR TAHMİNLERİM

 

Tahminlerime geçmeden önce Kocaeli Komiserler kurulunun dünkü skandal kararına değinmek istiyorum. Dördüncü ayakta SUBAŞI ile BAŞOĞUL düzlük boyu gruptan ayrılıp birincilik mücadelesi vermişlerdi. Haksız bir mücadeleydi çünkü, SUBAŞI düzlük boyu BAŞOĞUL'a en az 3 defa temasta bulundu ve içeriye doğru rakibini sürükleyerek haksız bir şekilde kazandı. Tabi yarışı izleyen herkes protesto çıkacağını biliyor ve neticenin BAŞOĞUL lehine sonuçlanacağını düşünüyordu. Komiserler kurulu ise herkesin aksine faul olmadığına kanaat getirdi. Neye göre sonucu değiştirmediler anlayamamıştık o anlarda ama altılı ganyan ikramiyesi açıklandığında, altılıyı yarışsever tabiriyle yediklerini ve komiserler kurulunun neden böyle bir karar verdiğini tam anlamıyla öğrenmiş olduk. 
Hiçbir kimse beni, dünkü Kocaeli altılısının normal olduğuna asla inandıramaz. Sonuçların ortalama hakkı olan  3-4 bin civarı ikramiye vermiş olsaydı, o zaman Komiserler kurulu yanlış karar verdi der geçebilirdim ama ikramiyeyi gördükten sonra kendimce kesin hükmü vermiş oldum. Ben ve bu haksız netice sonucunda BAŞOĞUL'dan yatan tüm yarışseverin hakkını helal etmediğini Komiserler kurulu bilsin. Bu yazdıklarımız havada kalacak belki fakat kimse merak etmesin, Komiserler kurulu bu adaletsizliğinin hesabını bu dünyada olmasa bile öbür dünyada mutlaka verecektir...
 
Gündüz bu şoku yaşadıktan sonra akşam programında da süper ve doğru kurguya rağmen şablon fiyatı nedeniyle bulduğum altılıyı sizlere sunamamanın üzüntüsü yaşadım. Gerçi büyük kurgu yapan üyelerimizden bulanlar olmuş altılı ve beşliyi ama elediğim isimler şablonda yer alsa, bu sayı katlanacaktı. Neyse son 2 haftadır çok formda olduğumu düşünüyorum lakin hatırı sayılır bulduğum altılı sayısı 2 de kaldı( 2.316 ve 1.545 TL). Bu yüzden sezon başı zaten şov yapacağımız için yılbaşından önce büyük ikramiyenin peşinde olacağım. Umarım hep beraber güzel ikramiyeleri hanemize yazdırır ve yeni yola maddi açıdan sıkıntı yaşamadan moralli girmiş oluruz...
 
Bugünkü İzmir programı zayıf gibi görünse de cazip bir ikramiye de verebilir düşüncesine sahibim. Çalışmalarım bitti gibi kurgum da hazır ama tahminlerimi 14:30 gibi yayınlayacağım. 
 
 
 
Birinci ayak, Son koşusunda banko önerdiğim AKALIN kazanamamış olmasına rağmen bir kez daha kazanmaya yakın gördüğüm isim olup ilk ayaktaki favorimdir. Son startında M.Çiçek start çıkışıyla AKALIN ile çok iyi yer tutmuş ama daha sonrasında yediği tamponlar neticesinde grubun gerisinde koşuyu takip etmek zorunda kalmıştı. Ağırkanlı yapıya sahip AKALIN düzlüğe gerilerde çıkmış ama son metrelerde güçlü gelerek yakın ara üçüncülük elde edebilmişti. Eğer son koşusunda AKALIN yerini kaybetmese ya da koşu biraz daha süratli geçseydi bana göre kazanan kesinlikle AKALIN olacaktı.
Bugüne dönecek olursak, benzer hatta son startında gerisinde kaldığı iki rakibiyle AKALIN rövanşa çıkacak. Mesafe ve şartlar aynı gibi ama AKALIN'ın sikleti azalırken diğer geçildiği iki rakibi aynı sikletleriyle mücadele edecek. M.Çiçek son koşusundan ders çıkarıp bence AKALIN'ı yarışa iyi adapte edecek ve grubu gerilerde değil de bugün biraz daha ön tarafta koşuyu takip edecektir. Beklediğim senaryo gerçekleşir ve AKALIN gerilerde düzlüğe çıkmazsa, uygun sikleti ve etkili düzlük sprintiyle tüm rakiplere hakim olup kazanması normal sonuç olur. Ufak ve misli kupon yapan üyelerimiz AKALIN ile ilk ayaktan riske girebilirler.
Daha geniş kurgu yapanlar için son koşusunu kazanan RUH ADAM'ı önereceğim. Yapısı gereği yarışa kolay adapte olan ve binicisinin teşviklerine anında cevap veren bu isim, son koşusunda bu özelliği sayesinde koşuyu adeta çalmayı başarmıştı. Bugünde koşu temposu düşük kalacak ve RUH ADAM düzlüğe çıkılırken temposunu arttırıp grubun önüne çıkacaktır. Sonlarda AKALIN'a direnir mi? bilemiyorum ama AKALIN eksik koşarsa RUH ADAM'ın kazanacağını düşünüyorum.
AKALIN'ı bir adım önde görsem bile RUH ADAM'da yazarak ilk ayağı iki isimle geçiyorum.
İlk ayakta risk almak istemeyen üyelerimiz, alternatif bankolarımı değerlendirip ilk ayağı bence ayrımsız hepsi yapsınlar...
 
 
İkinci ayak, İkinci ayakta favori önereceğim isim ÖZGÜRÜNOĞLU olacak. Özellikle safkanın son startına hayran kaldım desem abartmış olmam herhalde. Rölanti tempoya rağmen sonlarda çok diri bir sprint atan ÖZGÜRÜNOĞLU, koşu temposunun kurbanı olmuş ama ikinciliği 1.lik kadar değerliydi. Bu defa YILDIZHAN STAR, TOROS KAPLANI, AHLATLI, DELİJET ile EMİRDEVİR gibi kaçan ve önlerde gitmeyi seven isimlerin olması, koşu temponun ÖZGÜRÜNOĞLU lehine gelişmesini sağlayacaktır.
V.Kaplan ile ÖZGRÜNÜNOĞLU'nun uyum sağlaması durumunda, etkili düzlük sprintiyle ÖZGÜRÜNOĞLU'nun kazanması normal sonuç olur.
İlk ciddi rakibi, müthiş siklet avantajını elinde bulunduran ve idmanlarında rekor işler gerçekleştiren SERAMİS olur görüşündeyim. Uzun aradan sonra bir koşu gören ve bugünkü koşuya ciddi hazırlanan SERAMİS, lehine gelişecek koşu temposunda asla ihmale gelmez.
Son olarak YILDIZHAN STAR diyeceğim. Bu isimde stili rakiplerine rağmen çok formda olduğu için sert binicisiyle bir kez daha kazanabilir. Tabi bunun için ya baştan liderliği alması, ya da önlerde tempoya karışmadan düzlüğe kadar sabırla beklemesi gerekiyor. Bu yüzden 3. sıradan önereceğim YILDIZHAN STAR'a da bir çarpı atmak gerekir.
Kalitesi ve sikletinden ötürü TOROS KAPLANI ile ön grupta sabırla bekleyecek AHLATLI ikinci ayağın sigortalarıdır...
 
 
Üçüncü ayak, Uzun mesafede biraz eksik olsa da son koşusunu beğendiğim ve takibime aldığım DOĞU PINARI favorim olacak. ALTINOLUK, DÖRTNALINOĞLU, KIRKPINAR ve KARAMÜRSEL önlerde tempoyu biraz olsun yukarıya taşırlar ise DOĞU PINARI kısa ama bir o kadar da etkili sprintiyle kazanmayı başarabilir.
Daha sonra KARAMÜRSEL'den etkili bir performans bekliyorum. Verdiği ara kafamda soru işaretleri bırakmasaydı kesinlikle favorim olurdu ama verdiği aradan ötürü KARAMÜRSEL'i favori olarak önermedim. Ön grubun arkasında bekleme yapacak KARAMÜRSEL, gerçek gücünü sahaya yansıtırsa kesinlikle birincilik mücadelesinin içinde yer alacaktır.
Her ne kadar kaba kum performansını çok başarılı bulmasam da KIRKPINAR'da uygun grupta ihmal edilmemeli diye düşünüyorum. Stiline uygun binicisiyle ön grupta yer tutacak KIRKPINAR, öndeki ALTINOLUK ve DÖRTNALINOĞLU'dan düzlükle beraber kurtulup koşuyu kazanmayı başarabilir. 
Önde birbirlerine pres uygulamamaları durumunda ALTINOLUK ile DÖRTNALINOĞLU söz sahibi olabilecek diğer isimlerdir.
Koşu kazanma karakteri zayıf olan UÇANKARINCA ile start sorunu yaşayan GENÇTAY üçüncü ayakta elediğim isimlerdir...
 
 
Dördüncü ayak, Ufak ve misli kupon yapan üyelerimiz için banko önereceğim isim SİDELİ olacak. Ankara pistindeki son startını çok beğendiğim bu safkanı, İzmir pistinde start aldığı iki koşusunda da ısrarla önermiştim. SİDELİ'de beklentilerimi boşa çıkarmadı ve başarılı ikinciliğinden sonra maiden da uygun grubu kolay bir şekilde geride bırakmayı başardı.
Bugünkü koşuda daha zorlu grupta start alacak ama koşu temposu ve diğer isimlerin bitirici sprint atamamaları SİDELİ'yi bir kez daha avantajlı duruma getiriyor.
ASLAN LUAN, MASSIMA ve NOW OR NEVER'in sert tempoda başlayacağı koşuda SİDELİ koşuyu muhtemelen en geride ya da 5.likte takip edecektir. Düzlüğe çıktıktan sonra öndeki isimlerin temposu yavaş yavaş düşecek ve SİDELİ sprintine başlayacaktır. A.Çelik'in yoğun teşvikleri ile sonlarda tüm gruba hakim olup kazanması normal sonuç olan SİDELİ bir diğer banko adayımdır.
Eğer bu safkan eksik koşarsa koşu karışacağı için kum pistte işlemeyen ve stili rakiplerinden olumsuz etkilenecek MASSIMA dışında tüm isimlerin kazanma ihtimali ortaya çıkacak.
Son startında ki gibi bekleme yarışı yaparsa AYTEN HANIM, öndeki MASSIMA ile ASLAN LUAN'a fazlaca uymazsa NOW OR NEVER, kaba kumda ilk defa start alacak olmasından ötürü ne yapacağını kestiremediğim ama orjini itibariyle kum pistte de iş yapması gereken ŞANSLIKIZ ile fazlaca tutmasam da son koşusunda fena koşmayan ama bugün kesinlikle üzerine katması durumunda iddalı olacak ASLAN LUAN'da yazarak dördüncü ayağı kendime göre sağlama alıyorum...
 
 
Beşinci ayak, Bir ara formunda gerileme yaşayan SPRING RAIN bence son  koşularıyla beraber toparlandı ve yarış kollar duruma geldi.  Safkanın totosu çokta iç açıcı değil gibi lakin genelde stili rakipleriyle koştuğu için kaçak bir safkan adına endişe verici bir durum söz konusu değil. Normalde uzayan mesafe bu safkan için sorun yaratabilir ama rakiplerine ve koşu temposuna baktığımda  SPRING RAIN'in özlediği birinciliğe bir şekilde kavuşması gerektiğine inanıyorum.
Start çıkışıyla liderliği SPRING RAIN alacak bu safkanı EXTRA GÜZEL ile DELİ MAVİ yakın takibe alacaktır. Her iki isim de liderlik için ısrarcı olmayacağı için son 1000 metreye SPRING RAIN istediği tempolarda gelecektir. Son 1000 metre gibi DELİ MAVİ ile EXTRA GÜZEL önlere gelip SPRING RAIN'i atlatmak isteyecek ama SPRING RAIN bu isimlere yakalanmamak adına vites değiştirip düzlüğe de 2-3 boy kadar önde çıkmayı başaracaktır. Düzlük ile beraber pisti ortalayacak SPRING RAIN, son 200 gibi sallanacak hatta hız kesecek ama geriden bitirici bir sprint gelmeyeceği için bir şekilde kendini fotoya atmayı başaracaktır diye düşünüyorum.
Uygun grubu ve lehine koşu temposunu bulan SPRING RAIN'in çıktığı gibi kazanacağına inanıyor bu safkanı günün en sağlam bankosu olarak öneriyorum.
 
 
 
 
NOT: Son ayağı kendimce kapadığım için yorumlamadım. Yedili plasenin ilk ayağında UÇANHABER ile ÖZGÜLEN ayrımsız yazılması gereken safkanladır. 
 
 


ALTILI ŞABLONUM

1.AYAK:6,,4
2.AYAK:2,9,6,,5,4
3.AYAK:5,4,3,,1,2
4.AYAK:5,,2,1,6,3
5.AYAK:3
6.AYAK:7,10,1,8,11,3,5,6

EKONOMİK ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:6
2.AYAK:2,9,6
3.AYAK:5,4,3
4.AYAK:5
5.AYAK:3
6.AYAK:7,10,1,8,11,3,5,6
 
ALTILI GANYAN(6/6/2/5/1/1) :1.958,71 t, BEŞLİ GANYAN(6/2/5/1/1) :739,09 t, DÖRTLÜ GANYAN(2/5/1/1) :188,39 t, ÜÇLÜ GANYAN(5/1/1) :13,72 t, İKİLİ(1/7) :7,10 t, SIRALI İKİLİ(1/7) :18,20 t, ÜÇLÜ BAHİS(1/7/5) :42,28 t, PLASE(1) :1,05 t, PLASE(7) :1,05 t, PLASE İKİLİ(1/5) :39,90 t, PLASE İKİLİ(1/7) :6,60 t, PLASE İKİLİ(5/7) :17,90 t, 5. ÇİFTE(1/1) :46,80 t, YEDİLİ PLASE(1,6/4,6/5,6/2,3/2,5/1,3/1,7) :1,89 t
  1. Yazan : şemin

    Başlık : yorumlar

    ümit yorunmlar bekliyoruz


  2. Yazan : doc66

    Başlık : yazık

    bi apranti aldı götürdü güzelim kurguyu.. emeğine sağlık. senin tarzına sana güvenimiz tam başka hesaplar işin içine girince elbette hepimizi aşar kurgu boşver sen. doğru yoldasın sen. Yüzdenin düşük olması hakkında bir düşüncem var buna materyalistler çok katılmayacaklar ama bu oyun bir de şans oyunu. Yani sitedeki herkesin şans ve şansızlıkları biraraya geliyor ya. Bu oranı çok etkiliyor. Bunun için ben hemen hiç ctrlP yapmıyorum


  3. Yazan : şemin

    Başlık : günaydın

    ümit tahminler ne zaman çıkar


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.