BURSA TAHMİNLERİM - GÜZEL PROGRAMA BİR CAZİP BİR SAĞLAM BANKO

 

CESUR HİSAR - KAĞIZMAN: Altılı ganyanın üçüncü ayağında iki safkanı rakiplerine oranla kazanmaya daha yakın görüyorum. Favorim CESUR HİSAR oldukça formda ve bana göre sınıf atlama aşamasında. Israrla liderliği isteyen rakipleri olduğunda ön grupta bekleme yapan, liderliği alacak bir isim olmadığı zamanlarda liderliği alarak koşan bu isim, bugünkü koşuda GÜNEBAKIŞ ile ŞAHSERDAR arkasında 3.lükte konumlanacaktır. Öndeki ikiliyi her halükarda atlatacak CESUR HİSAR, bu hamlesini düzlüğün ilk metrelerine saklarsa alacağı avans ile kazanmaya çok çok yakın olur. Aksi halde yani öndeki ikiliden erken kurtulmaya kalkışırsa, son metrelerde direnecek gücü kalmayacağından CESUR HİSAR'ı sadece favori olarak öneriyorum.
En ciddi rakibi olarak önereceğim KAĞIZMAN'da bir çıkış içerisinde ve son katıldığı son 4 koşusunda da etkili olarak bir istikrar yakalamış durumda. Öndeki üçlünün hemen arkasında koşuyu 4-5 takip edecek KAĞIZMAN, son koşularında olduğu kadar koşabilirse CESUR HİSAR ile kıyasıya birincilik mücadelesine tutuşabilir. Eküri avantajı da bulunan KAĞIZMAN, CESUR HİSAR kadar şanslı olup asla ihmale gelmez.
Koşunun erken tempoya girmesi halinde etkili sprintiyle devreye girebilecek olan MUHRİP, bir başka sprinter yapıya sahip olan ve avantajlı sikletiyle tempoya bağlı etkili olabilecek diğer sprinter TOYDEMİR BATUR ile son zamanlarda Kaya ekürisinin çıkış içerisinde olması nedeniyle eküri avantajı da bulunan HASRETİMKAYA üçüncü ayakta sağlam kuponlarda bulunması gereken isimlerdir.
 

BALBALLILIAra verdikten sonra katıldığı ilk koşusundan bu yana takibimde olan bu isim, potansiyelini anneden kardeşi RÜZGAR ETO kadar yansıtamasa da bugünkü rakiplerinden farklı kalitede olduğu aşikardır.
Safkanın sentetik ve Kocaeli pistinde koşturulmuş olmasını anlamsız bulduğum için bu koşularını pek fazla ölçü almıyorum. Yine de tam olarak hazır olmadan katıldığı bu koşularda, yatkın olmadığı pistlerde bile bugünkü rakiplerine yetecek performansları sergilediğini rahatlıkla söyleyebilirim.
Bugünkü koşuda şaka gibi rakiplerle sevdiği Bursa pistinde start alacak BALBALLILI için kafamdaki tek soru işareti, koşunun rölanti tempoda geçecek olmasıdır. Bildiğiniz üzere koşu temposuna ve bankolarımın da tempoya uyuyor olmasına oldukça dikkat ederim. Bu defa tempoya fazla aldırış etmeyeceğim çünkü BALBALLILI'nın en geride gitmediği sürece etkili sprintiyle bugünkü rakiplerini bir şekilde geride bırakması gerekir.
NEYMAR, YAVRU KARTAL ve FINAL TRY ilk metrelerde öne düşmek isteyecek isimlerdir. Fakat üç safkanın da liderlik için aman aman ısrarcı olmayacağını dolayısıyla da temponun son 800'e kadar sürat kazanmayacağını düşünüyorum. Umarım BALBALLILI öndeki üçlüye fazla avans vermez ve beklediğim gibi koşuyu orta sıralarda takip eder. Koşuyu en geride takip etmeyeceğini düşündüğüm BALBALLILI'nın düzlük üzerinde dış kulvara açılarak sprintine başlayacağını, son 200 gibi etkili ataklarla gelip tüm gruba hakimiyetini hissettirerek kazanmasını bekliyorum.
Hazır cazip durumda yakalamışken BALBALLILI Bursa programında önereceğim ilk bankom olacaktır.
 

BURKAL: Esasında BALBALLILI gibi cazip bir banko önerdiğim için günün teki konumunda olan BURKAL'ı yıkmayı planlıyordum ama ne yaptıysam bunu başaramadım. Normalde sprinter bir isim olmasına rağmen BURKAL yeri geldiğinde tempoyu belirleyip çıktığı gibi de kazanmayı başarabiliyor. Hatta son iki koşusunda bu taktikle koştu ve beyaz bayrak ayna yaparak ara verdikten sonra iki koşusunu da kazanmayı bildi. Bugünde hemen hemen tüm ciddi rakipleri kaçarak etkili olduğu için BURKAL'ın bu isimlere mağlup olmayacağına kanaat getirdim. Eğer sprinter yapıya sahip sonları güçlü olan bir rakibi olsaydı BURKAL'a rakip önerebilirdim ama bu şartlar altında BURKAL'ın rakipsiz kaldığını düşünüyorum.
ÇOŞARTAY, THERMESOS, SABRİHAN ve ALLALEM önünde BURKAL, ister tempoyu belirlesin isterse de bu saydığım isimlerin hemen arkasında bekleme yapsın değişen birşey olmayacaktır. Kolay temposuyla düzlükte grubun önünde olacak BURKAL'ın CAPPODOCIA, ALARAP ve önlerde diri kalacak tek isim SABRİHAN önünde fazlaca zorlanmadan kazanmasını bekliyor BURKAL'ı günün ikinci bankosu olarak öneriyorum.
 
 

NOT:Boş koşuyu KANDAHAR ile HÜRDAĞ'ın kapışmasından istifade edecek ÇERKEZKÖY GÜZELİ'nin startta fazla takılmaması halinde kazanmasını bekliyorum. Fazlaca tutmasam da ikinci ayakta start alacak olan WHITESOX Bursa programında elemek durumunda kaldığım tek safkandır. Yorum yapmadığım diğer ayakları kendime göre tamamen kapattığımı düşünüyorum. Daha ekonomik kurgu yapacak üyelerimiz, çok ata şans verdiğim koşularda sıralamaya dikkat etsinler ya da üçüncü ayağı 3,1 geçerek kurgularını minimize edebilirler.
 
 


ALTILI ŞABLONUM

1.AYAK:10,9,4,1,8,3,5
2.AYAK:7,10,2,9,12,11
3.AYAK:3,1,,2,9,4
4.AYAK:1
5.AYAK:4
6.AYAK:8,4,5,2,10,1,3,7,9,11

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : serci39

    Başlık : serci39

    Iyi aksamlar umit bey burkala rakip onerirseniz kimler olabilir


  2. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : serci39

    BURKAL“ın eksik koşması durumunda rakipleri CAPPODOCIA, SABRİHAN, Eküriler, ALLALEM ile ALARAP olabilir.


  3. Yazan : Rosicky

    Başlık : Koşu yorumu

    Son koşuyu yorumlayabilir misin tempo düşük mü kalacak yüksek mi olacak bunu söylemen kafi


  4. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : hmtsnr

    ALTINYELİNOĞLU, SAVAKIZI ve ARAPKAMİL kaçmak isteyecek isimler. Koşu temposunun nasıl gelişeceğini ise tam olarak kestiremiyorum. Bu yüzden çok ata şans verdim.


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.