KOCAELİ TAHMİNLERİM - GÜZEL PROGRAM - ₺85,95

 

SABIRLICAN - ÖZGÜNSOYLUM: Altılı ganyanın ilk ayağında bu ikiliye şans vererek risk alacağım. Favori önereceğim safkan ise SABIRLICAN olacak. Bir takım sorunlarından ötürü uzunca bir ara veren bu isim, gördüğü koşular ile kendini buldu ve son koşusuyla da eski formuna ulaştığını gözler önüne serdi. Totosunda son koşusu için ikincilik yazıyor lakin protesto sonucu 2.liğe atıldığını hatırlatmak isterim. Çünkü sabaha kadar koşsalar YESARİ isimli safkana direnir ve faul yapmasa da rakibine asla geçit vermezdi. Son koşusunda hiçbir isim liderliği almak istemeyince SABIRLICAN tempoyu belirleyen safkan olmuştu. Bugün ise KAREAS muhtemelen liderliği almakta ısrarcı olabileceği için SABIRLICAN'ın aceleci olmadan koşuyu 2-3 takip etmesi gerekir. Eğer adı gibi sabırlı olursa, SABIRLICAN'ın düzlüğe çıkmadan alacağı liderliği aynaya kadar koruması normal sonuç olur.
SABIRLICAN'ın en ciddi rakibi ÖZGÜNSOYLUM'da SABIRLICAN gibi uzunca bir süre pistlere dönememişti. Tekrar pistlere kaba kumda dönmeyi tercih eden ÖZGÜNSOYLUM, hemen hemen her koşusunda istikrarlı performanslar sergiledi ancak sadece kazanmayı başaramadı. Bugünde stili gereği koşuyu ilk 4 içerisinde takip edecek ÖZGÜNSOYLUM, düzlükte muhtemelen önünde olacak SABIRLICAN'a diş geçirmeye çalışacak. Her ne kadar SABIRLICAN'ı direnmeye yakın görsem de kötü koşma olasılığı neredeyse bulunmayan ÖZGÜNSOYLUM'da yazarak ilk ayağı iki isimle geçiyorum.
 

BALIKESİRLİ - AENEAS: Genel görüşün aksine benim favorim BALIKESİRLİ olacak. Kocaeli pistinde katıldığı tek koşusunda dikkatimi çekmeyi başaran BALIKESİRLİ, bu defa sevdiği uzun mesafede en önemlisi lehine gelişecek koşu temposunda start alacak. AENEAS, KONDANSATÖR, NEYMAR ile LEGION DHONNEUR gibi kaçak ve ön grupta gitmeyi seven isimlerin bir arada olması kuşkusuz BALIKESİRLİ'nin ekmeğine yağ sürecektir. Eğer BALIKESİRLİ startta takılmaz ve aprantisi doğru yerde yürürse BALIKESİRLİ'nin kazanması normal sonuç olur. En ciddi rakibi tabii ki AENEAS'tır. İki koşu üst üste kazanırken eski AENEAS'ı hatırlatan bu safkan, son koşusunda ise önde boş kalmasına rağmen son metrelerde rakiplerine direnemeyerek 3.lükte kaldı. Gerçi geçildiği isimler bugünkü rakiplerine oranla çok daha güçlü isimlerdir. Bu defa birçok stili rakibi var ama AENEAS gerçek gücünü sahaya yansıtırsa, aleyhine tempoda da dişine göre grubu geride bırakabilir.
Daha geniş kupon yapan üyelerimiz; eküri ve gidişat avantajına sahip SPLENDIDO ile bomboş sikletiyle Kocaeli pistinde istikrarlı koşan NEYMAR'a şans verebilirler.
 

STREET PART - MISSY FRANKLIN - MHYSA: Son ayakta ise üç safkanı kazanmaya çok çok yakın görüyorum. Bu pistteki tek koşusunda stili rakiplerine rağmen dikkat çekici 3.lük elde eden STREET PARTY favorimdir. M.Kaya ile koşacak olmasının yanı sıra önde boş kalma ihtimali bulunan bu safkan kazanmaya en yakın gördüğüm isimdir. İlk ciddi rakip olarak grubun tartışmasız en güçlü ismi MISSY FRANKLIN diyorum. Son iki koşusunda güçlü isimlere çarpılan bu safkan, bu defa dişine göre grupta mutlaka söz sahibi olacaktır. Son olarak MHYSA'ya şans veriyorum. Son koşusunda stili dışı koşup önlerde yer tuttuğu için düzlükte arttıramayan bu isim, bu defa daha sabırlı bir bekleme yaparsa etkili düzlük sprintiyle favorilere zorlu anlar yaşatabilir.





NOT: İkinci ayak DANGEROUS TEACHER, üçüncü ayak KONDANSATÖR ile LUDOVICO, dördüncü ayakta AKROBAT fazlaca tutmasam da Kocaeli programında elediğim isimlerdir. IŞIKSUN, RENGARENK ve BAYRAKTARKAYA sırasıyla yedili plase ayağında önereceğim isimlerdir.
 
 

ALTILI ŞABLONUM

1.AYAK:4,3
2.AYAK:1,3,6,5,4,7
3.AYAK:1,3,,6,8
4.AYAK:3,1,4
5.AYAK:2,9,4,8,1
6.AYAK:3,10,9

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : tulumba

    Başlık : karasoner

    4.ayakta elediğim isim olarak karasoner var; altılıda 3.1.4 olarak yazmışsın?


  2. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : tulumba

    Dikkatiniz ve uyarınız için teşekkür ederim. AKROBAT olarak düzeltilmiştir. (12:40)


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.