BURSA TAHMİNLERİM

 
 
Plase ayağında 1 numaralı KURTOBA tutuyorum.
 
Şablonda olmayan. çekindiğim isimler;
 
1. ayak: 7 PRENS CORA
2. ayak: 2 SON ŞAMPİYON
3. ayak: 6 EFES
4. ayak: 1 CAN EFE
5. ayak: 6 FOREVER JUSTEN
 
 
BOZHAYAT - AHEN TAY - SİLLETOKAT: Altılı ganyanın birinci ayağında 3 isme birlikte şans verdim.
Bunlardan 5 numaralI BOZHAYAT net olarak favorimdir.
BOZHAYAT Bursa çim pistine seven, gününde olduğunda da kazanan, kazanamadığında da genellikle 2. olarak pistten ayrılan bir isim.
Gördüğü yarışlar sonrası artık kazanacak duruma geldiğini de son iki yarış performansıyla belli etti.
Bugün normalde tek bile yazılırdı ancak koşuda süratin olmaması BOZHAYAT' ı olumsuz etkileyebilir. Ayrıca binicisi de güven vermiyor. Birde sıkleti en ciddi rakibine oranla bakınca uygun sayılmaz.
Evet bazı dezavantajları var ama binicisi hata yapmaz, çok da gerilerde beklemez ise BOZHAYAT kazanabileceği için favorimdir.
10 numaralı AHEN TEY buraya en formda olarak gelen isim diyebilirim. Kazandığı yarışı sonrası katıldığı koşusunda TAŞKENT gibi potansiyelli bir isme kafa tuttu. En son gitti Ankara uzun kumunda bile 4. olurken gayet iyi yarış yaptı.
Bugün Bursa çimine gelen safkanın pist ayır etmediğini görüyoruz. Zaten Bursa pistinde yarış hayatına başlamış bir isim. Bursa çim pistini yadırgama gibi bir ihtimal bana göre yok.
Binicisi de bekleme atlarına iyi binişler yaptığı için yorgunluk belirtisi baş göstermez ise AHEN TAY kazanan olabilir.
En son olarak 4 numaralI SİLLETOKAT' a şans verdim. Koşuda tempo yapabilecek bir isim bulunmuyor. BANDIRMALI ÖZÜMCAN TATLIÇAĞ ön grupta giderler ama SİLLETOKAT öne düştüğünde ona pres yapacaklarını hiç sanmıyorum. A.İnci bu aralar çıkış içerisinde olan bir kardeşimiz. Eğer beklediğim gibi SİLLETOKAT önde yalnız bırakılırsa, bu safkandan moralli binicisinin katkısıyla beyaz bayrak ayna yarışı gelebilir, dikkat!
 
 
 
SHARP KING: Günün beşinci ayağında ufak ve alternatif kurgu yapacaklara 7 numaralI SHARP KING isimli safkanı banko olarak önereceğim.
SHARP KING süratli başlayan kısa mesafeli yarışlara bayılıyor. Biraz zor bir isim ve genelde düzlüğe kadar dışarıları fazlaca dolanarak, yani rakiplerinden fazla koşarak geliyor. Ama öyle olmasına rağmen günündeyse çok etkili düzlük sprintiyle bu tip gruplarda daima söz sahibi oluyor.
Bugünkü koşuda ISLAND BREEZE öne düşer, yüksek tempoda kaçmak ister. Burası net. Bu safkana ELEGIE eşlik edebilir. Nitekim son kazandığı yarışında ELEGIE düzlüğe gelinirken temposunu arttırmak istemişti. Bugünde ISLAN BREEZE' e yakın konumlanıp onu düzlüğün başlarında atlatmaya çalışırsa, bu yarışı SHARP KING düzlük sprintiyle kazanır.
SHARP KING ufak kuponlarda risk edilebilir.
Tam tersi senaryoda, 8 numaralı ISLAN BREEZE ile 4 numaralı ELEGIE ikilisinden birinin kazanması normal sonuç olur. Eğer ELEGIE ben ISLAN BREEZE' i rahat bırakayım, düzlükten sonra ona atlatırım derse, bu yarışı ISLAN BREEZE ya da ELEGIE ikilisinden gününde olan kazanır.
Son olarak 5 numaralı ÇAVDARLI' da yazmadan yapamadım. Zira bu safkan son yarışını uzunda bile kolay kazandı. Lehine dönen mesafesinde önde gidecek isimlerin arkasında konumlanacağı koşuyu düzlükten sonra yapacağı seri sprintiyle lehine çevirebilir...
 
 
 
NATUREL: Altılı ganyanın son ayağında banko önereceğim isim 9 numaralı NATUREL olacak.
Bu safkanın artk kazanma vakti geldi diye düşünüyorum. Binicisi de öyle düşünüyor olacak ki, gelip Bursa' da bu safkana binmeyi kabul etmiş.
Koşuda etkili koşmasını beklediğim isimler yok değil. Fakat NATUREL bana göre bugünkü rakiplerden farklı seviye. Evet muhtemelen bir takım sorunlar yaşadığı için biraz geriye gitti ama son katıldığı yarışıyla NATUREL' in düzelme yolunda olduğunu gösterdiğini düşünüyorum.
HUMAY KIZIM YAŞARSERAP VODA GELİŞİ GÜZEL gibi önlerde gitmeyi seven isimler koşuyu hızlandıracaklardır.
İdman pistinde harika görünen NATUREL yabancısı olmadığı hatta sevdiği Bursa pistinde düzlükte yapacağı akıcı sprintiyle kazanır diyor, bu safkanı günün bankosu olarak öneriyorum.
Rakip soracaklara, 11,7,8 sıralamasını söylerim...
 

 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:5,10,4
2.AYAK:10,3,4,14,9
3.AYAK:4,5,2,3,1
4.AYAK:4,5,7,2
5.AYAK:7,,8,4,5
6.AYAK:9

Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.