İZMİR TAHMİNLERİM

 
 
 

 

ALTILI ŞABLONUM:


1.AYAK:5,,1,7,4
2.AYAK:1,6,2,3,12,11,10,5
3.AYAK:1
4.AYAK:5,7,9,1,4,8
5.AYAK:5,,2
6.AYAK:1,10,7
 
 
 
DELAWERA: Altılı ganyanın ilk ayağında uzun süre 5 numaralı DELAWERA isimli safkanı banko önermeyi düşündüm.
Bu yarışa düz mantık bakınca büyük çoğunluk DELAWERA kazanır demez. Ben de yarışa tam odaklanmadan öyle düşünmüştüm. Ancak derine inince DELAWERA ben de oldukça ağır bastı.
DELAWERA isimli safkana rakip olabilecek isimlerden DRAGON FIRE kesinlikle uzunlarda eksik koşuyor.
COLOUR OF LIGHT' ın yarış hızlı başlayacağı için gidişat avantajı var ama bu safkanın da sıklet dezavantajı bulunuyor. BUSTANY' de mücadele gücü çok fazla olmayan bir isim.
Burada PİKO PİKO hemen öne düşmek isteyecektir. A.Çelik iyi başlatırsa DELAWERA ile öne düşmek ister, aksi durumda PİKO PİKO' nun arkasında yerini alacaktır.
Düzlüğe doğru hızlanmaya başlayacak koşunun son düzlüğünden sonra güç faktörü devreye girecektir diye düşünüyorum. İşte burada inatçılığı rakiplerinden farklı seviyede olan DELAWERA bir ara kaybedecek izlenimi verip tekrar ataklarını devam ettirerek enteresan bir şekilde kendisini fotoya atabilir.
Bana bu senaryo çok olası geldi, Bu nedenle aleyhine gidişata rağmen özellikle son metrelerde güç faktörü devreye gireceği için DELAWERA kazanmaya yakın gördüğüm isim, alternatif bankomdur.
1 numaralı COLOUR OF LIGHT 7 numaralı DRAGON FIRE ve 4 numaralı BUSTANY üçlüsü DELAWERA beklediğim yarışı yapamaz ise devreye girecek isimlerdir...
 
 
SEÇERHAN: Günün üçüncü ayağında uzun mesafeye en yatkın isim olan, lehine gidişatı bulan ve yine grubun en formda safkanı olan 1 numaralı SEÇERHAN' ı tek tutuyorum.
Kendisine rakip olabilecek O BİR ÇELİK' in son dönem performansını beğenmiyorum. Ayrıca bu isim uzunda biraz eksik ve özellikle BABA TAMER gibi stili rakibinin olması işini zorlaştıracaktır.
BABA TAMER uzunlarda önde boş kalmadan yazılmaz. KARİZMATİK için yine mesafe uzun ve bu safkanın da tempo lehine gelişmeyecek.
Tüm oklar SEÇERHAN' ı gösteriyorken ben bu safkanı ağır favori çıkıyor olsa bile yıkamam, şablonun bankosudur...
 
 
UZUN MEHMET: Beşinci ayakta koşu temposunun işaret ettiği 5 numaralı UZUN MEHMET benim kazanmaya yakın gördüğüm isimdir.
Yamak yarışı ve koşuda ön tarafı ısrarla isteyecek isimler mevcut. GÖKÇE STAR DİRLİK ve DEMİR NİHAT önde gitmeyi seven safkanlar.
Böyle bir gidişatta hele hele aprantiler at biniyorken ön grubun arkasında konumlanacak UZUN MEHMET, atağa kalkmak için sabırla düzlüğü beklerse, böyle koşularda aceleci olmayan aprantisinin idaresiyle bu yarışın kazananı olabilir.
UZUN MEHMET diğer alternatif bankomdur.
Ben bekleme yarışı yaparak etkili olabilen ve çok formda bir şekilde bu yarışa gelen 2 numaralı DEMİR NİHAT' a da şans vermek istedim. Aprantisi ciddi hatalar yapmaz ise UZUN MEHMET' e çok ciddi rakip olacaktır.
CANOĞLUCAN için 1600 metre biraz uzun gelecek diye, GÖKÇE STAR' ı stili rakipleri var diye eledim.
UZUN MEHMET net favorim, hatta alternatif bankom, rakip olarak DEMİR NİHAT diyorum...
 

 

 

 

Yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.