İZMİR TAHMİNLERİM

 

Birinci ayak, Berbat sayılacak bir grupta normal şartlarda risk almayı pek tercih etmem lakin bugünkü kurgum diğer günlere oranla farklı olduğundan ilk ayakta şanslı gördüğüm 3 safkanla risk alacağım. Bu isimlerden favorim TOSUNUM olacak. En son elde ettiği 2.liği dikkat çekiciydi ama son iki koşusunda beklenmedik şekilde kötü koştu. Bugün tekrar dişine göre grupta hemde lehine gelişecek gidişatta start alacak. Özellikle önlerde giden isimler ile başarılı olan aprantisi ile TOSUNUM tempoyu belirleyip kazanmayı başarabilir.
Kazanmaya yakın gördüğüm bir diğer isim CORDOBA'dır. Bu safkanın kazanma konusunda sıkıntı yaşadığını biliyorum ama bugünkü şartlar altında kötü koşma ihtimali yok denecek kadar azdır. Rölanti tempoda koşuyu 3-4 takip edecek CORDOBA, bir anda ivme kazanan tek isim olması nedeniyle kazanır mı bilemem fakat rölanti tempoda muhakkak birincilik mücadelesinin içinde yer almayı başaracaktır.
Son olarak her ihtimali karşı YAKŞIGÜZEL'e şans vereceğim. Bir koşusu diğerini tutmasa da, koşu temposuna bağlı olarak etkili olmayı en azından son koşularında başaran bir YAKŞIGÜZEL var karşımızda.  Koşu temposu lehine gelişir ve starttan 3-4 boy kadar geç çıkarsa, etkili düzlük sprintiyle kazanması normal sonuç olur.
 
 
İkinci ayak, Tüm isimler bir yana SYMPHONIC RHYTHM bir yana...  İkinci ayağın özetini daha ilk cümlemde açıkladım ama işin gerçeği de bu şekilde. Bildiğiniz üzere SYMPHONIC RHYTHM ayağına seri bir isim ve özellikle çim koşularında biraz daha etkili olabiliyor. Ancak bu safkan uzun zamandır kayıplardaydı ve bir türlü gerçek gücünü sahaya yansıtamıyordu. Ta ki son koşusuna kadar...
Son koşusunda stili rakibi KOCAMANTINAZ'a aldırış etmeden S.Tırpan çok doğru bir hamleyle SYMPHONIC RHYTHM ile ikincilikte yerini aldı. Normalde eski SYMPHONIC RHYTHM olsa stili dışı koştuğu için öndeki rakibini atlatıp geriden gelen ataklara direnemezdi lakin SYMPHONIC RHYTHM bu taktikle son koşusunda pekte zorlanmadan kazanmayı bildi. Yakın aralıklarla biten koşuda nasıl kolay kazandı diyenler aramızdan çıkabilir. S.Tırpan'ın vücut dili ve SYMPHONIC RHYTHM'in yarış bitiminde aynayı diri geçen görüntüsü, safkanın pekte zorlanmadan kazandığını bana göre açıkça gösteriyordu.
 SYMPHONIC RHYTHM bu defa hazırlıklarını sürdürdüğü İzmir pistinde start alacak ve bugünkü rakipleri son koşusuna oranla daha vasat isimler. EXTRA GÜZEL kolay tempoda giden ama milimetrik sürülmesi durumunda bile sonunu getiremeyen kazanma özürlü bir safkan. LA SANTA MUERTA deseniz, tamam form tuttu ama kaba kumda adım atmıyor. MOLINARA'da BEZMİ ALEM gibi vasat bir atı geçemeyen SYMPHONIC RHYTHM'e göre vasatı aşamayan bir rakip. 
Dolayısıyla bu rakiplerin yanında daha uygun sikletiyle start alacak düzelme yolunda olan bir SYMPHONIC RHYTHM var. 
Kulvar avantajı ve seri stiliyle SYMPHONIC RHYTHM muhtemelen ilk metrelerde öne düşecektir. Gerçi seri bir rakibi liderlik için ısrarcı olursa, SYMPHONIC RHYTHM son koşusunda olduğu gibi önde bekleme de yapar. Bizim için hiç sıkıntı değil.
Her halükarda düzlüğün ilk metrelerini lider döneceğini düşündüğüm SYMPHONIC RHYTHM'in bir ara yanına EXTRA GÜZEL dolanacaktır ama kısa sprintiyle SYMPHONIC RHYTHM'e diş geçiremeyip belli bir yerden sonra pes edecektir. Gücüne, kalitesine ve son koşusunda harika binen S.Tırpan'a güveniyor bu safkanı günün ilk bankosu olarak öneriyorum.
 
 
Üçüncü ayak, Nereden bakarsam bakayım üçüncü ayak zorlu bir koşuya sahne olacak gibi görünüyor. Limitim olmasına rağmen bugün tüm ayaklarda kendimi zorladığım için hepsi yapmam gereken üçüncü ayakta da biraz olsun risk alıp toplamda 4 safkana şans vereceğim. Bu isimlerden favorim SNEIJDER olacak. RIGHT OR WRONG ve TOPRAKBAY gibi stili rakipleri var ama H.Karataş bu tarz seri isimlere bindiğinde bir şekilde ilk metrelerde liderliği almayı başarıyor. Bugünde bu isimlere rağmen ilk metreleri lider geçmek isteyecek ve muhtemelen bunu başaracak bir SNEIJDER izleyeceğiz. Kısa bir ara veren SNEIJDER, verdiği ara süresince düzenli idmanlarını sürdürmüş ve bu koşuya fit durumda katılacak. Her ne kadar son koşularında kazanamayan bir SNEIJDER olsa da, sevdiği pist ve mesafede dişine göre grubu geride bırakacak güce sahip olduğu unutulmamalı favorimdir.
Neredeyse tüm koşularında birincilik mücadelesine dahil olan SUN BURN diğer şans vereceğim isim olacak. Bugünde üçüncü ayakta kim kötü koşmaz diye sorsalar, cevabım tereddütsüz SUN BURN olurdu. Bakalım sabırla bekleyip dahil olacağı birincilik mücadelesini kazanacak mı? bunu hep beraber göreceğiz.
Daha sonra ES ES RUNNER diyorum. Kaba kumda ilk defa start alacağı için kapalı kutu ama ben kaba kumda da ES ES RUNNER'in çokta eksik koşacağını düşünmüyorum. Gidişat avantajını da elinde bulunduran ES ES RUNNER kaba kuma rağmen bence fazlaca ihmale gelmez. Son olarak TRIPLE DOUBLE'ye şans veriyorum. Her ne kadar alt gruplarda başarılı bir grafik çizse de, TRIPLE DOUBLE'nin potansiyelli ve her an sınıf atlayacak düzeyde olduğunu unutulmamalı. Son koşusunda düzlük sprintini çok beğendiğim bu safkan, lehine gelişecek koşu temposunda zeki jokeyiyle günün büyük süprizine imza atabilir aman dikkat!!
 
 
Dördüncü ayak, Banko önereceğim safkan henüz geçilmeyen BADE HANIM olacaktır. Starttan hafif tereddütlü çıkan ama inanılmaz bir tempo ile gelerek liderliği alarak sürekli kazanan BADE HANIM, bugünde muhtemelen ilk metreleri lider geçecek İZMİRŞAHI'nı ilk 100 metre içinde bastırıp tempoyu belirleyen safkan olacaktır. RENK, SANTINO ve LAVIN daha ağırkanlı safkanlar olduklarından BADE HANIM düzlüğe İZMİRŞAHI'nın 2 boy önünde çıkarken diğer isimlerden de 3-4 boy avans almasını bilecektir. Düzlükle beraber pisti biraz daha ortalamasını beklediğim BADE HANIM'ın geriden gelecek tüm ataklara başarıyla cevap vermesini kazanma serisine devam etmesini bekliyorum. BADE HANIM'ı bu mesafede geçebilmek uzak ihtimal diyor ve BADE HANIM'ı günün ikinci bankosu olarak öneriyorum.
 
 
NOTYÖRÜKGELİN ile İDİLHANIM yedili plasenin ilk ayağı için önereceğim isimlerdir. Son iki ayağı kapattığım için yorum yazma gereği duymadım. Çok daha ufak ve misli kupon yapacak üyelerimiz, virgülden önce şans verdiğim isimleri değerlendirip kendi bütçelerine göre kupon oluşturabilirler.
 
 

ALTILI ŞABLONUM

1.AYAK:7,2,3
2.AYAK:7
3.AYAK:2,4,1,6
4.AYAK:4
5.AYAK:1,4,6,3,,,2,7,5,8
6.AYAK:14,13,12,10,,,5,2,1,7,6,11,9

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : ademduyus

    Başlık : 2. ve 4.ayak

    Ümit bey 2. ve 4.ayaktaki teklerinizi yıkabileceğiniz atlar hangileri olurdu sıralamanıza göre?


  2. Yazan : nalbantcı_34

    Başlık : gorus

    Selam hayirli cumalar cumlenize sevgili kardesim umit ilk ayakta 9 nolu safkan sonufuk kazanma sansi vermis oldugun 3 atin yaninda ne olur sence allaha emanetsin tskrlr


  3. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : ademduyus

    Ikinci ayak yorumumda belirttigim isimler ve Tropical thunder, dorduncu ayakta da Renk bankolarimin rakipleridir..


  4. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : nalbantci 34

    Ilk ayak uc safkanin disina cikarsa tum isimlerin bence geliri olusur. Bu yuzden çok at yazacaksaniz sans verebilirsiniz Son ufuga da...


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.