İZMİR TAHMİNLERİM - KLASİK KURGU

 

BUNGEE JUMPER - VALHALA - MERTOL: Günün ilk ayağında üç safkana şans vererek risk alacağım. Önerdiğim isimlerden favorim BUNGEE JUMPER olacak. Katılmış olduğu son startında ilk defa İzmir kumuna çıkan bu isim, aleyhine koşu temposuna rağmen bugünkü rakiplerinden daha zorlu isimleri kolay bir şekilde mağlup etmeyi başarmıştı. Bugün, MERTOL dışında stili bir rakibi yok ve sikleti son derece uygun. Dolayısıyla son koşusunda daha zorlu şartlar altında kazanan BUNGEE JUMPER'in bugün, en azından kağıt üzerinde daha kolay kazanması gerekir. Ancak HANGEL gibi ıslak pisti gördüğü zaman çılgına dönen bir safkanın yavrusu olması BUNGEE JUMPER'in son koşusunda ıslak pistte bambaşka koşmasına etken olmuş olabilir. Pist bu defa daha kuru olacağı için BUNGEE JUMPER'in kaba kumda beklenmedik kadar kötü performansta sergileme ihtimali de mevcut. Yani, safkanın kaba kumu sevip sevmediği bugünkü koşusundan sonra net olarak anlaşılacak. Bu detaydan ötürü MERTOL arkasında koşuyu 2.likte takip edecek BUNGEE JUMPER'i kazanmaya yakın görsem de, sadece favori olarak önermekle yetiniyorum.
Bir başka etkili performans beklediğim VALHALA ise, Bursa pistinde zorlu gruplarda başarılı performanslar sergiledi. Her ne kadar çim pistte daha iyi koşsa da, kum pistte de çok ekik koştuğunu söyleyemeyiz. Önde MERTOL ile BUNGEE JUMPER birbirlerine pres yaparak tempolarının biraz üzerine çıkarlarsa, VALHALA bitirici ve düzlük boyu uzun sprintiyle kazanmaya başarabilir.
Son olarak son koşusunda banko önermediğim için bin pişman olduğum MERTOL diyeceğim. Önde tempoyu bulduğu zamanlarda etkili olabilen MERTOL, temposunu kabul ettiremediği zamanlarda enseye basıp koşuyu gerilerde tamamlıyor. MERTOL'un bugünkü 1.lik şansı kesinlikle BUNGEE JUMPER'a endekslidir. Eğer BUNGEE JUMPER MERTOL'un temposuna ayak uydurmaz 2.likte gitmeye razı olursa, düzlüğe dirençli çıkacak MERTOL beyaz bayrak yarışı izlettirebilir.
 
 
ATASOY: Ağırkanlı yapısıyla kazanırken her zaman zorlanmış gibi görünse de rakibine göre koşan ATASOY, bana göre şampiyon bir safkan özelliklerini taşıyor. Pist ve mesafe ayırt etmemesi,  yüksek tempoya giren koşularda ağır ağır ama yedirerek gruba hakim olması beni mest eden ATASOY'un en belirgin özellikleridir.
Çim pistte daha iyi bir grafik çiziyor gibi görünüyor lakin safkanın kaba kumda da eksik koşmadığı gün gibi ortadadır.
Bugünkü rakiplerinden YILMABAŞAR öve öve bitiremediğim bir isim ama hafif nemli pistte ATASOY'a geçen koşusunda olduğu gibi faul yapmadan direnebilmesi oldukça zor görünüyor. MENGÜBERT içinde Kaya ailesinin en güçlü safkanı yorumunda defalarca bulundum. Safkanın gücünü beğeniyorum ama sağlıklı bir ATASOY'a bugünkü şartlarda fazlaca direnebileceğine ihtimal vermiyorum.
Start çıkışıyla ATASOY'un ekürisi FİLİZOF TAY liderliği alacak ve tempoyu ekürisi için yükseltmek isteyecektir. Bence ATASOY haricinde tüm isimler önlerde yer tutmak isteyecek ATASOY ise grubun gerisinde sabırla bekleme yapacaktır. Rölanti tempo oluşursa da ekürisi FİLİZOF TAY'ın beyaz bayrak ayna yapma ihtimali var ama ekürinin işi riske atmamak için FİLİZOF TAY'ı fedai koşturmaları doğru taktik olacaktır. Düzlüğün dönülmesiyle dış kulvarı isteyen ATASOY'un son 200 gibi 1.lik mücadelesine ortak olacağını kalan metrelerde de hakimiyetini hissettirip fazla zorlanmadan kazanmasını bekliyorum. ATASOY İzmir programında günün en güvenilir ismi olacaktır.

 

 

NOT: Yedili plasenin ilk ayağında 7 numaralı RACLETTE dışında tuttuğum başka bir isim bulunmuyor. Beşinci ayak 1 numaralı CORVET ile son ayakta start alacak olan 6 numaralı GENÇPRENSES elemek durumunda kaldığım şablonuma sığmayan isimlerdir. 
 
 
 
ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK:8,4,2
2.AYAK:5,2,1,3,10,9,7
3.AYAK:1,3,4,6,2
4.AYAK:1
5.AYAK:8,2,7,3,5
6.AYAK:5,8,1,11

Herkese bol şanslar dilerim.
  1. Yazan : nalbantcı_34

    Başlık : ANEMON FIVE

    selam sevgi saygı kardeşim umit altılı yarısının 3. ayagında 7.nolu ANEMON FIVE yanlış hatırlamıyorsam sitemizin tekiydi gecen bultende bugun icin şablonunda yer vermemişşsin bugunki şartlarda geliri ve şanı yokmu kısada ola bilgilendirirsen sevinirim saygılar allaha emanet ol ayrıca dunki kurgundan emeklerinden ötürü seni kutlarım gercek ve dogruculugun tek ismi ÜMİT GÜRKAN ::)) nasibimizde yokmus son guncellemene bakmıs olsaydım bende nasibimi alıcakmısım kısmet degilmiş.ama rabbim yukarda bulmus kadar seviniyorum..en iyi mevki ve makamlara gelirsin insallah saygılarr kardeşim


  2. Yazan : ÜMİT GÜRGAN

    Başlık : nalbantcı 34

    Öncelikle güzel düşünce ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. ANEMON FIVE evet son koşusunda bankomdu ama önde boş kalmasına rağmen rezil koştu. Bugün GÜZLYÜZ gibi kendi stilinde olan çok seri bir rakibi var. ÇAYKARARÜZGARI“da kaçan bir at ama M.Kaya kesinlikle 3.lükte gitmek isteyecektir. Dolayısıyla ANEMON FIVE önde boş kalamayacak ve bu durumda da kazanması zorlaşacaktır. Kesinlikle olmaz diyemem ama bu şartlarda kazanması benim açımdan büyük süpriz olur. Yine de son karar her zaman sizlerindir. Bol şanslar ve iyi pazarlar...


  3. Yazan : zenart

    Başlık : tebrik..

    Bugün tanistik emeklerinize saglik çok güzel yorumlar- çalışmalar..


Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.